Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΑΠΟ ΠΟΥ ΩΣ ΠΟΥ, πώς και πόσα; Η ερώτηση, μάλλον οι ερωτήσεις. Απ’ Αθήνα σε λιβάδι, Θόδωρος και πεντακόσια! Η μετά θαυμαστικού απάντηση, μάλλον οι μετά θαυμαστικού απαντήσεις. Κι απού κατάλαβε τις ερωτήσεις, κατάλαβε και τις απαντήσεις. Απού κατάλαβε, κατάλαβε δηλαδή. Τι; Αν κατάλαβα εγώ;
ΝΑ ΒΛΕΠΩ να τρέχουν οι δημοσκοπήσεις, παρακαλώ! Ευρωεκλογές έρχονται κι αν δεν τρέχουν αυτήν την περίοδο οι δημοσκοπήσεις πότε θα τρέχουν; Πέντε πέντε, δέκα δέκα να τις διαβάζω να το ευχαριστιέμαι και να ξεχνιέμαι!
ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ έμειναν μέχρι τις ευρωεκλογές ξέρω, πόσες μέρες έμειναν μέχρι τους γάμους του ωραίου Αδώνιδος μετά της ωραιοτάτης Ευγενίας ξέχασα. Ανυπερθέτως πρέπει να ρωτήσω την κυρία Ήρα. Αν είναι δυνατόν να μην ξέρω το μέγα αυτό γεγονός.
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ να ψηφίσω, σκέφτεσαι να ψηφίσεις; Και για να αντιστρέψω την ερώτηση. Σκέφτεσαι να ψηφίσεις, σκέφτομαι να ψηφίσω; Μακάρι να ’ξερες και μακάρι να ’ξερα!
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ να ψηφίσω, σκέφτεσαι να ψηφίσεις, σκέφτεται να ψηφίσει, σκεφτόμαστε να ψηφίσουμε, σκέφτεστε να ψηφίσετε, σκέφτονται να ψηφίσουν. Εξάσκηση στην κλίση του ενεστώτα της οριστικής στην παθητική φωνή και του Αορίστου της Υποτακτικής στην ενεργητική φωνή, ταυτόχρονα, κάνω. Τζάμπα νομίσατε ότι πρόκειται για πληρωμένη διαφήμιση υπουργείου Εσωτερικών, εν όψει ευρωεκλογών.
ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ότι επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η Μαριέττα Γιαννάκου και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Για να δούμε αν θα το δούμε / για να δούμε αν θα επαληθευθούνε / όσοι πιθανολογούνε και παραπολιτικολογούνε.
ΓΙΑ ΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ εκλογών αποτελέσματα δεν υπάρχει λόγος να γράψω τίποτα. Ολες οι φοιτητικές παρατάξεις που έλαβαν μέρος στις εκλογές, μηδεμίας εξαιρουμένης κατήγαγαν νίκας κατά βαρβάρων.
ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, λόγω μείωσης τιμαρίθμου, βεβαίως βεβαίως, πέθαναν, ζήτω οι αυξήσεις ωστόσο. Δεν πεθαίνουν ποτέ οι βασιλείς, πώς να το κάνουμε;
ΑΝΕΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ εξασφαλίσει την πρόκρισή του στον τελικό της Γιουροβίζιον ο Σάκης Ρουβάς. Να μην έχω καμία αγωνία επί του προκειμένου.
ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑΝ τον Διογένη που θέλει να τον θάψουν, όταν πεθάνει, απάντησε ότι θέλει να τον πετάξουν στον δρόμο. “Μα θα σε φάνε τα σκυλιά”, του είπαν. “Τότε βάλτε μου στο πλάϊ ένα ραβδί για να τα διώχνω” τους είπε. “Μα αφού θα είσαι νεκρός και δεν θα αισθάνεσαι, πώς θα τα διώχνεις;” απόρησαν οι συνομιλητές του. “Αφού δεν θα αισθάνομαι, τι σημασία έχει αν θα με θάψετε σε μεγαλοπρεπές μνημείο ή αν θα με πετάξετε στους δρόμους;” τους αποστόμωσε.
“Κάτω απ’ τον Ψηλορείτη / με μια μαλαματένια χορδή λύρας / χάθηκα, / σε κορδελιό του αποσπερίτη. / Ενα κοπάδι πρόβατα / στα κοιλώματα του νου / τις νύχτες κουδουνίζει. / Ολοένα πιο αχνά. / Και χάνεται στη σκόνη”.
Το ποίημα “Ανώγεια” της Γιώγιας Σιώκου.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
e-mail:kakatsakiw@sch.gr

Χανιώτικα Νέα(15.05.09)

τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου