Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ κάπως Σεπτέμβρη ο Ιούνης ή ιδέα μου είναι; Πάντως ότι το ‘παιξε ο Μάης Ιούλη και ο Απρίλης Φλεβάρη, για να αναφερθώ μόνο στους δύο τελευταίους μήνες είναι δεδομένο και καρατσεκαρισμένο. Για να δούμε πώς θα το παίξει ο Ιούλης που καταφτάνει οσονούπω.
ΤΑ ’ΠΑΙΞΑΝ οι μήνες τα τελευταία χρόνια. Κι όταν λέμε τα ‘παιξαν, εννοούμε ότι τα ‘χουν πάρει στο κρανίο. Και πώς να μην τα πάρουν;
ΟΧΙ! ΕΚΤΑΚΤΗ εφάπαξ ειφορά στους ανά τη χώρα εναπομείναντες γαϊδάρους δεν προβλέπει το νέο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου. Αυτό δε σημαίνει πάντως ότι θα την γλιτώσουν στο επόμενο πακέτο. Μέχρι και τα καναρίνια στα κλουβιά θα την πληρώσουν τότε.
ΕΧΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ, καναρίνι στο κλουβί; Αυτό κι αν είναι μέσο αναψυχής! Πλέρωσε μια άλφα εφάπαξ εισφορά, λοιπόν, για να έχεις το δικαίωμα ν’ ακούεις το κελάηδημά του.
ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ του ενός χεριού μπορούσε να μετρήσει κανείς εκείνους που υποδέχτηκαν προχθές το βράδυ στο αεροδρόμιο Τζιμπρίλ Σισέ των Αθηνών, τον Ελληνα πολιτικό Ελευθέριο Βενιζέλο που επέστρεψε μόνος του απ’ τη Γαλλία. Ούτε λόγος να γίνεται για αποθεωτική υποδοχή βέβαια. Πολύ παγωμένη η ατμόσφαιρα.
ΤΟΝ... ΓΕΡΜΑΝΟ θα κάνει ο πρώην ισχυρός και νυν ανίσχυρος κρίκος της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος, ύστερα από τη σύλληψή του. Εδώ κάνουν τους Γερμανούς εκείνοι που δεν έχουν τη γερμανική υπηκοότητα και δεν θα τον κάνει αυτός που στο κάτω κάτω της γραφής την έχει; Δεν σφάξανε!
ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση στην Κρήτη. Κάν(ε)τε κράτει στο συγκράτει/ για να μην μας (σας) βρει το μάτι! Η συμβουλή φίλου ξενοδόχου.
ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ έδιωξαν οι καταστηματάρχες της Λήμνου το εξ Αθηνών κλιμάκιο ελεγκτών. Στον δρόμο που χάραξαν οι Ζωνιανοί και αυτοί. Στην αρχή του δρόμου για ν’ ακριβολογώ.
ΣΕ ΡΟΛΟ πυροσβέστη συχνά πυκνά ο και φαρμακοποιός νομάρχης Γρηγόρης Αρχοντάκης. Ωρες είναι να δούμε κι έναν πυροσβέστη νομάρχη σε ρόλο φαρμακοποιού.
ΜΕ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ή με τις Ηνωμένες Πολιτείες; Δεν τίθεται θέμα, φυσικά με τη Βραζιλία. Στον τελικό αγώνα ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών αναφέρομαι, αν δεν το πήρατε χαμπάρι. Τί άλλο;
ΚΑΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ούτε ο Θεός ευνοεί πάντοτε τον αθώον, διότι αν ήθελε να τον σώσει από τον κεραυνόν, θα έρριπτεν αυτόν μετά την βροντήν. Αλλά δεν θέλει· ρίπτει τον κεραυνόν, φονεύει και τον αθώον, κατόπιν δε βροντά, ως εαν λέγη: “Κάπου εφόνευσα άνθρωπον· πηγαίνετε να τον εύρετε και να τον κλαύσετε!” Από τη “Χρυσή Διαθήκη” του Πολύβιου Δημητρακόπουλου.
ΕΝΩ Η ΜΑΧΗ των Φιλίππων κόντευε να τελειώσει ο στρατός του Βρούτου άρχισε να τρέπεται σε φυγή. Ολοι τον συμβούλευαν να σωθεί κι αυτός φεύγοντας, εκείνος, όμως, αποφασισμένος να πολεμήσει μέχρι θανάτου, τους αποκρίθηκε: “Δεν σώζεται κανείς με τα πόδια, αλλά με τα χέρια”!
... “Εγώ, / που απ’ την φυλή της εποχής μας λοιδωρήθηκα/ σαν άνοστο/ κι αισχρό ανέκδοτο,/ βλέπω καιρούς που έρχονται απ’ τα βουνά,/ καιρούς που κανένας τους δε βλέπει”...
Από το “Σύννεφο με παντελόνια” του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι. (Μετάφραση του Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη)
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
e-mail:kakatsakis@sch.gr
Χανιώτικα Νέα(27.06.09)
>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου