Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!
Τ’ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ανθρώπου του Θεού, σήμερα. Αν δεν το ξέρετε να το μάθετε. Και επ’ ευκαιρία ας αναρωτηθούμε.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος του Θεού τη σήμερον ημέρα πλην του Αγίου Αλεξίου, μεγάλη η χάρη του, ή όλοι άνθρωποι του εξαποδώ είμαστε;
ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ μερικοί μερικοί απ’ αυτούς που δηλώνουν άνθρωποι του Θεού, άνθρωποι του εξαποδώ είναι τελικά. Μην αρχίσω τώρα ν’ αραδιάζω ονόματα.
ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ. Πανάγιοι οι εκπρόσωποί του. Τί πανάγιοι, παναγιότατοι. Στον υπερθετικό του υπερθετικού η αγιότητά τους....
ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ! Δεν αρχίζουν να τραγουδάνε κιόλας το “Χέρια ψηλά” του Χατζηγιάννη οι αστυνομικοί λέω εγώ; Και γιατί μόνο να το τραγουδάνε και να μην το χορεύουνε κιόλας; Εχοντας και κυριολεκτικά ψηλά τα χέρια τους μαζί με τα διάφορα πιπίνια που όλα τα σπάζουν όλα τα ρημάζουν...
ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ θερμόμετρο. Και ξανά μανά στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο. Κατέβα, ψηλέ, να φάμε!
ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ Η ΠΕΙΝΑ του ΠΑΣΟΚ για την εξουσία, λένε κάποιοι της Νέας Δημοκρατίας. Το λένε και τρέχουν τα σάλια απ’ το μπουκωμένο τους, στόμα.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρη Χατζηγάκη. Ούτε στις άκρες ούτε στις αναμεσάδες φαίνεται η Αυτού Εξοχότης του.
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΕΣ μονάδες η διαφορά της ψαλίδας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Χόρτ’ αγά μέλη και φίλοι του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που ράβετε κουστούμια. Ο φίλος μου ο γερω - δάσκαλος, παλιός μπενιζελικός, μου παράγγειλε να σας το θυμίζω συχνά.
ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ εκλογές μαζί με τις ευροεκλογές στις 7 Ιουνίου ή δεν θα γίνουν; Άλλα λέει η μια πολιτική μαργαρίτα άλλα η άλλη. Μια απασχόληση είναι πάντως το μάδημά της. Πρέπει να περνά κάπως και η ώρα μας. Και μη μου πείτε ότι εδώ ο κόσμος καίγεται...
ΓΕΜΙΣΕ, ΓΡΑΦΕΙ Ο “ΒΟΡΙΑΣ” σ’ ένα απ’ τα “μποφόρ” του (βλ. εφημ. “Χριστιανική”, Πέμπτη 5 Μαρτίου) ο “Σκάι” την Αθήνα με αφίσες του Καποδίστρια και την προτροπή “ψηφίστε με”, λες και είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών. Δεν το πιστεύω: Είναι δυνατόν;
ΚΑΙ ΚΑΛΑ για τον Καποδίστια έβγαλε αφίσες με το σκεφτικό ότι “δημιούργησε τη σύγχρονη Ελλάδα”. Για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, θα βγάλει; Κι αν βγάλει θα τις κολλήσει μόνο στην Αθήνα; Ή μήπως έβγαλε και δεν το πήραμε χαμπάρι.
“ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΩΣ, ΕΑΝ οι νεο - Ελληνες απαντούσαν όπως τον σοφό Σωκράτη στις διαδόσεις πόσο πιο ποιοτική θα ήταν η καθημερινότητα. Αλλάζει ο νεο - Ελληνας χωρίς κουτσομπολιό; Μακάρι όμως να ήταν αυτή η μοναδική μας διαφορά από τους φωτισμένους προγόνους μας...” Απ’ τα που έγραψε σε σχόλιό του ο και εξέχων πνευματικός δημιουργός του τόπου μας Γιάννης Θ. Πολυράκης στο ιστολόγιο μου, αναφερόμενος στο ιστορικό ανέκδοτο της Παρασκευής 13 Μαρτίου. Να τα σχολιάσω; Ε, όχι και σχόλιο στο σχόλιο. Να πω μόνο ότι είναι μεγάλη τιμή για μένα να δηλώνουν αναγνώστες μου άνθρωποι όπως τον Γιάννη Θ. Πολυράκη.
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑΣ νεος ρώτησε τον φιλόσοφο Πιττακό αν θα έπρεπε να παντρευτεί μια κοπέλα που ήταν ανώτερή του στα πλούτη και στη μόρφωση. Εκείνος του είπε: “Βλέπεις αυτά εκεί τα παιδιά που παλεύουν; Πλησίασέ τα και θα σου δώσουν τη συμβουλή που ζητάς”. Ο νέος πήγε προς τα παιδιά, αλλά αυτά νομίζοντας ότι έρχεται να αναμετρηθεί μαζί τους του φώναξαν: “Τί θέλεις εδώ, πήγαινε να παλέψεις με τους ίσους σου”. Ο νέος κατάλαβε ότι έπρεπε να παντρευτεί με μια κοπέλα με ανάλογα με τα δικά του προσόντα”.
“Για κυνήγι βγήκες πάλι/ να θερίσεις όνειρα./ Στο αντικρινό κλαδί/ κοιμούνται ήσυχα τα πουλιά·/ μόνο ο λύκος/ υποψιάζεται την παγίδα/ το κενό που άνοιγες/ τόσες νύχτες μέσα σου/ και μεγάλωσε·/ όλος ο δρόμος ένα χαντάκι/ δεν περνάς απέναντι./ Εδώ, στο λίγο,/ θα μάθεις να περπατάς”.
Ποίημα από την ποιητική συλλογή της Ελένης Μαρινάκη
“Τώρα αίμα”.
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΕ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΕ!
e-mail:kakatsakis@sch.gr
(Petaxta.blogspot.com)

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου