Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ο Μάης, να ’ρθει ο Ιούνης να γίνουν με το καλό οι ευρωεκλογές, να ξεμπερδεύουμε. Αρκετά μας έχουν ζαλίσει... τον έρωτα από τηλεοράσεως με τα παπαγαλάκια τους. Νισάφι πια. Εχουμε και δουλειές να κάνουμε.
ΤΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟ κόμμα του ανεύθυνου πολίτη. Το ανεύθυνο κόμμα του υπεύθυνου πολίτη. Το υπεύθυνο κόμμα του ανεύθυνου πολίτη. Το υπεύθυνο κόμμα του υπεύθυνου πολίτη. Απ’ την ανευθυνότητα στη χρόνια ανεθυνοϋπευθυνότητα στον δύσκολο δρόμο της απευθυνότητας.
ΕΝΑΣ (Ή ΜΙΑ) εναντίον των άλλων τεσσάρων, απόψε στις τηλεοράσεις σας. Για να δούμε τι θα δούμε, όσοι τελοσπάντων δούμε.
ΑΛΛΟ ΝΑ παρακολουθείς από τηλεοράσεως τον αγώνα Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι άλλο το αποψινό ντιμπέϊτ. Νομίζω. Ωστόσο τι να κάνουμε, θα το αντέξουμε κι αυτό, όσοι πρέπει να το αντέξουμε.
ΤΖΙΜΠΟΥΝ ΑΠΟ ΔΩ, τζιμπούν από κει, τζιμπούν από παρά πέρα απ’ όλους όλο και κάτι φαίνεται να παίρνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Τρίτο κόμμα και με διαφορά από το τέταρτο τους βλέπουν κάποιες δημοσκοπήσεις, αστεία αστεία. Τρεμόπουλος εναντίον τρεμάμενων...
ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΑΡΑΛΙΑ, δεν πάεις παραλία, δεν πάει παραλία, δεν πάμε παραλία, δεν πάτε παραλία, δεν πάνε παραλία. Συμφωνώ; Συμφωνείς;Συμφωνεί; Συμφωνούμε; Συμφωνείτε; Συμφωνούν;
ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ οι επιδημιολόγοι και οι λοιμωξιολόγοι. Και τρίτο κρούσμα της νέας γρίπης (έτσι έβγαλαν τελικά τη γρίπη των χοίρων) στην Ελλάδα, λέει.
Η ΝΟΣΟΣ ΑΠ’ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ μ’ έχει προβληματίσει/ αν πιάσει τσι ζωντόχηρες την έχουμε πατήσει. Οτι θα αρέσει η μαντινάδα που κυκλοφορεί ευρύτατα στον ανδρικό πληθυσμό είναι σίγουρο. Αν δεν αρέσει στις γυναίκες ας την αλλάξουν. Πανεύκολο να κάμουν τσι ζωντόχηρες, ζωντόχηρους.
ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ από τη γρίπη των χοίρων το τσιγάρο. Από τον φίλο, γνωστό πνευμονολόγο και σπουδαίο ποιητή, συμπολίτη μας Γρηγόρη Γεωργουδάκη το μήνυμα. Θα επανέλθω, Γρηγόρη!
“ΤΟ ΜΕΓΑ ΒΙΒΛΙΟ της τουαλέτας”, ο τίτλος του βιβλίου του Πέτρου Ντελόπουλου που παρουσιάστηκε τελευταία στον πολυχώρο των εκδόσεων “Αγκυρα”. “Γνώσεις της μιας καθισιάς”, ο υπότιτλός του. Αναζητήστε το και καλό διάβασμα...
“ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ δεν γίνεται, δικά μας μπορούμε!” Το γνωστό “Yes, we can” του Μπάρακ Ομπάμα θυμίζει αυτή η φράση που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου τις προάλλες. Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Ομπάμα, λοιπόν.
ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ υπήρχαν στην Αθήνα δύο ονομαστοί γλύπτες, ο Πράξις και ο Νικίας. Ο πρώτος είχε μεγάλο ταλέντο, πλην όμως ήταν νωθρός και άσωτος. Ο άλλος είχε πολύ μικρότερο ταλέντο αλλά ήταν εργατικός και επιμελής. Ρώτησαν, λοιπόν κάποτε τον φιλόσοφο ποιον απ’ τους δύο θεωρούσε μεγαλύτερο καλλιτέχνη κι εκείνος απάντησε: “Φυσικά τον Νικία. Κι αυτό γιατί η αξία ενός ανθρώπου δεν κρίνεται από το ταλέντο του, αλλά από την χρήση του ταλέντου του”.
“... Ο καιρός κάποτε δείχνει/ γενναιόδωρος./ Καθώς περνούσε του χάρισε/ εν’ αυγό./ Οταν έσκασε πετάχτηκε/ τραγουδώντας το σαράκι./ Το εργοτάξιο στήθηκε./ Σκόνη φθοράς χρυσίζει/ στο πάτωμα./ Το τραπέζι σκιρτά/ στο νέο σκοπό./ Τώρα έχει ψυχή/ κι ας είναι δανεισμένη/ απ’ το θάνατο.”
Από το ποίημα “Τώρα έχει ψυχή” της Χριστίνας Μπάρτζη
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ
ΒαγγέληςΘ.Κακατσάκης

e-mail:kakatsakis@sch.gr

Χανιώτικα Νέα(28.05.09)
>> τυπώστε αυτό το άρθρο
---------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου