Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!
ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΜΑΡΤΗΣ μας χαμογελά, εκεί μας δείχνει και τα δόντια του. Αυτό συμβαίνει γιατί όπως λένε έχει παντρευτεί δύο γυναίκες, μια όμορφη και μια άσκημη. Οταν είναι με την όμορφη όλα καλά, χαρές και γέλια. Οταν είναι με την άσχημη όλα άσχημα, φωνές και μαλώματα. Γιατί δεν διώχνει την κακή γυναίκα; Εύκολο είναι; Καταδικασμένος να ζει και μ’ αυτή είναι από τη μοίρα του.
ΕΝΑΣ ΠΙΧΑΕΙ με το μυστρί κι άλλος με τον ασβέστη/ ρίχνει κι ο πρωτομάστορας την πιο μεγάλη πέτρα. Εντάξει ο ένας που πιχάει με το μιστρί είναι ο Αλμούνια και ο άλλος που πιχάει με τον ασβέστη είναι ο Τρισσέ της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Σαφείς και διακριτοί οι ρόλοι τους. Ποιος όμως είναι ο πρωτομάστορας που ρίχνει τη μεγάλη πέτρα στο γεφύρι της ελληνικής οικονομίας; Εδώ σας θέλω.
ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ και δώρα φέροντες. Να το λένε αυτό οι Τρώες στους Δαναούς, εντάξει. Να το λένε όμως και οι Δαναοί στους Δαναούς ή οι Τρώες στους Τρώες δεν το καταλαβαίνω. Από τον φίλο μου τον γερω δάσκαλο η πολιτική ανάλυση. Με αφορμή την άρνηση συνεργασίας με τον ΛΑ.Ο.Σ. από τον Πρωθυπουργό.
ΝΑΙ ΣΤΟ “Ν” ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ και του αρσενικού και γιατί όχι και του θηλυκού άρθρου στην Αιτιατική του Ενικού αριθμού. Ιδιαίτερα του αρσενικού. Για να μην μπερδεύουμε το γένος των αρσενικών με το γένος των ουδετέρων.
ΚΑΙΡΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ το παραπάνω “πεταχτό”. Για να δικαιολογήσω γιατί επιμένω στην χρησή του, μην συμμετέχοντας στον διωγμό του.
ΤΙ ΛΕΣ; Κάνουμε μια λίστα πιθανών στόχων τρομοκρατών; με ρώτησε κάνοντας πλάκα ένας φίλος. Να κάνουμε, γιατί να μην κάνουμε; του απάντησα δι’ ερωτήσεως. Εντέλει δεν κάναμε. Κάποιοι άλλοι, όμως, πλάκα στην πλάκα, είχαν ήδη κάνει.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ άφηνα ανοιχτό ορθάνοιχτο το αυτοκίνητό μου στην Μελετίου Μεταξάκη της Νέας Χώρας και ήμουν σίγουρος ότι δεν θα μου το πάρει κανείς. Πριν από 5 χρόνια το κλείδωνα κιόλας καλού κακού, δεν ξέρεις τί γίνεται. Τώρα το κλειδώνω δεν το κλειδώνω στο έλεος των διαρρηκτών είναι. Από τηλεφώνημα φίλου.
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ που θα μπορούσε να προσφέρει η Δύση στην Αφρική είναι να σταματήσει τη βοήθεια. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε μ’ αυτήν τη ρήση. Αν δεν συμφωνείτε διαβάστε και το συμπλήρωμά της. Η χρηματοδότηση από τη Δύση εντείνει την εξάρτηση, καλλιεργεί τη διαφθορά και πνίγει το επιχειρηματικό πνεύμα. Τώρα;
ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 120.000 τόνους χαρτί υγείας καταναλώνονται, λέει στην Ελλάδα ετησίως. Πολλαπλασιάστε το 120.000 επί 1.000 και διαιρέστε το μετά με το 11.000 για να βρείτε πόσα κιλά χαρτιού καταναλώνει ο Ελληνας κατά μέσο όρο τον χρόνο. Ετσι για να ξέρετε.
Η ΑΡΑΧΝΗ ήταν μια όμορφη αρχοντοπούλα που ήξερε καλά την τέχνη του αργαλειού. Καυχιόταν μάλιστα πως ήξερε να υφαίνει καλύτερα από την Αθήνα, κάποτε μάλιστα της ζήτησε να παραβγούν. Η Αθηνά δέχτηκε κι άρχισαν να υφαίνουν. Το υφαντό της αράχνης ήταν πολύ καλύτερο και η Αθηνά θύμωσε και την καταράστηκε να μεταμορφωθεί σε έντομο, να υφαίνει διαρκώς κι όλο χαλασμένο να είναι το υφαντό της.
“Κύριε,/ Οταν κουβεντιάζω με το θάνατο/ καλήν κι ευάρεστον/ ενώπιόν Σου απολογία ετοιμάζω./ Κύριε,/ Μνήμη θανάτου χάριζέ μου·/ αθλητής στων αρετών Σου το στίβο να νικήσω”.
Από τη “Μνήμη θανάτου” του Νίκου Αρβανίτη
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
Βαγγέλης Θ.Κακατσάκης
(Petaxta.blogspot.com)
e-mail:kakatsakis@sch.gr

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Χανιώτικα Νέα(14.03.09)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου