Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Eυθύβολα και μη...

Γράφει ο NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ.KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail:nek@haniotika-nea.gr

Το νέο όμορφο μικρό
“Ευ” της ζωής μου

Πάνε τρεις εβδομάδες από την τελευταία φορά που τα είπαμε!
Στο μεταξύ, εκτός πολλών και πολλών άλλων που συνέβησαν, είχαμε τις ευρωεκλογές και τα "ανακατωμένος ο ερχόμενος" στα της Ελληνικής πραγματικότητας με αποκορύφωμα -μόνιμη επωδός κάθε τέτοια εποχή- τις πυρκαγιές που και φέτος καίνε ό,τι απέμεινε!
Συμβαίνουν λοιπόν πράγματα και ποτέ δεν θα πάψουν να συμβαίνουν γύρω-τριγύρω μας που χρήζουν σχολιασμού...
...Κι όμως όσον αφορά εμένα, σόρι αλλά έχω κατεβάσει διακόπτες, δεν έχω παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα και γι' αυτό δηλώνω απλά ένα "ουδέν σχόλιον"!
Εξάλλου "κακά τα ψέματα", δεν έχω απολύτως τίποτα να πω για πράγματα δευτερεύοντα και τριτεύοντα των -τούτη την περίοδο- ενδιαφερόντων μου και γι' αυτό δεν θα το κάνω!
Αντίθετα έχω αμέτρητα να σας πω για όλα τα πρωτεύοντα, για όλα εκείνα τα νέα αισθήματα που κυριαρχούν στο "είναι μου" εδώ και κάμποσο καιρό, όλα τα σχετικά με το νέο όμορφο μικρό "Ευ" της ζωής μου!
Τό 'χα υποσχεθεί και στη μητέρα της, πάνε κάμποσοι μήνες από τότε, και να που ήγγικεν η ώρα να κρατηθεί η υπόσχεση και να μιλήσουμε για μια μικρή ζωή που εδώ και 22 ημέρες έχει τόσο όμορφα εισβάλει στις ζωές μας κι έχει αναπροσαρμόσει τα προγράμματά μας, μας κρατά ξάγρυπνους τις νύχτες, αλλά όποτε κι αν μας χαρίζει την ματιά της, μας αποζημιώνει για κάθε λεπτό και στιγμή για την αγωνία που από καιρού εις καιρόν μας "έτρωγε" κυρίως για το ασφαλές του ταξιδιού της, που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβρη και -δόξα τω Θεώ- ολοκλήρωσε στις 26 του Μάη!
Αν υπάρχει παράδεισος για μένα; Ναι, σίγουρα! Μπορώ με μεγάλη βεβαιότητα να το πω και να επιχειρηματολογήσω γι' αυτό! Και γνωρίζοντας μάλιστα τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ ως ένας ακόμα χαζομπαμπάς κολλημένος με την κόρη του, δηλώνω ότι παράδεισος είναι η αίσθηση του να βρίσκομαι δίπλα της να παρακολουθώ κάθε μικρή κίνησή της, κάθε αλλαγή(!) γκριμάτσας της, κάθε... Παράδεισός μου είναι εκείνη η αίσθηση που αφήνει στο πιο μύχιο της σκέψης μου και του "είναι" μου, η κάθε στιγμή καθ' όλη τη διάρκεια που την κρατώ στα χέρια μου...
Παράδεισος είναι...
Χανιώτικα Νέα
>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου