Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!
ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ εντέλει, έστω ψιλοβροχή, μας έσωσε από την εισαγόμενη αφρικανική σκόνη που είχε κάνει για τρεις τέσσερις ημέρες κατοχή στον ουρανό μας. Κι αυτό ενώ περιμένουμε ένα άλλο είδος βροχής για να καθαρίσει τη σκόνη που έχει κατακάτσει στις φυλλωσιές της καρδιάς μας.
ΜΑΥΡΗ ΜΑΥΡΙΛΑ πλάκωσε μαύρη σαν κολιακούδα στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό τοπίο. Πού να κοντοβολίσει τουρίστας μ’ αυτά που λένε, που να αποφασίσει να ψωνίσει ο καταναλωτής μ’ αυτά που τζαμπουνάνε οι κάθε λογής αναλυτές...
Η ΕΛΛΑΔΑ είναι μια όαση στην έρημο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Α ρε μεγάλε Αλογοσκούφη με τις αθάνατες ρήσεις σου και το παντοτινό χαμόγελό σου!
ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΕΙΜΑΙ κι έρχομαι στην πόρτα σου και στέκω... Ετοιμο σου τον έχω τον πρώτο στίχο της μαντινάδας που πρέπει να πεις στον Αλμούνια, αγαπητέ μας υπουργέ Γιάννη Παπαθανασίου. Δική σου υπόθεση να φτιάξεις τον δεύτερο για να δέσει το γλυκό.
ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΠΑ να αυξήσουμε και τους μισθούς να παγώσουμε και ό,τι άλλο μας ζητήσετε να κάνουμε. Εδώ έτοιμοι για όλα είμαστε!
ΑΝΤΕ ΒΑΛΤΕ ΜΑΣ σήμερα σε καθεστώς επιτήρησης αξιότιμοι κύριοι κύριοι του ECOFIN να ησυχάσουμε. Μια ψυχή που είναι να βγει ας βγει όσο γίνεται γρηγορότερα.
Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ επισκέπτεται οσονούπω την Αγκυρα αναβαθμίζοντας τον ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή. Η Αθήνα απλώς θα φάει τη σκόνη των υποδημάτων του. Τί κάνουμε (Ν)τώρα; Τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε, αυτό κάνουμε, τι άλλο να κάνουμε, δηλαδή;
ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΟ 7% έδειξε για τον ΣΥΡΙΖΑ η τελευταία δημοσκόπηση της ΜRB . Ευχαριστημένος κύριε Αλαβάνο;
ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ αγωνία που είχε ο γνωστός και μη εξαιρετέος αεκτζής γείτονάς μου. Μην και δεν του φτάσουν τα δάχτυλα των χεριών του για να μετράει τα γκολ της ΑΕΚ εναντίον του Πανσερραϊκού. Στο ημίχρονο του προχθεσινού μεταξύ τους αγώνα αυτό. Να πούμε για την ιστορία ότι τελικά έφτασαν ίσα ίσα τα δάχτυλα του ενός χεριού και δεν χρειάστηκαν ενισχύσεις απ’ το άλλο χέρι...
ΕΚΔΗΛΩΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και στην Κίσαμο από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κισάμου. Θα είναι τιμή για τους 28 ενήλικες να αναφερθείτε στη στήλη σας στην εκδήλωση αυτή και ο καλύτερος τρόπος για να ευχαριστήσουμε τις ομιλήτριες, την φιλόλογο πρώην διευθύντρια γυμνασίου Ευτυχία Δεσποτάκη και την συντ. δασκάλα Βιργινία Μανουσογιαννάκη- Κατάκη, σημειώνει σε μήνυμα που μου έστειλε ο υπεύθυνος του Σχολείου Νίκος Βερναδάκης. Ευτυχώς δεν αποπαίδισε ο τόπος μας από ανθρώπους της προσφοράς, Νίκο! Οπως την Ευτυχία, τη Δέσποινα και βεβαίως, εσένα.
ΙΣΤΟΛΟΓΟΣ του μήνα ανακηρύχθηκε στο ιστολόγιο RMBOOKZINE - CH BLOGSPOT.COM ο συντάκτης της στήλης “Στα πεταχτά” τις προάλλες. Σίγουρα είναι υπερβολικά τα που έγραψες άγνωστε RM για μένα, ωστόσο σ’ ευχαριστώ κατάπολλα.
Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ στρατηγός Φωκίωνας σκεφτόταν πολύ πριν να μιλήσει. Κάποτε τον ρώτησαν: “Γιατί σκέφτεσαι τόσο πολύ;” “Για να δω, μήπως πρέπει ν’ αφαιρέσω από τον λόγο μου κάτι που δεν είναι αλήθεια”, απάντησε αυτός.
“ ... Βλέπω ξεκάθαρα ανθρώπους να βαδίζουν/ και να κρατάνε μέσα στις χούφτες τους νερό./ Στις πλάτες κουβαλάνε πράσινα φανάρια,/ μοιάζουν με τη μεγάλη προκυμαία/ που περιμένει τα καράβια./ Ακούω τα σφυρίγματα,/ μπορεί και να ’ναι σάλπιγγες./ Μη σταματάτε, αδέλφια,/ βλέπω στα μάτια σας τον ήλιο”.
Από το ποίημα “Ακροβολισμός στη νύχτα”
του Αλέξη Ζερβάνου
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(Petaxta.blogspot.com)
Βαγγέλης Κακατσάκης
>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Χανιώτικα Νέα(10.ο3.09)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου