Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

“Δολώματα” για περίεργους

[Σήμερα, αγαπητέ μου αναγνώστα, ζητώ την επιείκεια καθώς επίσης και την κατανόησή σου στα όσα διαβάσεις και προπαντός μην δυσανασχετήσεις στο τέλος του παρόντος σημειώματος! Μηδέ να με "κακολογήσεις" "ότι σου σερβίρω ό,τι η γκλάβα μου κατεβάσει", πράγματα που ενδεχομένως δεν σου προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό, ούτε σοφότερο σε κάνουν, ούτε σ' αφορούν, ούτε σε διασκεδάζουν αλλά παρόλα αυτά εσύ τα διαβάζεις... αμάσητα!]
Ηδη έχεις αρχίσει να διαβάζεις την τρίτη παράγραφό μου και ήδη σε τρώει η περιέργεια για το τί είν' αυτό που θ' αντικρύσεις παρακάτω!
Αυτό από μόνο του αποτελεί μια κάποιου είδους μικρή επιτυχία -για το γράφοντα αφού- το ενδιαφέρον σου είναι ακόμα εδώ και δεν έχεις αφήσει την στήλη να... μονολογεί, δεν έχεις πεταχτεί παραδίπλα στα υπόλοιπα σχόλια τής αυτής σελίδας ή σε καμιά άλλη σελίδα!
Κι αν το έκανες, σίγουρα επανήρθες για να αποδιαβάσεις και το υπόλοιπο, αφού ίσως "κάτι να σ' έτρωγε μέσα σου"! Μια περιέργεια από εκείνες που τριβελίζουν το μυαλό, χαρακτηριστικό γνώρισμα όχι μόνο των περίεργων ανθρώπων που όλα θένε να τα μαθαίνουν αλλά και των περισσοτέρων από τους σημερινούς ανθρώπους!
Το πώς φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση να έχουμε γίνει τόσο περίεργοι να θέλουμε να ξέρουμε τα πάντα για τους άλλους, όπως ακόμη και για το πότε σηκώθηκε από το κρεβάτι του, πότε μπήκε στο σπίτι του, πότε πήρε το χάπι του, τί χρώμα κάλτσες φοράει κ.λπ., κ.λπ., αυτό είναι μια άλλη και μεγάλη ιστορία!
Εκτός πολλών άλλων, έχει να κάνει και με τα διάφορα "μικροδολωματάκια" στα οποία όλοι μας λίγο πολύ έχουμε πια εθιστεί και -στις περισσότερες των περιπτώσεων δυστυχώς- αρεσκόμαστε, πλέον, να ψάχνουμε να τα δαγκώσουμε και να μας παρασύρουν!
Ακριτα και δίχως πρότερη σκέψη πια... αυτό που μας σερβίρουν θα το πάρουμε, ό,τι κι αν είναι!
Τέλος σημειώματος...

Υ.Γ.
...Κι αν σου φάνηκε παράδοξος ο τρόπος τελειώματος, διάβασε την εισαγωγή ξανά...
Νεκτάριος Κακατσάκης
>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Χανιώτικα Νέα(1.4.ο9)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου