Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΣΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ τσ’ ανθρωπιάς και στση τιμής το χρέος/ εκειά να στέκεις πάντα ορθός κι ας είσαι ο τελευταίος.
Η ΕΥΧΗ που έκανα για τον εγγονό μου που βαφτίστηκε προχθές. Και το όνομα αυτού Ευάγγελος.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑ αρκετά αν έπρεπε όχι μόνο να προτάξω αλλά και να γράψω στη σημερινή στήλη το παραπάνω “πεταχτό”. Έγινε θέλοντας και μη θέλοντας. Είναι φορές που το μολύβι κάνει του κεφαλιού του.
ΑΔΥΝΑΤΕΙ να κατανοήσει, λέει σε επιστολή του ο δήμαρχος Σούδας Γιάννης Περάκης, την αρνητική απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου για την καταβολή 300.000 ευρώ προκειμένου να συντηρηθεί το φρούριο Ιτζεδίν. Δεν κατανοώ την αδυναμία του. Ούτε στην εκλογική περιφέρεια του κ. Νάκου ανήκει ο δήμος Σούδας, ούτε στο κυβερνών κόμμα πρόσκειται ο Δήμαρχος. Δικό του το πεπόνι του κυρίου Υφυπουργού, δικό του και το μαχαίρι.
ΟΛΑ τα σφάζουμε όλα τα μαχαιρώνουμε! Ειδικοί στο σφάξιμο και στο μαχαίρωμα δηλώνουμε. Άσχετο! Άσχετο;
ΤΟ ΨΥΧΟΜΑΧΗΤΟ της Κυβέρνησης άρχισε πέρυσι κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στα φετινά κάποιοι περιμένουν νεκρανάσταση. Αν είναι δυνατόν!
ΔΥΣΚΟΛΟ, πολύ δύσκολο το καλοκαίρι, λόγω των τουρκικών παραβιάσεων του εναέριου χώρου μας στο Αιγαίο. Ακόμα δυσκολότερο προβλέπεται το φθινόπωρο. Έρχεται χειμώνας.
Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο χθες, η επέτειος της αποκατάστασης της δημοκρατίας μεθαύριο. Ουδέν κακό αμιγές καλού. Μα και ουδέν καλόν αμιγές κακού.
Η ΑΝΕΡΓΙΑ είναι γένους θηλυκού. Γι’ αυτό προτιμά περισσότερο τις γυναίκες. Ο ξένος πόνος χάχαρα...
ΝΑ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ο ένας στους δύο απ’ τον ιό της νέας γρίπης. Εφιαλτικό το σενάριο, πλην όμως το πράγμα παλεύεται. Οι μισοί θα περιποιούνται τους άλλους μισούς. Μαύρο χιούμορ.
ΘΕΛΕΤΕ ακόμα πιο μαύρο, κατάμαυρο χιούμορ; Αν θέλετε, δεν έχετε παρά να αλλάξετε το ρήμα “περιποιούνται” με το ρήμα “θάβουν”. Αν δεν θέλετε αρκεστείτε να προβληματιστείτε σχετικά με την παροιμία που αναφέρεται στο “βλοητικά” του παπά.
ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ να πιάσει δουλειά ο Μάθιου Νίμιτς κι έφυγε για διακοπές. Σιγά που θ’ άρχιζε τα σούρτα φέρτα από Αθήνα σε Σκόπια και από Σκόπια σε Αθήνα μ’ αυτή τη ζέστη. Κορόιδο είναι;
ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΤΟΥΣ κι όχι με τα τρακτέρ τους, όπως οι Κρητικοί συνάδελφοί τους, λένε ότι θα πάνε οι Ημαθιώτες αγρότες στην Αθήνα. Δεδομένο ότι θα τα έχουν φορτωμένα με κλούβες από σάπια ροδάκινα.
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ σ’ ένα επίσημο γεύμα πρόσφεραν στον Διογένη ένα δοχείο γεμάτο με εκλεκτό κρασί, το πέταξε στο πάτωμα και το έσπασε. “Γιατί το έκανες αυτό;” ρώτησε. Ο Διογένης απάντησε: “Αν το έπινα η ζημιά θα ήταν διπλή. Κάποιος έπρεπε να ζημιωθεί ή εγώ ή το κρασί. Τώρα ζημιώθηκε μόνο το δεύτερο”.
“Αποβαφτίστη το παιδί, κι έγινε χριστιανάκι/ να το χαρούν οι γονέοι ντου γιαγιάδες και παππούδες/ και να το μπέψουν στο σκολειό γράμματα για να μάθει/ να το χαρεί και η νονά και να το στεφανώσει/ να του βαφτίσει και παιδί...”
Ριζίτικο τραγούδι
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

e-mail:kakatsakis@sch.gr
Χανιώτικα Νέα(21. 07.09)
>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου