Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΑΠ’ ΟΛΑ ΕΧΕΙ ως γνωστό ο μπαξές των “πεταχτών”. Ωστόσο δεν είναι δυνατό να είναι ανθισμένα κάθε μέρα όλα τα λουλούδια. Πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την άνθηση, βλέπετε. Για σένα τα γράφω, γείτονα, που μου παραπονέθηκες ότι δεν γράφω τελευταία για την ΑΕΚΑΡΑ μας!
Ο ΚΑΥΣΩΝ, του καύσωνος, τω καύσωνι, τον καύσωνα, ω καύσον Με το που ξημέρωσε χθες άρχισαν να κλίνουν τη λέξη τα τζιτζίκια. Η δική τους απόλαυση, δικό μας μαρτύριο. Το ίδιο προβλέπεται και για σήμερα. Θάλαττα, θάλαττα!
ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ των διακοπών. Ενας τίτλος. Οι διακοπές πήγαν διακοπές. Ενας άλλος τίτλος. Διαλέγετε και παίρνετε για να περιγράψετε την κρίση που περνάει εφέτος ο τουρισμός.
ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ να ‘ρθει το φθινόπωρο για να αποφασίσει η Κυβέρνηση τη μείωση των κρατικών δαπανών; Αφελής ρητορική ερώτηση.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ τα κρυμμένα λύτρα; Αν δεν καταλάβατε για ποια λύτρα μιλάμε να επαναδιατυπώσω την ερώτηση μεταθέτοντας κατά μία λέξη το άρθρο. Πού είναι κρυμμένα τα λύτρα, λοιπόν; Ε όχι και ποια λύτρα τώρα, ε όχι και ποια λύτρα!
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ να μην τσιγγουνευτούμε τα μπράβο στην Αστυνομία για την αποκάλυψη της συμμορίας της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Εκανε το αυτονόητο θα μου πείτε. Εντάξει, αλλά χαράς στον τόπο αν σ’ όλους τους τομείς και για όλες τις περιπτώσεις γινόταν απλά και μόνο το αυτονόητο.
ΣΚΟΤΩΣΤΕ τον δράκο του δάκου χωρίς να πειράξετε το περιβάλλον! Σε αναζήτηση ενός νέου Αϊ Γιώργη βρισκόμαστε. Θα τον βρούμε;
ΑΥΞΑΝΟΥΝ ώρα με την ώρα τα κρούσματα της νέας γρίπης. Οχι! τους θανάτους λόγω του τσιγάρου δεν τους μετράμε.
ΜΑΥΡΑ ΜΑΤΙΑ κάναμε να τον δούμε τον κύριο Μάνθο, τον Μάθιου Νίμιτς ντε! Καλώς τονε κι ας άργησε! Πολύ μας είχαν λείψει τα σούρτα- φέρτα του από Αθήνα σε Σκοπιά και από Σκόπια σε Αθήνα. Τα πάνω - κάτω του και τα κάτω - πάνω του.
Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ αριθμός των τερμιτών που ζουν στον πλανήτη μας είναι δεκαπλάσιος του πληθυσμού των ανθρώπων. Ας το έχουμε υπόψη μας κι αυτό!
ΤΟ ΟΤΙ ΕΔΕΣΕ με αγάπη, με μαστοριά και με μεράκι, όπως μόνο αυτή ξέρει, το “Βιβλίον του Διδασκάλου”, που το είχα αποκτήσει εν έτει 1971, τρία χρόνια πριν αρχίσω να κάνω τον δάσκαλο και μάλιστα χωρίς να δεχθεί χρήματα, με καταϋποχρέωσε. Κατάπολλα όμως, σ’ ευχαριστώ, Βιβή και για την κουβέντα που κάναμε, μια κουβέντα καρδιάς για τις μαθητικές μνήμες.
Ο ΓΑΪΟΣ ΦΑΒΡΙΚΙΟΣ, ρωμαίος στρατηγός του 3ου π.Χ. αιώνα, ήταν ονομαστός για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Μια φορά οι Σαμνίτες, ένας γειτονικός λαός, που ετοιμαζόταν να επιτεθεί εναντίον της Ρώμης, του έστειλαν πρέσβεις με πλούσια δώρα. Οταν τα είδε ο Φαβρίκιος τα άγγιξε με τα δάχτυλά του, τα μάτια του, τα αυτιά του και το στόμα του και τους είπε: “Οσο θα είμαι κύριος αυτών των σημείων του σώματός μου, η προσφορά σας θα μου είναι άχρηστη”.
“... Να σεβόμαστε το δικαίωμα των αθώων,/ για ένα μέρος στο χώρο του ονείρου/ και να γεύονται τη μαγεία της αγάπης/ στον ίσκιο ενός δεντρολίβανου./ Απόψε με γονάτισε η ενοχή και η τύψη/ που είπαμε ψέματα στα παιδιά/ και ειρωνευτήκαμε τους ηλικιωμένους.”
Από το ποίημα “Πρέπει να μάθουμε”, του Κώστα Χελμού
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
e-mail:kakatsakis@sch.gr

Χανιώτικα Νέα(09.07.09)

τυπώστε αυτό τοάρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου