Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΛΑΘΟΣ “πεταχτό” το χθεσινό που έλεγε ότι θα γλιτώσει, ύστερα απ’ την προκήρυξη των εκλογών, ο Πρωθυπουργός τις διαδηλώσεις των εργαζομένων. Κανονικά, κανονικότατα, θα γίνει το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ώρα των εγκαινίων της ΔΕΘ στη συμπρωτεύουσα. Δουλειά του και δουλειά τους!

Παραγγειλα του φεγγαριού κάθε που σ’ ανταμώνει/ με φως και μ’ ασημόσκονη τον δρόμο να σου στρώνει. Με αφορμή το σεπτεμβριανό σεργιάνι του φέγγαρου στον ουράνιο θόλο τούτες τις νύχτες η μαντινάδα. Απ’ τον και μαντιναδολόγο της στήλης Ηλία Σταματάκη, βεβαίως. Για όλους τους ερωτευμένους ανεξαρτήτως ηλικίας...

ΠΟΙΟΣ Μανώλης! Τι ‘ναι το γκαζάκι που πέταξε παραιτούμενος ο Αργείος σε σύγκριση με την ρουκέτα που εξαπέλυσε ανακοινώνοντας την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος ο Μιχάλης Λιάπης. Άλλο ο... ανάδελφος κι άλλο ο... εξάδελφος!

ΓΕΙΑ σου ξάδελφε! Κατά το “χαίρε, Καίσαρ”. Από έναν μελοθάνατο που προτίμησε την ευθανασία ο χαιρετισμός.

ΠΟΛΛΑ έχουνε να δούνε τα μάτια μας μέχρι τις εκλογές. Πολλά έχουνε ν’ ακούσουνε τ’ αυτιά μας. Η μύτη μας πάντως θα μείνει βουλωμένη και δεν θα μυρίζει τίποτα.

ΚΑΜΙΑ δέσμευση για το Ιτζεδίν. Κανένα πρόβλημα. Και να δεσμευόταν δηλαδή ο Κανένας τι θα γινόταν. Τρέχα γύρευε τη δέσμευση.

ΜΕ ΤΗΝ προκήρυξη των εκλογών έφαε που έφαε. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Όποιος διορίστηκε, διορίστηκε.

ΤΟΝ ΑΕΡΑ της νίκης τον έχει το ΠΑΣΟΚ. Το ζητούμενο είναι ν’ αποκτήσει τον αέρα της αυτοδυναμίας. Από το φίλο μου τον γερω-δάσκαλο η επισήμανση.

ΦΥΣΑ αέρι, φύσα αέρι,/ φύσα θάλασσα πλατιά... Άσχετο. Έχουμε δικαίωμα να ξεδώσουμε μ’ ένα τραγούδι. Φτάνουν και περισσεύουν για σήμερα τα προεκλογικά “πεταχτά”.

ΣΤΑ 2,5 ευρώ το κιλό έφτασε η αγορά του λαδιού. Αν φτάσει τα 2,5 ευρώ επίσης το κιλό η τιμή του ξιδιού θα μπορούμε να λέμε: Δυόμισι το λάδι, δυόμισι το ξίδι, πέντε το λαδόξιδο.

ΕΘΝΙΚΗ Ελλάδος, γειά σου! Με αφορμή τον αγώνα που δίνουν σήμερα με τους Ελβετούς οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο χαιρετισμός. Να μην ξεχνιόμαστε.

Η ΓΡΙΠΗ των χοίρων! Ποια γρίπη των χοίρων! Η νέα γρίπη! Ποια νέα γρίπη! Η πρώτη άλλαξε όνομα για να μην παρεξηγηθούν τα γουρούνια και η δεύτερη εξαφανίστηκε γιατί παραξηγήθηκε...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ βράδυ σε βάφτιση, Σάββατο βράδυ σε γάμο, Κυριακή πρωί σε μνημόσυνο, Κυριακή βράδυ πάλι σε γάμο! Τι μου το λες; Μήπως το δικό μου πρόγραμμα είναι καλύτερο; Η δι’ ερωτήσεων απάντησή μου στο παράπονο του φίλου.

ΡΩΤΗΣΑΝ κάποτε το βασιλιά της Σπάρτης Αναξίδαμο (6ος αιώνας π.Χ.) γιατί στην πατρίδα του δεν υπήρχε κρατικό θησαυροφυλάκιο. Ο Αναξίδαμος απάντησε: “Για να μη διαφθείρεται η συνείδηση εκείνων, στους οποίους θα εμπιστευόμαστε τα κλειδιά”.

“Κι εκείνη η σκιά - Ελένη./ Δεν ήταν τα σπασμένα Ελληνικά/ δύο κόσμοι δεν ενώνονται/ μόνο με συλλαβές./ Τι μπορούσε να πάρει/ τη θέση των αστεριών;/ Κύκλοι στα νερά/ χόρτα στην κοίτη/ έγραφαν./ Μονάχοι,/ άσε τον κορυδαλλό να διαβάζει./ Λήθη των πηγαδιών απλωνόταν.”
Το ποίημα “Αυτοσχεδιασμός” του Γιάννη Α. Φίλη.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

e-mail: Kakatsakis@sch.gr

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου