Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και Φίλοι, Χριστός Ανέστη!

ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ολόκληρες μέρες έλεγα αντί για καλημέρα το "Χριστός Ανέστη¨στα μικράτα μου.Από την Ημέρα της Λαμπρης μέχρι την ημέρα του Αναληψίου(Ανάληψης)¨΄Ετσι μ' ειχε μαθει η μάνα μου. Ας το γράφω την Λαμπροβδομάδα μπάρε μου στα πεταχτά εν είδει χαιρετισμού.

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ μεγάλη η χάρη του 'Αη Γιώργη που για πάρτη του μετακινούν ακόμα και τη γιορτή του αν χρειαστεί για να την γιορτάσουν κατά πως πρέπει. Εφέτος πάντως δεν χρειάστηκε δεδομένου ότι το Πάσχα έτυχε πριν απ' τις 23 Απριλίου, ημερα του μαρτυρίου του.

ΝΕΟΣ ΩΡΑΙΟΣ και καβαλάρης ο Άη γιώργης.Λεβέντης με τα όλα του. Σίγουρα ο αγαπημένος Άγιος του ελληνικού λαού και όχι μόνο. Βοήθειά μας.Έχει τόσους πολλούς δράκους ν' αντιμετωπίσει η σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα.

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ Αη γιώργης μας σώζει.Ούτε στις άκρες ούτε στις αναμεσάδες φαίνεται η φανιά της φανιάς του όμως.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στην καθημερινότητα ή επιστροφη της καθημερινότητας από προχθές?Να το κάνω λιανά για να το καταλάβετε. Εμείς επιστρέψαμε στην καθημερινότητα ή η καθημερινότητα επέστρεψε και μας βρήκε? Φευγάτοι εμείς ή φευγάτη η καθημερινότητ? Γκάλοπ κάνω. Και βεβαίως παίζει το "δεν ξερω δεν απαντώ.

Λόγω μέθης δεν θυμάμαι αν έχουμε Πάσχα, Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά.Γι' αυτό δεν ξέρω αν σούβλισες δέντρο ή αν στόλισες αρνί. Πάντως σου εύχομαι το φλουρί να βρεθεί στο δικό σου αβγό. Εις τετραπλοόν έλαβα το παραπάνω μήνυμα στο κινητό μου την ημέρα της Λαμπρής.Τι κάνει αλήθεια το μεθύσι!

ΣΤΟ 5% εκτινάχτηκε,λέει, το έλλειμμα για το 2008 καταρρίπτοντας ένα ακόμα ρεκόρ στο ιδιαίτερα θεαματικό αγώνισμα του επί κοντώ άλματος.Ούτε ο Σεργκέι Μπούκμπα στον καιρό του να ήτανε!

ΝΑ 'ΡΧΟΝΤΑΙ τα πακέτα!Τα πακέτα των νέων σκληρών μέτρων απί την Κυβέρνηση εννοώ. Παραγγελιά!

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ για μαργαριτα δεν θα μείνει αμάδητη περιμένοντας το πόρισμα για την υπόθεση Παυλίδη.Θα παραπεμφθεί ή δεν θα παραπεμφθεί? Ωραία απασχόληση για να περνάμε την ώρα μας, δεν λέω!

ΟΧΙ! ΓΙΑ το αν θα παραμείνει ή δεν θα παραμείνει προπονητής του Ολυμπιακού ο Ερνέστο Βαλβέρδε, μηδέν των οπαδών της ομάδας του Πειραιά εξαιρυμένων, ουδείς μαδά μαργαρίτες. Αυτό δα ΄λειπε!

ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΦΤΑ και μία ημέρες έμειναν μέχρι τον γάμο του ωραίου Αδώνιδος Γεωργιάδου μετά της ωραιοτάτης Ευγενίας Μανωλίδου.Προχχθές όπως με πληροφόρησε η κυρία Ήρα που προσέχει τη μάνα μου στο χωριό είχαν μείνει το σύνολο 60!

ΈΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ αγάς μια φορά θέλοντας να κοροiδέψει τους χριστιανούς που πήγαιναν ταξίματα στον ¨Αη Γιωργη του Καρυδιού ειπε οτι θα δώσει στον ¨Αγιο δυο χοχλιδόκουπες λάδι.Όταν έφτασε η γιορτή του Αγίου όμως ντράπηκε και γέμισε δυο ασκιά.Φτάνοντας στην πόρτα του Μοναστηριού σκόνταψε το άλογό του και το λάδι χύθηκε εκτός από δυο χοχλιδόκουπες που έμεινε. Ο αγάς κατάλαβε ΄οτι δεν έπρεπε να περιπαίζει κανείς τον Αγιο και από ευγνωμοσύνη χάρισε στο Μοναστήρι μεγάλη περιουσία.

...ΚΙ ΕΚΕΙΑ ΠΟΥ τονε ψύριζε περνά ένα περιστέρι/ κι εβάστα και χρυσό σταυρό εις το δεξί του φτέρι./ Ξύπνα δα Αη Γιώργη μου που μου 'πες μη φοβούμαι/ κι αν το σκο τώσεις το θεριό θεού παιδί λογούμαι./Σηκώνεται ανατολικά και κάνει τον σταυρό του/ και παίζει πρώτη κονταριά και κόβει τον λαιμό του...(Από το τραγούδι του Αη Γιώργη)

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

Βαγγέλης Κακατσάκης

e-mail:kakatsakis@sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου