Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι,Καλημέρα!
"ΤΟΥ ΜΑΓΙΟΥ ροδοφαίνεται η μέρα\που ωραιότερη ηφύση ξυπνάει\και την κάνουν λαμπρά και γελάει\πρασινάδες αχτίδες,νερά...¨Και την Πρωτομαγιά Διονύσιο Σολωμό μνημονεύουμε.Μας πολιοβρίσκει το κακό τελευτία,πολιοθολώνει ο νους μας.Καλό μήνα και καλή Πρωτομαγιά!

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ και από τον μαντιναδολόγο της στήλης Ηλία Σταματάκη."πρωτομαγιά μέρα γιορτής, γιο΄τάζουν τα λουλούδια\πουλιά,καρδιές και γιασεμιά λένε γλυκά τραγούδια",μας λέει με τη μαντινάδα του.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΛΟΙΠΟΝ,και "λουλούδια ας διαλέξουμε\και ρόδα και κρίνα"και ας πλέξουμε με αυτά στεφάνια του Μάη που "σήμερα προβάλλει στη γη." Να μην ξεχάσουμε ¨ομως ¨οτι σήμερα δεν είναι αργία ειναι απεργία.Εκτός από γιορτή των λουλουδιών είναι και γιορτή των εργαζομένων η Πρωτομαγιά.Πρωτίστως γιορτη των εργαζομένων.

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΑΗ έχει λατινική προέλευση,βεβαίως,βεβαίως.Majus ονομαζόταν από τους Ρωμαίους,γιατί ήταν αφιερωμένος στους προγόνους τους τους Majores.Ανοιξιάτη, Λούλουδο, Πράσινο,Φουσκοδέντρη,Τριανταφυλλά και Κερασάρη τονε λέγαμε μια φορά οι Νεοέλληνες.Τί κρίμα που η...μαρμάγκα της ισοπέδωσης έφαγε και αυτές τις λέξεις!

ΎΣΤΕΡΑ ΑΠΟ το πενθήμερο(;) του Πάσχα ιδού καπάκι και το τριημερο της Πρωτομαγιάς.Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε; Κουτί μας ήρθε εφέτος η ημέρα.Ποια κρίση και ποια ...ξεκρίση;

ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ Αγίου Πνεύματος με τ΄καλό!Τί; Έχουμε Ευροεκλογέςτότε; Σιγά το πράγμα Ας συμφωνήσουν τα κόμματα να γίνει μια δημοσκόπηση την προπαραμονή τους, Παρασκευή 5 Ιουνίου να καθαρίσουμε.Ο καλύτερος τρόπος για να μετρηθεί και η αποχή νομίζω!

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ πανδημίας,λέει, ο πλανήτης λόγω της γρίπης των χοίρων. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, λέει. Λέτε;

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η Δευτέρα που μας έρχεται.Να μην ξεχννιόμαστε.Μεγάλη Δευτέρα - Μεγάλη Μαχαίρα!Η μια μεγάλη εβδομάδα τελειώνει μια άλλη μεγάλη εβδομάδα αρχινά.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΝ είναι αν θα παραιτηθεί ή οχι ο Αριστότέλης Παυλίδης, αλλά αν θα κουνήσει ξανά έτσι όπως κούνησε το δάχτυλό του.Κούνια που μας κουναγε, λέω εγώ!

ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΣ ΝΑ βγάλεις τη σημαία με τον Δικέφαλο Αετό στην ταράτσα σου,γείτονα!Άσε πρώτα να τελειώσει ο αγώνας και βλέπουμε!

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ο βασιλιάς της Σπάρτης Αγησίλαος,πολυ γνωστός για τα κατορθώματα και τη γενναιότητα του,πήγε στο θέατρο, του δόθηκε κατά λάθος μια θέση κοινή και όχι η βασιλική.Όταν αυτό έγινε αντιληπτό ο Αγησίλαος είπε."Δεν υπήρξε εντελώς ανώφελο αυτό το λάθος.Δεν είναι οι θέσεις που τιμούν τους θεατές αλλά οι θεατές που τιμούν τις θέσεις."
"...ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ είμαστε που με τον ίδρωτά μας\ ζυμώνουμε του κόσμου το ψωμί.\Πιο δυνατά κι απ' τα σπαθιά τα χέρια τα δικά μας\και μ' όλο τ' αλυσσόδεμα,σκάφτουν κι η γη πλουτεί.\Στου κόσμου τους θησαυριστές το βιος σου, εργατη, νόμοι,\στο τρώνε αδικητές χωρίς ντροπή.\Αγκαλιαστήτε, αδέρφια, ορθοί!Με μια καρδιά μια γνώμη,\ δικαι οσύνη, βρόντηξε καιλάμψε, Προκοπή!" Από το ποίημα του Κωστή Παλαμά "Εμείς οι Εργάτες"

ΧΑΙΡΕΤΩ Σ΅Σ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
e-mail:kakatsakis@sch.gr

Χανιώτικα Νέα(01.05.09)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου