Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!
ΤΣΙΟΥ, ΤΣΙΟΥ! Οι κορυδαλλοί. Κικιρίκου, κικιρίκου! Οι κόκορες. Kρα, κρα! Οι κοράκοι. Οποιος βρει ποιοι είναι οι κορυδαλλοί, ποιοι είναι οι κοκόροι και ποιοι οι κοράκοι θα κερδίσει... χρυσούν ωρολόγιον.
ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ οι μισθοί και οι συντάξεις στο μισό. Ενα από τα μέτρα που προτείνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης. Μην το πάρετε τοις μετρητοίς. Μια κουβέντα έγραψα. Για να πω την αλήθεια σε εντεταλμένη υπηρεσία κυβερνητικού λαγού είμαι.
ΚΑΛΩΣ ΝΑ ’ΡΘΕΙ η νίκη, καλώς νά ’ρθει η νίκη, καλώς να’ρθει η νίκη... Σαράντα φορές την ημέρα το λένε στο ΠΑΣΟΚ και κάνουν τον σταυρό τους και με τα δυο τους χέρια. Ξορκισμένη να ’ναι η αυτοδυναμία, ξορκισμένη να ’ναι η αυτοδυναμία, ξορκισμένη να ’ναι η αυτοδυναμία... Και αυτό σαράντα φορές το λένε ενώ φτύνουν τον κόρφο τους.
ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ απού έζησε μπορεί να μεταζωστεί, με την αυτοδυναμία όμως δεν παίζουνε. Δεν ευδοκιμούν μόνο στη Νέα Δημοκρατία οι κάθε λογής Τατούληδες ούτε βεβαίως οι διάφοροι Μανώληδες.
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ διαζύγιο θα πρέπει να έχει προϋπάρξει γάμος. Με την έννοια λοιπόν, ότι δεν έγινε γάμος μεταξύ της Κυβέρνησης και ενός εκάστου των κομμάτων της Αντιπολίτευσης δεν μπορούν κάποιοι να μιλούν για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ενόψει της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των. Για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ναυαγίου, όμως;
ΕΠΟΧΗ ΑΦΗΣΕ η ραδιοφωνική εκπομπή της Μαρίας Ρεζάν, στο κρατικό ραδιόφωνο, πριν από 30 χρόνια περίπου, με τίτλο “Ετσι, χωρίς πρόγραμμα”. Εκεί με οδήγησε ο συνειρμός της “έτσι χωρίς σχέδιο” αντιμετώπισης της κρίσης από την Κυβέρνηση. Τώρα τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο είναι αλλού “πεταχτού” άλλης ημέρας ανάγνωσμα.
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ οι έχοντες και κατέχοντες. Σωστό! Πού να τους ψάχνουμε να τους βρούμε, όμως, αυτούς! Ας πληρώσουν, λοιπόν, οι μη έχοντες και οι μη κατέχοντες. Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν τελοσπάντων.
ΕΝΤΑΞΕΙ Τ’ ΑΚΟΥΣΑΜΕ , Εντιμότατε! Μας ξεκουφάνατε! Στον Αλμούνια το λέω που μας χτυπά και μας ξαναχτυπά το καμπανάκι. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα! Αυτό το λέμε από μέσα μας.
Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ συμβασιούχος θα γίνει αύριο πράσινος υπάλληλος. Οπως ο πράσινος συμβασιούχος έγινε χθες γαλάζιος υπάλληλος. Ξεκάρφωτο το “πεταχτό”;
ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΘΑ κατασκευάσουν, λέει, οι Ιάπωνες ένα μηχάνημα το οποίο θα προβάλλει στην τηλεόραση τα όνειρα που είδαμε την προηγούμενη νύχτα ή ακόμα και τις μύχιες σκέψεις μας. Ολα στη φόρα. Ολα τα εν οίκω εν δήμω. Τίποτα κρυφό, τίποτα προσωπικό.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ήταν γνωστός για τα δανεικά που έπαιρνε και δεν τα γύριζε παρουσιάστηκε στον αρχαίο φιλόσοφο Αντισθένη και του είπε: “Είμαι βέβαιος πως θα σε κάνω να εκπλαγείς. Δεν σε γνωρίζω κι όμως ήρθα να σου ζητήσω 20 δραχμές. Προς μεγάλη του έκπληξη ο φιλόσοφος του απάντησε: “Σε γνωρίζω πολύ καλά, κι όμως θα σου δώσω το ποσό που μου ζήτησες”.
“... Ατμοί τα σύννεφα μας κρύψαν/ τη σύνοδο της Αφροδίτης με τον Δία· το φευγαλέο τους άγγιγμα το φάσμα/ της επαφής τους, που δεν έγινε ποτέ/ πραγματικά και οι δύο αλαζόνες/ από τη λάμψη τους αυτοπυρπολήθηκαν”.
Από το ποίημα “Κοσμικά” της Βικτωρίας Θεοδώρου.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(Petaxta.blogspot.com)
Βαγγέλης Κακατσάκης
>> τυπώστε αυτό το άρθρο

(Χανιώτικα Νέα,05.03.09)

2 σχόλια:

  1. ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
    RMBOOKZINE-CH.BLOGSPOT.COM
    Ο κ.ΒΑΓΓΕΛΗΣ KAΚΑΤΣΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΥΡΗΧΤΕΙ ΩΑ Ο "ΙΣΤΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρασκευή, 6 Μάρτιος 2009
    Ο ΙΣΤΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,ΔΑΣΚΑΛΟΣ,ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΝΙΩΤΕΣ.ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΕΙ.
    ΟΣΜΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΤΑ ΣΕΡΓΙΑΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ,ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ "ΧΑΝΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ".

    Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΡΩΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΥΡΗΞΩ ΙΣΤΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΩ-ΕΝΑΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΓΩ-ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ Ή ΑΝΑΓΙΓΝΩΣΚΕΙ-ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΟΣΟ ΛΙΓΟΙ.

    ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΩ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΡΑΦΗΣ.
    ΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΩΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΣΕΒΑΣΜΟ.RMBOOKZINECH.BLOGSPOT.COM

    ΑπάντησηΔιαγραφή