Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Eυθύβολα και μη...

Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ.
KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail:nek@haniotika-nea.gr

Ενα Μουσείο, η Μελίνα
και ο μίζερος πολιτικός
Από τις πολλές... "ελάχιστες φορές" -όπως η σημερινή- που αδυνατώ να συγκεντρώσω τη σκέψη μου και να βάλω σε σειρά τους συλλογισμούς μου για να προσεγγίσω έστω κι ακροθιγώς ένα θέμα στο οποίο, σφόδρα θα ’θελα να αναφερθώ ίσως και από ματαιοδοξία ότι αυτά τα όσα πω ευαισθητοποιήσουν!
Ετσι νιώθω από την πρώτη - πρώτη κιόλας στιγμή που παρακολούθησα -από τηλεοράσεως- τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, το περασμένο Σάββατο!
Σκέψεις και συνειρμοί πολλοί από τότε μ’ έβαλαν στη μέση και "με παρασύρουν εδώ κι εκεί" για αμέτρητα δημιουργηθέντα θέματα που ανακύπτουν, ακριβώς τόσο από το ίδιο το γεγονός της ύπαρξης πλέον του Μουσείου, από τα ίδια τα εκθέματά του όσο και για εκείνα που περιμένουμε την επιστροφή τους, αλλά -κι εκτός πολλών άλλων- και για τη μικροψυχία του Έλληνος πολιτικού που λειτουργεί κατά βάση με γνώμονα τα μικροσυμφέροντα του κόμματός του ακόμα και σε τέτοιες στιγμές που η Ιστορία μπορεί να τον διαψεύσει με αδιάσειστα στοιχεία!
Η... "μη αναφορά" -γιατί μόνο έτσι λογίζεται- από πλευράς του Καραμανλή στις προσπάθειες της Μελίνας τόσο για τη δημιουργία του Μουσείου όσο και για την επιστροφή των κλεμμένων από τον Έλγιν μαρμάρων, τον εκθέτει για πολλοστή φορά στα μάτια όλων και καταδεικνύει για μα ακόμη φορά το πόσο "μικρός" είναι, όχι μόνο ως πρωθυπουργός -αυτό εξάλλου είναι χιλιοειπωμένο- αλλά και ως πολιτικός άντρας, ο οποίος όχι μόνο μοιάζει να μην έχει καμία πολιτική βούληση αλλά κάνοντας μικροπολιτική τόσο αυτός όσο και η κυβέρνησή του, πέφτει ολοένα και περισσότερο στην ανυποληψία!
Το τελευταίο αυτό του ατόπημα μοιάζει ίσως να είναι και από τα σοβαρότερα που έχει διαπράξει αφού αφορά σε μια ιστορική στιγμή -τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης- όπου τα όσα είπε αλλά και όσα προκλητικά αποσιώπησε, καταγράφονται και κάποια στιγμή θα κριθούν από τους επερχόμενους!
Και βέβαια όταν μιλάμε για ένα τέτοιο ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα όπως αυτό του Ελληνικού Αρχαίου Πολιτισμού που η Μελίνα χαρακτήρισε ως τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδος, το μόνο σίγουρο είναι ότι ουδείς πρέπει να βάζει τον εαυτό του μπροστά από αυτόν... πράγμα το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός έπραξε!
Και ο νοών... νοείτω!
Χανιώτικα Νέα(24.06.09)
Τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου