Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Οπου γάμος και χαρά...

Το ότι ο Καραμανλής θα δεξιωθεί την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην Ευρώπη, αυτό ελάχιστα με απασχολεί κι ούτε και με παραξενεύει!
Στον άρτο, στα θεάματα, στις φανφάρες και στα τοιαύτα είμαστε πρώτοι και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε!
Ρέει στο αίμα μας από τον καιρό ακόμη της Ολυμπιάδας -και ακόμη και πιο πρίν- η... φιεστολαγνεία και επιπλέον είμαστε εμείς οι έλληνες πρωτίστως(!) ως τηλεθεατές αλλά και ως πολίτες τούτης της χώρας τόσο πολύ εξοικειωμένοι με το "γκρέμισμα των τειχών" και με τα fast-food πανηγυράκια που στήνονται τόσο μα τόσο εύκολα, κάθε φορά που κάποιος "πατριώτης" ξεχωρίσει -κυρίως στον αθλητισμό!
Και ιδίως αν αυτός έχει λαϊκό έρεισμα ακόμη καλύτερα! Εκεί πρωτοτρέχουν εξάλλου εκτός πολλών άλλων και οι “γνωστοί” -ως κολαούζοι- πολιτικοί να πάρουν λίγη από τη δόξα και τη “χρυσόσκονη” του νικητή!
Αυτό και μόνο αυτό τους ενδιαφέρει και πλέον πολλάκις είναι αποδεδειγμένο αυτό!
Στο θεαθήναι, λοιπόν, ομολογουμένως τα πάμε πολύ καλά, αλλού υστερούμε!
Με βάση όλα αυτά, η δεξίωση που θα δοθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας στην ομάδα του Παναθηναϊκού -κατά την ταπεινή μου άποψη- μοιάζει να προσδίδει τιμή και αίγλη όχι στους πράσινους αλλά στον ίδιο τον Καραμανλή που θα βγεί για λίγο από την μιζέρια και την κακομοιριά -που... ίσως να νιώθει ως πρωθυπουργός- μιας χώρας που την την ταλανίζουν τα μύρια όσα σκάνδαλα, προβλήματα κ.λπ.!
Πραγματικά όσο παράδοξη και να ακούγεται η παραπάνω διαπίστωση, στην ουσία της έχει και βάση και λογική! Διότι η ίδια η πραγματικότητα μας δείχνει οτι η επερχόμενη συνάντηση είναι ανάμεσα σε έναν “μη επιτυχημένο” -για να μη πούμε το πιο βαρύ “αποτυχημένο”- στο έργο του, πρωθυπουργό και σε μια απολύτως επιτυχημένη -με βάση τα αποτελέσματά της- ομάδα! Πείτε μου λοιπόν εσείς ποιος από τους δύο λοιπόν είναι ο “κερδισμένος” αποκτά αίγλη από αυτήν τη συνάντηση!
Πανεύκολη η απάντηση, έτσι;
Νεκτάριος Κακατσάκης

Χανιώτικα Νέα
>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου