Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΟΧΙ, ΟΥΤΕ η Νέα Δημοκρατία ούτε το ΠΑΣΟΚ έβαλαν επικεφαλής στα ευρωψηφοδέλτιά τους τον Σάκη Ρουβά. Αντ’ αυτού η Μαριέττα Γιαννάκου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αντίστοιχα. Μια άλλη φορά. Όταν κάποτε επιστρέψει νικητής από το πανηγυράκι της Γιουροβίζιον.
ΑΣΤΕΙΑ ΑΣΤΕΙΑ η μάχη των ευρω...εκλογών αλά ελληνικά άρχισε. Θα ’ναι ο πρόλογος της μεγάλης νίκης του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές προβλέπουν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις. Αυτά ακούνε ορισμένοι κι αρχίζουν να εγκαταλείπουν το νεοδημοκρατικό σκάφος. Να την κάνουν κατσίκα άλλως ειπείν.
ΤΙ ΕΙΠΑΝ επί του θέματος στη σύνοδο της περίφημης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ; Ούτε καν φαίνεται να τους απασχόλησε το θέμα. Σιγά το πράγμα. Αυτό έλειπε να ασχολούνταν με παρωνυχίδες.
“ΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ μυστική ομάδα του παγκόσμιου σιωνισμού που επιχειρεί να επιβάλει μια ανάλγητη παγκόσμια δικτατορία υπό την ηγεσία του Εωσφόρου”. Αυτό είναι η πες την όπως θέλεις περί ης ο λόγος λέσχη, σύμφωνα με τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.
ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ, να μην ψηφίσω, να ψηφίσω, να μην ψηφίσω, να ψηφίσω, να μην ψηφίσω, να ψηφίσω! Να ψηφίσει βγήκε και τις τρεις φορές που μάδησε μαργαρίτα. Ωραία διαφήμιση για να την υιοθετήσει το υπουργείο μας των Εσωτερικών για να παίζει τώρα τις ευρωεκλογές.
ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ότι όμως τελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία ποτέ. Κάθετος επί του θέματος ο φίλος μου ο γερω δάσκαλος.
ΣΙΓΑ ΠΟΥ θα άρει τις αδικίες σε βάρος των αγροτών του Νομού μας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τόση φαιά ουσία ξόδεψε στο πλαίσιο του δόγματος διαίρει και βασίλευε που υποδειγματικά εφαρμόζει!
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ένα ημεδαπό άτομο, λέει, γιατί έγραψε συνθήματα στον τοίχο της Δημοτικής Αγοράς υπέρ αθλητικής ομάδας. Τέτοια επιτυχία η Αστυνομία!
ΟΡΘΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ παρά τις προβλέψεις η ΑΕΚάρα μας, γείτονα. Μην βγάζεις όμως τη σημαία στην νταράτσα. Μην ενθουσιάζεται από τώρα. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.
ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ παρά ποτέ! Επρεπε να περάσουν 40 χρόνια για ν’ αποκτήσει κεραμίδι, έστω και κατά παραχώρηση, η Ιστορική Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης. Και στην δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου με το καλό! Λέτε να το πετύχει κι αυτό η Αρχόντισσα (Τούλα) Παπαδερού;
ΟΤΑΝ Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ανέθεσε στον Πομπήιο που ήταν δημοφιλής σ’ ολόκληρη την Ιταλία να πολεμήσει με τον λιγοστό στρατό του τον πανίσχυρο Ιούλιο Καίσαρα, οι φίλοι του τον αποθάρρυναν. Ο Πομπήιος τους έλεγε: “Μην ανησυχείτε, θα βρω κι άλλο στρατό. Οπου πατήσω το πόδι μου θα φυτρώνουν λεγεώνες ολόκληρες και θα τίθενται υπό τις διαταγές μου”.
...“Μέσα στα χέρια μου ένα κόσμημα έκλεισα / κι έγειρα για να κοιμηθώ. / Ημέρα ήταν θερμή κι ήσυχοι οι άνεμοι / κι είπα: τούτο θα να ’ναι πια παντοτινό. / Ξύπνησα κι είδα ανάμεσα στα δάκτυολά μου / μα το πολύτιμο πετράδι είχε χαθεί. / Και τώρα ό,τι κατέχω, είναι μονάχα / ενός αμέθυστου η ανάμνηση η λαμπρή”.
Το ποίημα “Ο αμέθυστος” της Έμιλυ Ντίκινσον
(Απόδοση στα ελληνικά: Μελισσάνθη)
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

Βαγγέλης Θ.Κακατσάκης
email:kakatsakis@sch.gr

ανιώτικα Νέα(19.05.09)
>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου