Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!
ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ, λέει, ότι διαφωνούν. Σιγά τη διαπίστωση που έκαναν οι πολιτικοί αναλυτές ύστερα από τις προχθεσινές συναντήσεις που είχε διαδοχικά ο Πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην Καρατζαφέρη. Τι περίμεναν δηλαδή να διαφωνήσουν ότι συμφώνησαν;
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ τις δημοσκοπήσεις ύστερα από τις συναντήσεις. Τι αγωνία κι αυτή! Ανοιξε ή έκλεισε η ψαλίδα; Κι αν άνοιξε, πόσο άνοιξε; Κι αν έκλεισε, πόσο έκλεισε; Και ποιο είναι ακριβώς το στοιχείο που έπαιξε ρόλο στο άνοιγμα ή στο κλείσιμο; Κάποια απ’ τα ερωτήματα που μας βασανίζουν και δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε μάτι.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ εναντίον ανευθυνότητας στο γήπεδο της ανευθυνοϋπευθυνότητας. Ζητείται διαιτητής από τον χώρο της χαμένης αξιοπιστίας. Οι θεατές δεν είναι έτοιμοι για όλα.
ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ μια συγκυβέρνηση Καραμανλή - Καρατζαφέρη; Πρόταση για να παίξει στις δημοσκοπήσεις από τον φίλο μου τον γερω - δάσκαλο. Προς τις καθ’ ύλην αρμόδιες εταιρείες, βεβαίως.
ΕΙΣΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ! Είσαι ο σωτήρας μας! Είσαι ο σωτήρας μας! Για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο το σύνθημα. Δοκιμαστικό. Για ν’ αρχίσουμε να το μαθαίνουμε σιγά σιγά.
ΕΙΣΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ! Είσαι η ελπίδα μας! Είσαι η ελπίδα μας! Για τον Μπάρακ Ομπάμα αυτό. Για να μη μείνει παραπονεμένος.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την απόδραση των Παλαιοκώστα - Ριτζάι ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας. Και βεβαίως βεβαίως δεν παραιτήθηκε. Ετσι έμεινε και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ’ΡΘΕΙ στην Κρήτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης; Η μήπως ήρθε και δεν το πήραμε χαμπάρι;
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ από τα Χανιά στη Λωρίδα της Γάζας. Η είδηση μιλά μόνη της. Κάθε σχόλιο περιττεύει.
ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ και οργάνοις υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες στην Ανατολική Κρήτη. Πενία τέχνας κατεργάζεται. Εποχή ισχνών, ισχνότατων αγελάδων γαρ.
“ΕΙΜΑΙ ΑΡΑΓΕ ο μόνος κληρικός ή αρχιερεύς, που έχει κάποιαν αποταμίευσιν και μάλιστα προοριζομένην δια φιλανθρωπικόν έργον;” Σε υπόμνημα που έστειλε στην Ιερά Σύνοδο υποβάλλει, μεταξύ των άλλων, κι αυτό το ερώτημα ο πρώην Αττικής Παντελεήμων. Εντέλει δεν ήταν φαίνεται για τα γεράματά του το ένα δισεκατομμύριο δραχμές.
ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ TI διαφέρει η γυνή της γάτας· ότι η μεν γάτα είναι γυνή με ουράν, η δε γυνή, γάτα χωρίς ουράν. Αντιφεμινιστικό; Και να ‘ναι, δεν φταίω εγώ. Ας όψεται ο Πολύβιος Δημητρακόπουλος που τα έγραψε. Εμένα απλώς μου άρεσε.
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ όλοι τη νίκη του Ηρακλή εναντίον του Αυγεία όρισε να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια στην Ολυμπία οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο ίδιος μάλιστα οργάνωσε τους πρώτους και στεφάνωσε τους νικητές με στεφάνι αγριελιάς. Ο Ηρακλής πίστευε ότι με τους αγώνες οι Ελληνες θα γίνονταν φίλοι μεταξύ τους.
“Κάποτε ήσουν η περίκλειστη κι η αβυθομέτρητη./ Τώρα άνοιξες σαν ρόδο στην ανασεμιά του Μάη./ Το φως σε καταυγάζει κι εσύ αφήνεσαι/ δίχως φόβο και δίχως μεταμέλεια/ προσηνής στη φιλότητά μου κι ενδόσιμη./ Τώρα δα μου είσαι η άγνωστη κι η ξένη./ Ηρθε η ώρα να σ’ ονοματίσω./ Σε λέω Φοίβη γιατί φώτισες τις νύχτες μου/ σε λέω Μυρσίνη, γιατί ευώδιασες τον ύπνο μου/ σε λέω Αυγή γιατί χρωμάτισες τη σκέψη μου/ σε λέω Έρση γιατί δρόσισες την έρημό μου/ σε λέω Αγάπη”.
Από τη “Συνάντηση” της συλλογής “Τρίγλυφο”
του Γιώργη Μανουσάκη
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(petaxta.blogspot.com)

>> τυπώστε αυτό το άρθρο
Χανιωτικα Νεα(ο7.03.09)

2 σχόλια:

  1. Και πάλι εδώ..ήμουν ηλεκτρονικά περίκλειστη και αβυθομέτρητη και τώρα προσηνής στη φιλότητά σου κι ενδόσιμη στο ιστολόγιό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ πολύ! Ύστερα από χρόνια η ανακάλυψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή