Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ γαρ, η στήλη. Και γιατί βρήκε τον χώρο κενό, λόγω του ότι είναι σε άδεια ο Νεκτάριος και γιατί δεν κυκλοφορήθηκε χθες λόγω της προχθεσινής αργίας του Αγίου Πνεύματος η εφημερίδα. Ε, όχι και να πάει Πέμπτη για να γράψουμε τα των ευρωεκλογών! Είπαμε δα!
ΤΟ ‘ΠΕ ΤΕΛΙΚΑ ή δεν το ‘πε ο παπαγάλος ότι στο Μαξίμου θα πάει άλλος; Ο μαντιναδολόγος της στήλης, ο Ηλίας ο Σταματάκης, πάντως είναι υπερβέβαιος. Αυτό μαρτυρεί η μαντινάδα που μου έστειλε το βράδυ των ευρωεκλογών. Διαβάστε την: Στείλαμε στην Ευρωβουλή ΠΑΣΟΚ για πρώτο κόμμα/ Κωστάκη το περίμενες; Ε, ρε και που ’σ’ ακόμα!
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ των ευρωεκλογών είναι ότι αρχίσαμε να... ολλανδεύουμε. Να μιμούμαστε τους Ολλανδούς ως προς την αποχή θέλω να πω. Κόντρα σ’ αυτό που έγραψα ότι εκλογές δώσε μας εμάς των Ελλήνων, κι ας είναι και ευρωεκλογές, και πάρε μας την ψυχή μας.
ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ των όλοι ανεξαιρέτως οι κατεργαραίοι να μετρούν και να ξαναμετρούν τις ζημίες των. Και σήμερα. Πόσους ψηφοφόρους, πόσους πελάτες δηλαδή έχασαν από τις προηγούμενες εκλογές. Σε τί ποσοστό έφταιγε το εμπόρευμα και σε τί ποσοστό έφταιγε το περιτύλιγμα; Σε τί ποσοστό έφταιγε η αργία του Αγίου Πνεύματος και σε τί ποσοστό έφταιγε το ίδιο το Αγιο Πνεύμα;
ΟΤΙ ΕΙΔΕ Ν’ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ κάποιο φλερτ μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του λαού ο φίλος μου ο γερω δάσκαλος το είδε. Κατά δήλωσή του σε γενομένη συζήτηση. Αλλο πάντως το φλερτ κι άλλο ο έρωτας, υποσημείωσε.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ποιος θα τα λάβει; Το πρώτο ερώτημα. Αυτά τα μέτρα ποιος θα τα πάρει; Το δεύτερο ερώτημα. Αυτά τα μέτρα ποιος θα τα πληρώσει; Το τρίτο και τελευταίο ερώτημα.
Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ. Ράψε και εσύ ένα κουστούμι. Κνισάριζε κνισάριζε να δούμε τί θα γίνει. Σεμνά και ταπεινά ή ταπεινά και σεμνά; Ο ξύλινος λόγος υπό κατηγορίαν. Της ιεροδούλου γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα. Κάποια απ’ τα έργα που παίζονται στα επιτελεία των ελληνικών κομμάτων αυτές τις μέρες. Ανευ θεατών αν και η είσοδος στις αίθουσες προβολών είναι δωρεάν. Δεν σφάξανε!
“ΑΛΛΟΙΜΟΝΟΝ ΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟΝ, όστις εσυνήθισε να βλέπη όλα τα πράγματα ανάποδα· θα καταγγείλη επί εσχάτη προδοσία κατά της φύσεως και τον εαυτόν του ακόμη, όταν αποφασίση να εννοήση, ότι περπατεί με την κεφαλήν άνω και με τους πόδας κάτω” Από την “Χρυσή Διαθήκη” του Πολύβιου Δημητρακόπουλου.
ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ της Σπάρτης Κλεομένης συζητούσε με τους εχθρούς της πατρίδας του. Όταν τον είδε ο μικρός γιος του έτρεξε αμέσως κοντά του και του είπε: “Φύγε όσο πιο γρήγορα γίνεται, πατέρα, γιατί θα σε πείσουν”.
“Δεν χάθηκαν τα γεγονότα/ απλώς σκεπάστηκαν/ όπως οι σιδηροτροχιές των τραμ/ που θάφτηκαν στην άσφαλτο./ Τώρα τα επαναφέρουν/ όχι όπως ήσαν ακριβώς/ αλλά όπως επιτάσσουν/ οι καινούριες γραμμές τροχιοδρόμων”.
Το ποίημα “Οι καινούργιες γραμμές” του Τίτου Πατρίκιου
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
e-mail:kakatsakis@sch.gr
ανιώτικα Νέα(10.06.07)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου