Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Eυθύβολα και μη...

Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ.
KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail:nek@haniotika-nea.gr

Το κλάμα
πάει σύννεφο
Μέσα σε αυτήν την παρατεταμένη κρίση όπου όλοι κλαίγονται για την... χασούρα -γενικώς, ειδικώς, ορισμένως αλλά και αορίστως- υπάρχουν και κάποιοι που ενώ κερδίζουν, κλαίγονται γιατί... δεν κερδίζουν όσα κέρδιζαν παλαιότερα... γιατί πλέον λόγω της κρίσης έχουν πέσει τα κέρδη τους!
Κι είναι να τους λυπάσαι τους φουκαριάρηδες κι εκείνους, τους καημένους, που δεν έχουν άλλο τι από το να βλέπουν τα χαρτιά τους ν' αυγατίζουν κατά εκατομμύρια ευρώ αλλά όχι τόσα πολλά όσα ήσαν παλαιότερα!
Γι’ αυτό και κλαίγονται...
Αντε τώρα τι μπορείς εσύ να τους πείς; Τίποτα απολύτως!
Απλά τους λυπάσαι και κλαις και την δική σου μοίρα!
Γιατί αφενός δεν είσαι στην θέση τους να κλαις κι εσύ όπως κι εκείνοι για το ότι δεν βγάζεις πια τόσα εκατομμύρια αλλά έπεσες π.χ. κατά 10% στα κερδισμένα σου!
Και αφετέρου γιατί σκέφτεσαι το παράλογο του πράγματος "βρε κοίτα γιατί κλαίγονται οι άνθρωποι" και σε πιάνει το παράπονο ρε παιδί μου...
Δηλαδή ή έτσι ή αλλιώς το κλάμα δεν το γλιτώνεις;
Βέβαια υπάρχει και η... επιστήμη που λέει ότι "το κλάμα κάνει καλό" οπότε σκεπτόμενος και την επιστήμη που... κάτι παραπάνω ξέρει από εσένα, συνεχίζεις να κλαις για να μη χάσεις και τη ροή και έτσι συγχρόνως κάνει καλό και στην υγειά σου!
Βέβαια μεταξύ μας, όλη αυτή η παραπάνω δημιουργηθείσα "κλαυθμών και οδυρμών κατάσταση" είναι και ολίγον για γέλια αλλά εσύ που τελείς υπό καθεστώς αντίθετον, δεν έχεις καθόλου όρεξη για γέλιο, σκεπτόμενος όπως προείπα και τα όσα λέει η επιστήμη για το πόσο καλό κάνει το κλάμα το οποίο σε αναζωογονεί και σε καθαρίζει και από τις τοξίνες κ.λπ., κ.λπ.
...Τεχνηέντως και μετά κόπων και βασάνων και πολλής προσπάθειας ομολογώ, προσπαθώ όλη αυτή την ώρα κατά την οποία γράφω για... κλάματα, να αποφύγω να αναφερθώ στα της γρίππης γιατί η όλη κατάσταση μού μοιάζει ότι είναι και για γέλια, άρα και επομένως δεν κολλάει με το παρόν σημείωμα που είναι για τα κλάματα! Ισως σε κάποιο επόμενο και με ενδεχόμενο τίτλο "Για γέλια και για κλάματα" να γίνει κι αυτό! Αυτά!

Χανιώτικα Νέα(29.07.09)

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου