Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΜΑΓΙΑΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ. Η θερμοκρασία όλο ανεβαίνει και η διάθεση για δουλειά όλο κατεβαίνει. Και βεβαίως η θάλασσα να περιμένει. Αλήθεια αρχίσατε τα μπάνια ή περιμένετε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για να κάνετε εγκαίνια;
ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ή ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ; Εν προκειμένω παραλία ή κάλπη την Κυριακή 7 Ιουνίου, ημέρα της Πεντηκοστής; Πάντως για μας τους Χανιώτες που θα μείνουμε οίκαδε δεν τίθεται δίλημμα. Και παραλία και κάλπη! Η καλύτερα και κάλπη και παραλία. Πρώτα ρίχνεις την ψήφο και ξεγνιάς κι ύστερα ρίχνεις το κορμί σου στη θάλασσα.
ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ την... Βιρτζίνια Γουλφ; Στον ρόλο της Βιρτζίνιας Γουλφ οι Οικολόγοι - Πράσινοι. Αλήθεια ποιος ή μάλλον ποιοι φοβούνται τους Οικολόγους - Πράσινους; Μα όλοι τους φοβούνται, ξέρετε εσείς κάποιο κόμμα που να μη τους φοβάται;
ΣΩΣΟΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ, τους κουμπάρους και ευλόγησον την νέαν δημοκρατίαν σου, ήττας των πρασίνων παπαγάλων υπέρ βαρβάρων δωρούμενος και το σον φυλάττον της κάλπης αποτέλεσμα. Για πρώτη προσπάθεια δεν είναι κι άσχημο, ε;
ΑΛΕΚΟ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΛΕΚΟ! Τον ψάχνω από δω τον Αλέκο τον ψάχνω από κει, πουθενά ο Αλέκος. Ούτε στις άκρες φαίνεται ούτε στσ’ αναμεσάδες. Λάθος πήγε, αν πήγε, ο νους σας στον Αλέκο Αλαβάνο που είναι εξαφανισμένος από το γυαλί. Σ’ έναν άλλον Αλέκο που τον κυνηγώ ένα χρόνο τώρα να μου κάνει ένα μερεμέτι, αναφέρομαι.
ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ της καλής παπαγαλίας, ο τίτλος. Η γαλάζια παπαγαλία, η πράσινη παπαγαλία, η κόκκινη παπαγαλία, η πορτοκαλί παπαγαλία, η σκούρα μπλε παπαγαλία, τα βασικά κεφάλαια του εγχειριδίου. Ενός εγχειριδίου για καλούς παπαγάλους που κάποτε πρέπει να εκδοθεί. Ή μήπως έχει εκδοθεί;
ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ μαντινάδα για τα παπαγαλάκια ο μαντιναδολόγος μας Ηλίας Σταματάκης! Απολαύστε την: Παπαγαλάκια πράσινα, κόκκινα και γαλάζια/ ψήφους για να μας πάρουνε μας κάνουν όλο νάζια.
ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟ, κάθε χωριό και γυμναστήριο. Κάθε πόλη και πανεπιστήμιο, κάθε χωριό και ΤΕΙ. Κάθε πόλη και εφετείο κάθε χωριό και ειρηνοδικείο. Καλά και τα τρία πλην όμως παλιά. Κάθε παραλία και εκλογικό κέντρο, κάθε ξαπλώστρα και κάλπη. Το τελευταίο.
ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Λάρισα. Να γίνουμε “τούρκοι” ή να το κάνουμε γαργάρα; Κι αν μεν γίνουμε “τούρκοι” ποιo το πρόβλημα; Ας το κάνουμε λοιπόν γαργάρα και ας πηγαίνουμε γι’ άλλα.
ΜΟΝΟ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ μπορεί να σώσει τον Τύπο, δήλωσαν οι κορυφαίοι δημοσιογράφοι Τζιμ Ρόμπερτς, διευθυντής της New York Time και η Τζορτζίνα Χένρι επικεφαλής της ιστοσελίδας της Guardian. Μεγάλο πράγμα η σωτηρία του Τύπου, τελικά.
ΕΝΑΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ αριστοκράτης, ονομαστός για τη βαναυσότητά του, χτυπούσε μια μέρα το άλογό του, γιατί δεν ήθελε να προχωρήσει. Ο φιλόσοφος Σπεύσιππος που έτυχε να περνά απ’ εκεί είπε: “Σταμάτα τον θυμό σου και δείξε ότι είσαι ανώτερο ον”. Ο ιδιοκτήτης του αλόγου θύμωσε και του είπε: “Πώς τολμάς να μου μιλάς έτσι;” Ο Σπεύσιππος του απάντησε: “Δεν μίλησα σ’ εσένα, αλλά στο ζώο”.
“.... Οι άνθρωποι/ δεν έχουν μνήμη/ λησμονούν./ Αν κάποτε,/ μετρήσουν τη ζωή τους/ με την απουσία σου,/ θα ξέρεις: / υπήρξες και λείπεις.”
Από το ποίημα “Εις εαυτόν” του Γιώργου Κουρτίδη
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr----------------
--------------------------------------------
Χανιώτικα Νέα(26.05.09)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου