Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ αναμένονταν από χθες. Καλώς τες τις πρώτες, ο Θεός να μας φυλάει απ’ τις δεύτερες. Μια πρώτη προσέγγιση. Οπου ακούς πολλές βροχές, κράτα και μικρή ομπρέλα. Μια άλλη προσέγγιση. Κατά το όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι.
ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΒΡΟΧΕΣ και οι καταιγίδες καταιγίδες, αλλά και τα μπάνια μπάνια. Να κολυμπάς και να βρέχει. Αυτή κι αν είναι απόλαυση.
ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΑΛΕΚΟΣ Αλαβάνος δεν παραιτήθηκε. Είπε ξείπε και αυτός. Ησπασεν τηνε κοντό... Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Κρίμα!
Η ΓΙΑΝΝΑ Αγγελοπούλου, μπήκε στον εκδοτικό χώρο, σίγουρη πως θα γίνει μια νέα Ελένη Βλάχου, αλλά τελικά παρέμεινε μια βλάχα, έγραψε προχθές στο ιστολόγιό του ο Πιτσιρίκος. Ο καθείς και η... βλαχεία του.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ποιος κάνει τις ... βλαχείες αλλά ποιοι τις πληρώνουν στο τέλος. Πάντως αυτοί που κάθονται στις πρώτες θέσεις της άμαξας σίγουρα δεν τις πληρώνουν. Ούτε αυτοί που κάθονται στα μεσαία καθίσματα - συνήθως.
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ “ΚΑΥΤΗ πατάτα”, του κλεισίματος του “Ελεύθερου Τύπου”, ποιος θα την πιάσει; Το ζεύγος Αγγελοπούλου, πάντως αποκλείεται. Αυτό δα έλειπε! Να κάψει τα γάντια της η κυρία Γιάννα!
Η ΚΟΥΛΗ ΚΥΡΙΑ Κούλα κουκουλωμένη με την κουκούλα της προσπαθεί να κουκουλώσει τα κουλά που υπάρχουν στον κουλέ της. Για να καταλάβετε τι θέλει να πει ο ποιητής θα πρέπει να απαντήσετε στην ερώτηση ποια είναι η κουλή κυρία Κούλα. Δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως, νομίζω.
ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ και στο κράτος/ Θεόδωρος Τσουκάτος. Στα αζήτητα των αζήτητων το σύνθημα αυτό τώρα πια.
ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ δεν έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας το 2008, λέει στην έκθεσή της η Κομισιόν. Θα τα λάβει μαζεμένα! Προς τί αυτή η ανησυχία αλήθεια;
ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ των χοίρων, που μας ήρθε ύστερα από τη γρίπη των πουλερικών, που μας ήρθε ύστερα από τη νόσο των τρελών αγελάδων, σε ποια συμπαθή ζώα θα χρεωθεί η όποια νόσος-γρίπη έχει σειρά να έρθει; Τι θα λέγατε για τα κουνέλια, για παράδειγμα;
ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ των υποσχέσεων για τις υποσχέσεις, ω υποσχέσεις! Για άσκηση γραμματικής πρόκειται. Με αφορμή τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ, βεβαίως.
ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ της Δήλου ρώτησαν το Μαντείο των Δελφών με ποιο τρόπο θα απαλλαγούν από το λοιμό που μάστιζε τον τόπο τους. Το Μαντείο βρέθηκε σε δύσκολη θέση και τους είπε ότι για να απαλλαγούν από την ασθένεια θα έπρεπε πρώτα να διπλασιάσουν σε όγκο τον βωμό του Απόλλωνα, σε σχήμα κύβου που προϋπόθετε να βρεθεί η ακμή κύβου διπλάσιου σε όγκο ετέρου δοθέντος. Το πρόβλημα είναι απ’ τ’ άλυτα με τον κανόνα και τον διαβήτη, όπως και ο τετραγωνισμός του κύκλου.
“Πρώτο σκαλοπάτι το χαμόγελο./ Να την η αισιοδοξία στην πόρτα./ Ανοίγω το παράθυρο/ Ξάστερος, ολογάλανος ουρανός/ Ανθισε η ξεραμένη γλάστρα./ Ο ήλιος λάμπει/ Πουλιά πετούν ψηλά/ Μέσα μου φτερουγίζει χαρά/ και ζωντανεύει η ελπίδα./ Ο κόσμος θ’ αντέξει δε γίνεται αλλιώς”.
Το ποίημα “Η ελπίδα” της Δήμητρας Παπαλιάκου
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
e-mail:kakatsakis
Χανιώτικα Νέα(25.06.09)

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου