Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Παυλίδη νούμερο ένα καθάρισαν, όπως καθάρισαν. Με την υπόθεση Siemens επίσης, προσώρας τουλάχιστον, καθάρισαν, όπως καθάρισαν. Σιγά που δεν θα καθάριζαν με την υπόθεση Παυλίδη νούμερο δύο. Του το οφείλαν άλλωστε. Με την ψήφο του καθάρισαν την δεύτερη υπόθεση.
ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Αν είναι ένοχος ο Αριστοτέλης Παυλίδης γιατί δεν τον παράπεμψαν και αν είναι αθώος, όπως αποφάσισαν, γιατί του ζητούν να παραιτηθεί; Δύσκολη η ερώτηση για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ε;
ΑΠΟΘΑΝΕΤΩ η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων. Τη φράση αυτή του Σαμψών θυμάται λέει, όπως μου είπε ο φίλος μου ο γερω δάσκαλος, παρακολουθώντας τα συμβαίνοντα στην ελληνική Βουλή. Δίχως ωστόσο να μου ξεκαθαρίσει το γιατί την θυμάται. Πότε πότε (το έχω ξαναγράψει) το παίζει Σίβυλλα.
ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ και δεν είδαν τον Πάπα. Αφαντοι και οι καρδινάλιοι και οι υποκαρδινάλιοί του. Πάλι καλά κι ευχαριστημένοι να είναι που τους δέχθηκαν δύο γραφιάδες του. Για τους αγρότες της Κρήτης που πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου μιλώ. Καλά το καταλάβατε.
ΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ήταν ο Σωτήρης Χατζηγάκης, αν έκαναν, δηλαδή, τράμπα τα υπουργεία τους, θα είχαν οι αγρότες της Κρήτης καλύτερη μεταχείριση από την Κυβέρνηση, όπως τους αγρότες της Θεσσαλίας για παράδειγμα; Όχι βέβαια! Τον παράγοντα Γιώργο Σουφλιά, πού τον βάζετε; Πώς τον αγνοείτε;
ΠΛΑΝΑΤΑΙ πλάνην οικτράν όποιος νομίζει ότι η μπίλια στην υπόθεση της Siemens σταμάτησε να γυρίζει. Γυρίζει και καλογυρίζει και κανείς δεν ξέρει που θα καθίσει στο τέλος.
ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟΝ από το μέτωπον της γρίπης των χοίρων; Όχι ακριβώς. Όλο και κάποιες σταγόνες στάζουν από τις βρύσες της ενημέρωσης. Όσες ξώμειναν στον σωλήνα.
ΝΑ ΣΥΜΠΙΕΣΟΥΝ τις τιμές οι ξενοδόχοι μέχρι πλήρους εξαφάνισής των. Των τιμών βεβαίως βεβαίως και ουχί των ξενοδόχων. Οι ξενοδόχοι μας χρειάζονται. Πώς θα κάνουμε διακοπές χωρίς ξενοδόχους;
ΤΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ μέτρα για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας μετά τις ευρωεκλογές. Πανέτοιμοι να τα δεχθούμε, δηλώνουμε απαξάπαντες. Έχουμε εξασκηθεί να σηκώνουμε βάρη δίχως να κλατάρουμε, βλέπετε.
ΕΝΤΑΞΕΙ, ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ για την επίσκεψη της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού στον Πρωθυπουργό της χώρας, επί τη αναβάσει, γι’ άλλη μια φορά, στο Λευκό Όρος του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, φίλε. Πού να τα προλαβαίνει κανείς όλα!
ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΣΟΦΙΣΤΗΣ ήθελε να δοκιμάσει τον Θαλή τον Μιλήσιο, έναν από τους 7 σοφούς της αρχαίας Ελλάδας. “Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η πιο πιστή σύντροφος του ανθρώπου;” τον ρώτησε. “Η ελπίδα, γιατί αυτή κι όλα να χαθούν, αυτή μένει”, απάντησε. “Και ποιο είναι το πιο εύκολο πράγμα;” ξαναρώτησε ο σοφιστής. “Το να δίνει κανείς συμβουλές” ήταν η απάντηση του Θαλή.
... “Πρέπει ν’ αρπάξουμε τη χάλκινη τρομπέτα απ’ τα χέρια του, / ν’ ανάψουμε πολλές φωτιές σε όλα τα περάσματα / ν’ αποθηκέψουμε το φως σε σίγουρη μεριά / και ν’ αμπολήσουμε στα κόκκινα τα πέλαγα / τα καλοτάξιδα σκαριά, / που ’ναι για όλους του καιρούς”...
Από το ποίημα “Η τρομπέτα του εφιάλτη” του Αλέξη Ζερβάνου
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
e-mail:kakatsakis@sch.gr

Χανιώτικα Νέα(08.05.09)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου