Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΟΣΟΙ ΦΑΓΑΤΕ ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΣΑΣ χαμηλά τη μούρη σας, και καλό χειμώνα! Οσοι δεν το φάγατε, αλλά προτίθεστε να το φάτε, καλό καλοκαίρι. Κι όσοι δεν το φάγατε, αλλά και δεν θα το φάτε γιατί ο φούρνος δεν δούλεψε για σας, καλά κρασιά και καλό φθινόπωρο. Για το κουλούρι των διακοπών, καλά το καταλάβατε, μιλώ.
ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ! Επιστροφή εις τα ίδια! Ολοι οι κατεργαραίοι στους πάγκους των! Και γι’ αυτούς που έχουν αφάγωτο το κουλούρι τους ή τέλος πάντων ένα κομμάτι από το κουλούρι τους, οι τίτλοι. Για να μην ξεχνιούνται. Κυρίως όμως για τους κατοικούντες, παροικούντες, μετοικούντες και παρεπιδημούντες στο χώρο της πολιτικής.
ΕΡ-ΧΕ-ΤΑΙ! ΕΡ-ΧΕ-ΤΑΙ! ΕΡ-ΧΕ-ΤΑΙ! Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είναι βεβαίως βεβαίως ο ερχόμενος. Ποιεες μανούλες θα κλάψουν; Οι γαλάζιες ή οι πράσινες; Ή μήπως και οι γαλάζιες και οι πράσινες;
BAΡΑΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΡΙ γιατί δεν μπορούμε να βαρέσουμε τον γάιδαρο ή βαράμε το σωμάρι επειδή δεν ξέρουμε σε ποιον γάιδαρο ανήκει το σωμάρι; Πάντως το ότι βαράμε το σωμάρι είναι σίγουρο. Καημένε Μιχάλη Χριστοφοράκο, πού κατάντησες!
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ θα είναι καλύτερο. Αυτό είναι σίγουρο. Ολα μα όλα τα πολιτικά κόμματα συμφωνούν σ’ αυτό. Υπομονή και τα χρυσά κουτάλια έρχονται. Τι κι αν λείπουν τα πιάτα. Τι είχαμε, τι χάσαμε!
ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΤΙ Η ΕΓΓΟΝΗ του Αριστοτέλη Ωνάση έβγαλε στο σφυρί τον Σκορπιό, σκέφτηκε, λέει, να τον αγοράσει. Τι ’ναι 120.000.000 ευρώ! Μόλις 119.999.580 ευρώ του λείπουν! Βοηθήστε στραβοί τον ανοιχτομάτη!
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ; H ερώτηση. Για να βλέπουν μέσα απ’ αυτά, απ’ τις τρύπες των, τους τουρίστες που έρχονται. Η απάντηση. Καλό;
ANOIKTO TO ENΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ... Δεν κλείνουμε τα πορτοπαράθυρα, λέω εγώ, για να μην δημιουργείται ρεύμα;
Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ. Ο Εργοτέλης έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει την Βέρντερ. Η Βέρντερ έχει κερδίσει την Μπαρτσελόνα... Καλύτερη ομάδα σ’ όλη την Ευρώπη ο Πλατανιάς; Οχι βέβαια! Κάποια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας τον έχει νικήσει κι αυτόν κι αυτήν κάποια άλλη, οπότε τρέχα γύρευε ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη!
Η ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΣΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ήταν κόρη του Ασκληπιού! Αλλα παιδιά του ήταν η Ιασώ, η Ακεσώ, η Αίγλη, η Υγεία, ο Τελέσφορος, ο Ακεσις, ο Ευμαρίων, ο Ιανίσκος και ο Αλεξήνωρ. Η λέξη “πανάκεια” παράγεται από το “παν” και το ρήμα “ακέομαι” που σημαίνει θεραπεύω. Η έννοιά της είναι, λοιπόν, παντοθεραπεία.
“Οταν βαδίζοντας αργά/ σε κάποιο δρόμο του πάρκου,/
δεις να σηκώνονται/ άξαφνα τα ξερά φύλλα/ σαν από ανεμοστρόβιλο/
είν’ ο άγγελος που υψώθηκε/ χτυπώντας τα φτερά του/
ο άγγελος ο μονήρης/ ο περιπατητής.”
Το ποίημα “Ο μονήρης άγγελος” του Γιώργη Μανουσάκη
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
e-mail:kakatsakis@sch.gr

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου