Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ τα χελιδόνια! Ο χειμώνας της άνοιξης τελείωσε. Η άνοιξη της άνοιξης επιτέλους αρχίζει!
ΚΑΙ ΙΔΙΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΑΣ, στα σαλόνια των σπιτιών μας, οι εικόνες του θανάτου, της φρίκης και της καταστροφής που δημιούργησε ο Εγκέλαδος, ο απαίσιος θεός που κατοικοεδρεύει στα έγκατα της γης. Πόσο κοντά μας είναι αλήθεια η Λ’ Ακουίλα!
ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ και για την οικογένεια του Έλληνα φοιτητή που ανασύρθηκε νεκρός απ’ τα ερείπια της Λ’ Ακουίλα. Μεγάλη Εβδομάδα δίχως ανάσταση, ύστερα από τον θάνατο της ελπίδας.
ΕΥΘΕΩΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ πλαγίως ωστόσο, οι απαντήσεις στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Απ’ τους δημοσιογράφους και τους σεισμολόγους αντίστοιχα. Δικαιολογούνται οι δεύτεροι. Δεν είναι δα και εκπρόσωποι Τύπου του Εγκέλαδου! Αλλά και αν ήταν σιγά που θα τους αποκάλυπτε τον αν λογαριάζει να ταρακανουνήσει την Ελλάδα!
ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ, δεν ανεξαρτητοποιούμαι! Σαφές, σαφέστατο το μήνυμα που έστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αριστοτέλης Παυλίδης. Σιγά που θα δεχόταν να παίξει τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Δεν σφάξανε!
ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ταχυδρόμου στον αδελφό του μετανάστη. Ο ανιψός του θείου αργότερα.
ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ Καρατζαφέρη. Το τελευταίο σουξέ του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ακόμα και στον Αδη με τον Ψωμιάδη. Το τελευταίο σουξέ του Γιώργου Καρατζαφέρη;
ΟΤΑΝ ΣΕ ΗΘΕΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ήθελες, τώρα που με θέλεις δεν σε θέλω. Κάποιοι λένε ότι αυτή θα είναι κάποια στιγμή η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα, όπως λένε πάλι οι κάποιοι, εδώ κάποτε πληρώνονται.
ΟΛΑ ΤΑ ‘ΧΕ η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε. Αν υποθέσουμε ότι το κουνούπι - τίγρης που εμφανίστηκε στον Προμαχώνα Σερρών είναι ο φερετζές, σε ισχύ η παροιμία. Εκ των ων ουκ άνευ ότι Μαριωρή είναι η Ελλάδα.
ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ κρίση δεν θα βγούμε όταν περάσει η διεθνής οικονομική κρίση, ούτε όταν αναλάβει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ν’ αγιάσει (ο λόγος το λέει) το στόμα του Βαγγέλη Βενιζέλου που το είπε. Σε μια εποχή που κάποιοι άλλοι στο ΠΑΣΟΚ θέλουν την εξουσία για την εξουσία.
Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΥΦΟΥ σχολειού αναβίωσε. Εν κρυπτώ και παραβύστω η συνάντηση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Δια τον φόβον των Τούρκων. Όπως τότε...
ΜΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ πεταχτά τριγυρνώ/ τριγυρνώ και τραγουδώ/ παγκόσμια οικονομική κρίση/ είσαι εδώ; Παίρνω το μπαστούνι μου/ και σας κυνηγώ! η απάντησή της αυθωρεί και παραχρήμα. Κι εγώ που νόμιζα πως είχε διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη.
ΟΤΑΝ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ Μιθριδάτης ηττήθηκε έπεσε σε μαύρη απελπισία και κάθισε περίλυπος κάτω από ένα δέντρο. Ξαφνικά όμως τα μάτια του έπεσαν πάνω σ’ ένα μυρμήγκι που κουβαλούσε ένα σπυρί στάρι, αρκετά μεγαλύτερο απ’ το σώμα του και προσπαθούσε ν’ ανεβεί στο δέντρο. Ανέβαινε κι έπεφτε, χωρίς όμως να εγκαταλείπει την προσπάθειά του. Ο Μιθριδάτης είπε: “Το μυρμήγκι δεν αποθαρρύνεται από τις αποτυχίες του και συνεχίζει την προσπάθεια. Γιατί εγώ ν’ απελπιστώ;” Η σκέψη αυτή στάθηκε αφορμή να ανασυγκροτήσει τον στρατό του και να νικήσει τους Ρωμαίους.
“Κλέβεις ανύποπτες στιγμές/ για να τις κάνεις ποιήματα,/ εσύ, ένας ένστολος εν υπηρεσία!/ Γέρνουν οι τοίχοι,/ σ’ ελέγχουν κάθε νύχτα,/ σε υποπτεύονται/ γιατί έσκυψες στον δρόμο/ ή γιατί βρήκες κάτι/ και το έβαλες στην τσέπη σου./ Ήξερες να κλέβεις τα κλεμμένα”...
Από το ποίημα “Εν ώρα υπηρεσίας” του Θοδωρή Βοριά
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ
email:kakatsakis@sch.gr

Βαγγέλης Κακατσάκης
>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου