Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΜΟΛΙΣ εφτά και μία μας έμειναν μέχρι την “πολυπόθητη” ημέρα των εκλογών. Κι αν έχουν να δουν ακόμα τα ματάκια μας κι αν έχουν ακόμα να ακούσουν τα αυτιά μας. Άντε να ψηφίσουμε να τελειώνουμε. Θα τελειώσουμε όμως;

ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΗ κάνει λόγο ο Κώστας Καραμανλής, για ελπίδα μιλεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Για την ελπίδα της ευθύνης και για την ευθύνη της ελπίδας θέλουν ν’ ακούσουν οι πολίτες. Πάντα σου άρεσε η σύνθεση, φίλε! Το θέμα ωστόσο είναι τι γίνεται στην πράξη. Από λόγια έχουμε χορτάσει.

ΑΚΟΜΑ ένα ντιμπέιτ επιδιώκει ο Κώστας Καραμανλής. Ακόμα μια γύρα μήπως και ρεφάρει. Είναι που είναι χαμένος σου λέει. Κορόιδο είναι ο άλλος;

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ εκατό μέρες διακυβέρνησης της χώρας απ’ το ΠΑΣΟΚ. Οι πρώτες εκατό ώρες διακυβέρνησης της χώρας απ’ το ΠΑΣΟΚ. Τα πρώτα εκατό χρόνια διακυβέρνησης της χώρας απ’ το ΠΑΣΟΚ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Παρασκευή του Σεπτέμβρη, εκατό χρόνια μετά. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που παλιότερα λεγόταν Νέα Δημοκρατία, θα κερδίσει επιτέλους τις προσεχείς εκλογές και θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Άλλο πάλι και τούτο.

ΕΙΝΑΙ αριστεροί όσοι δηλώνουν αριστεροί; Είναι σοσιαλιστές, όσοι δηλώνουν σοσιαλιστές; Είναι δεξιοί όσοι δηλώνουν δεξιοί; Καταφατική η απάντηση, αν δεχθούμε τη ρήση που αποδίδεται στον Τσαρούχη, ότι δηλαδή στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις.
ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ στραμμένα πάνω στις εκλογές. Αυτές πουλάνε σήμερα. Όλα τ’ άλλα αργότερα. Όταν πάψουν να μας μιλούν ευθέως και θα μας τα λένε πλαγίως...

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ κλέπτων σταφύλια. Είδηση από τα προχθεσινά ψιλά της εφημερίδας. Σαν απόδειξη ότι όλα, μα όλα συνεχίζονται κανονικά, κανονικότατα.

ΑΝΤΩΝΗ Σπανουδάκη, δ/ντή 3ου Δημ. Σχ. Κισάμου: Τα που αναφέρεις για μένα, στο μήνυμα που μου έστειλες, με αφορμή την φιλοξενία του περιοδικού “Τα μυστικά του θρανίου”, τα προσπερνώ μ’ ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αδύνατο όμως να προσπεράσω όσα γράφεις για την παρουσία του κοινού μας φίλου και παλιού διευθυντή σου, δάσκαλου Γιάννη Ψαράκη, στο Σχολείο που αυτός δημιούργησε. “Δεν έφυγε ποτέ. Σε όποιο χώρο του διδακτηρίου κι αν πάω είναι εκεί. Νιώθω την παρουσία του”, σημειώνεις. Κι εγώ στο σαλόνι της καρδιάς μου έπιπλο τον έχω, Αντώνη! Τέτοιος φίλος!

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ που ο βασιλιάς Αντίοχος, ένας από τους πιο γενναίους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οδηγούσε τον στρατό του μέσα από μια περιοχή γεμάτη λάσπες, άκουσε ορισμένους στρατιώτες του να γογγύζουν εναντίον του, γιατί είχαν χωθεί μέχρι τη μέση. Ο Αντίοχος τους πλησίασε χωρίς να τον αναγνωρίσουν μέσα στο σκοτάδι, τους έδωσε το χέρι του και τους έβγαλε. Ύστερα τους είπε με καλοσύνη: “Πέστε ό,τι κακό θέλετε για τον βασιλιά σας που σας οδήγησε στις λάσπες. Μην ξεχάσετε όμως ότι σας βοήθησε και να βγείτε.”

“Κάποιος κλαίει μες στη νύχτα./ Δεν ξέρω αν είναι στ’ όνειρο μου/ ή αν είναι πίσω από την πόρτα./ Θέλω να τον παρηγορήσω/ μα δεν μπορώ να βγω απ’ το βύθος./ Κλαίω κι εγώ και τα δάκρυά μου/ στάζουν απ’ τα κλαδιά της νύχτας.”
Το ποίημα “Κλάμα” του Γιώργη Μανουσάκη

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
-mail:kakatsakis@sch.gr

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου