Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ, ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΦΙ / για το δόλιο το κοτσίφι. Στηνίδια γραμμή με το παραπάνω και δεδομένου ότι είναι καλοκαίρι μπορούμε να πούμε: Κάνει ζέστη, κάνει κάψα/ για τη δόλια καρακάξα.
Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΕΠΑΝΗΛΘΕ από χθες σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Να’ ναι καλά τα βοριαδάκια που τον ανάγκασαν να το κάνει. Ανάγκα και θεοί πείθονται.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ είναι ο κίνδυνος απ’ τον ιό της λεγόμενης τώρα πια νέας γρίπης. Σίγουρα πάντως ο κίνδυνος από τον ιό του πανικού είναι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερος. Πώς να μην κανακίζουν τον δεύτερο, ενίοτε σαν υιό του ιού και ενίοτε σαν ιό του υιού οι έχοντες στήσει τον χορό των δισεκατομμυρίων ευρώ, λοιπόν;
ΑΝ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥ είναι ο ίδιος με τον υιό του ιού, ποιός απ’ τους τέσσερις είναι ο πατέρας; Ο υιός του ιού; Ο ιός του υιού; Ο ιός του ιού; Ο υιός του υιού; Ελα ντε, ποιος είναι πατέρας;
ΑΛΑΤΙ ΨΙΛΟ, ΑΛΑΤΙ ΧΟΝΤΡΟ/ χάθηκε ο πατέρας/ ψάχνω να τον βρώ... Αλάτι ψιλό, αλάτι χοντρό, χάθηκε ο πατέρας ψάχνω να τον βρω... Αλάτι ψιλό, αλάτι χοντρό, χάθηκε ο πατέρας, ψάχνω να τον βρω...
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΩΡΑ Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας στους συνταξιούχους. Ο,τι πει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αν υπάρχει ανάγκη να καταργηθεί και ο μισθός τους τους διπλούς μήνες του έτους. Τους φτάνουν και τους περισσεύουν έξι μισθοί για να ζήσουν. Συνταξιούχοι είναι...
ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΚΟΥΦΙΑ Η ΩΡΑ που τ’ ακούει, πάμε καλά. Κάψαμε ό,τι ήταν να καεί ή πίσω έχει η αχλάδα την ουρά;
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ιδού και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ που κατέκτησε η Εθνική Ελλάδας σε επίπεδο Νέων-Ανδρών. Η άλλη Ελλάδα, αυτή που μας κάνει περήφανους είναι πάντα εδώ!
ΚΑΘΑΡΑ “ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗ” η στάση του ΠΑΣΟΚ στο δίλημμα της “επανεκλογής του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας πριν ή μετά από εκλογές, για τον φίλο μου τον γέρω-δάσκαλο. Κίνηση “λελογισμένου ρίσκου” την χαρακτήρισε, θυμίζοντάς μου ότι πρώτος διδάξας το είδος ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος.
ΒΑΜΒΑΚΟΛΙΝΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ θα πρέπει να λέγονται τα χαρτονομίσματα καθώς κατασκευάζονται κατά 74% από βαμβάκι και 25% από λινό. Εγκυκλοπαιδικό “πεταχτό”!
ΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ. ΣΤΟΠ. Ούτε στις άκρες φαίνεται ούτε στις αναμεσάδες. Στοπ. Οι μαντινάδες σου μας λείπουν. Στοπ.
ΚΑΠΟΤΕ Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΤΩΝ ΣΥΡΑΚΟΥΣΩΝ Διονύσιος θέλησε να δοκιμάσει τον “μέλανα ζωμό” των Σπαρτιατών, αλλά όταν τον δοκίμασε του φάνηκε απαίσιος και πέταξε το πιάτο μακριά γεμάτος αηδία. Ο Σπαρτιάτης που τον είχε φτιάξει του είπε ότι δεν του άρεσε γιατί έλειπε η σάλτσα. “Και ποιά είναι η σάλτσα;” ρώτησε ο Διονύσιος. Ο σπαρτιάτης μάγειρας απάντησε: “Η κούραση, ο ιδρώτας και η πείνα”.
“Κάποιο φιλί/ που ’ταν κρυμμένο/ πίσω απ’ τις φλούδες των δέντρων/
μοιρολογούσε τα φύλλα που πέφταν/ Κι εκείνος ο παγωμένος αέρας/
τουρτούριζε στο δάσος των ανθρώπων/ Εγειραν ώσπου φύγαν/
οι πατημασιές των τραγουδιών τους”
Το ποίημα “Πατημασιές των τραγουδιών” του Δημήτρη Παλάζη.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Χανιώτικα Νέα(26.07.09)
>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου