Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!
ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ τις δεκοχτώ / πέρδικα ψόφησε στ’ αβγό. Αυτό το θυμάστε που το έγραψα. Τώρα να θυμάστε και το άλλο. Και στου Μαγιού τις δεκοχτώ / ψόφησε η πέρδικα στ’ αβγό. Μη βλέπετε που έστρωσε ο Μάης. Εκεί που στρώνει εκεί και ξεστρώνει.
ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΣΑΝ με τα λευκά ή τον λεύκαναν με το μαύρο τον Αριστοτέλη Παυλίδη; Και το ένα σωστό και το άλλο σωστό. Και τον μαύρισαν και τον λεύκαναν. Εξαρτάται κάτω από ποια οπτική γωνία βλέπει κανείς τα πράγματα.
ΣΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ χρονικά κατά τη νεοδημοκρατική λογική το 146 είναι μικρότερο από το 144. Μιλάμε για προχωρημένα μαθηματικά.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΗ παραπομπή του Αριστοτέλη Παυλίδη από τη Βουλή δια τα περαιτέρω, δύο τινά μπορούν να συμβούν. Ή να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα ή να μην παραιτηθεί. Και αν μεν παραιτηθεί έχει καλώς. Αν όμως δεν παραιτηθεί δύο τινά μπορούν να συμβούν. Ή να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές ή να μην είναι. Κι αν μεν δεν είναι, έχει καλώς. Αν όμως είναι δύο τινά μπορούν να συμβούν. Ή να μην εκλεγεί ή να εκλεγεί. Και αν μεν δεν εκλεγεί έχει καλώς. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει όμως και αν εκλεγεί. Υπουργός Αιγαίου αποκλείεται να γίνει.
ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ το παραπάνω “πεταχτό” ε; Και να σκεφτείτε ότι το έκοψα μην κάνοντάς τον Υπουργό Αιγαίου.
ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ των υποδημάτων της έγραψε η Κυβέρνηση δια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τους αγρότες της Κρήτης. Αναμενόμενο. Αυτό πάντως δε σημαίνει ότι δεν ισχύουν οι προηγούμενες εγγραφές. Ούτως ή άλλως τα καινούργια υποδήματα κάποτε παλιώνουν.
ΟΧΙ, ΧΘΕΣ ο Χοακίν Αλμούνια δεν μας έκανε καμιά σύσταση. Να ’ναι καλά ο άνθρωπος που δε μας στενοχώρεσε.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ περί διαφάνειας και ελέγχου είναι φινλανδική; Το ξέρουμε. Και ότι το φάρμακο θα είναι ελληνικό όμως το ξέρουμε. Άρα, λοιπόν και επομένως μηδέν από μηδέν μηδέν ή μηδέν στο πηλίκο.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ και Τσέλσι - Μπαρτσελόνα στους αγώνες ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού και ΑΕΚ - Λάρισας. Ανώμαλη προσγείωση. Από τα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ στα αλώνια της ελληνικής σούπερ Λίγκα.
ΣΧΕΔΟΝ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ και παραβύστω συνεχίζεται στην Αθήνα η Δίκη των Ζωνιανών. Με την έννοια ότι τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια λάμπουν δια της απουσίας των. Τι να τα κάνουν τα μπαγιάτικα κουλούρια όταν υπάρχουν φρέσκα.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΕΣ μέρες έμειναν μέχρι τις ευρωεκλογές; Κάτι μου λέει ότι τα κόμματα θα ψάχνουν να βρίσκουν στην κάλπη τις ψήφους και δεν θα τις βρίσκουν.
ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ πολύ μικρός, ο Απόλλωνας πήγε στους Δελφούς σκότωσε τον φοβερό δράκοντα Πύθωνα και τον έθαψε στη γη. Στο μέρος όπου τον έθαψε, οι άνθρωποι έφτιαξαν περίλαμπρο ναό για να τιμήσουν τον θεό. Μέσα σ’ αυτό τον ναό η ιέρεια Πυθία, καθισμένη πάνω στον ιερό τρίποδα και μασώντας φύλλα δάφνης, έδινε στους ανθρώπους χρησμούς, δηλαδή προφητείες και συμβουλές για το μέλλον. Αυτό ήταν το περίφημο μαντείο των Δελφών.
... “ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ μποτσάρεις τον πόνο / βαθιά στους λειμώνες της μνήμης. / Σάλπαρε, το σκάφος της ζωής, / ρότα για τη λήθη της καρδιάς. / Πολλά θα πάθεις και θα μάθεις / στο πέλαγος που ’χεις μπροστά σου. / Εκείνη, φεύγοντας γυρίζει. / Κι εσύ ακόμα ταξιδεύεις!”.
Από το ποίημα “Κουρσάρος” του Κώστα Στεφανόπουλου.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

e-mail:kakatsakis@sch,gr
τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου