Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

Η ΚΑΛΗ μέρα φάνηκε απ' την αρχή. Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε. Μ' αυτήν την ελπίδα πορευόμαστε σαν χώρα αυτές τις μέρες. Επιτέλους φύσηξε λιγάκι ένας μικρός άνεμος αισιοδοξίας.
ΠΟΙΟΣ μίλησε για μήνα του μέλιτος; Τα κεφάλια μέσα και δουλειά. Μόνο ο μήνας του μέλιτος έλειπε στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Το ταμείο παραείναι μείον.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ τόμο με σταυρόλεξα για δυνατούς λύτες παρέδωσε η απερχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Θα τα λύσει; Γιατί όχι αν αντί για κομματικά μολύβια, χρησιμοποιήσει μολύβια κοινωνίας; Ας προσπαθήσει τουλάχιστον.

ΕΝΔΕΚΑ χρόνια ΠΑΣΟΚ, πεντέμισι χρόνια Νέα Δημοκρατία. Ένδεκα χρόνια ΠΑΣΟΚ, πεντέμισι χρόνια Νέα Δημοκρατία. Ένδεκα χρόνια ΠΑΣΟΚ, πεντέμισι χρόνια Νέα Δημοκρατία. Μοτίβο κι αυτό στο μυαλό ορισμένων!
ΔΡΥΟΣ πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Εις εξ αυτών ομιλεί περί "ευρωπαϊκού μεγέθους πολιτικού πτώματος". Από την ασφάλεια του τηλεοπτικού του παραθύρου βεβαίως, βεβαίως.

ΚΥΡ ΚΩΣΤΑ ίσαμε τα χθες αλώνευες τη χώρα/ κι ούτε κλητήρας στη Νου Δου θαρρώ δεν κάνεις τώρα; Γιατί να μην ξυλευθεί (λέμε τώρα!) και ο μαντιναδολόγος της στήλης μας, ο Ηλίας Σταματάκης; Φούρνο έχει ν' ανάψει κι αυτός!

ΤΟ ΕΛΑ να δεις κάθε βράδυ στα τηλεοπτικά παράθυρα. Το σήριαλ για την εκλογή αρχηγού στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας μόλις άρχισε. Εξασφαλισμένο το θέαμα για τον ελληνικό λαό. Να εξασφάλιζε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον... άρτο!

ΝΑ ΕΙΝΑΙ "πολυχρόνιος" ευχήθηκε στον δήμαρχο Κολυμβαρίου Πολυχρόνη Πολυχρονίδη ο οικουνενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος. "Γρηγορούντα" αποκάλεσε τον νομάρχη Γρηγόρη Αρχοντάκη. Και μαθήματα ελληνικής γλώσσας, μας παρέδωσε κατά την επίσκεψή του. Εκτός από τα μηνύματα ενότητας, τις επισημάνσεις για την καταστροφή του περιβάλλοντος και τα τροχαία ατυχήματα, που έκανε. Χώρια όλα τ' άλλα.

ΜΕΤΑ τον Νοέμβρη, θα έρθει, λέει, να μας βρει το μεγάλο κύμα πανδημίας της νέας γρίπης. Πάνω στην ώρα που θα 'χει γίνει και το συνέδριο για την εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία και θα 'ναι ελεύθερα τα τηλεοπτικά παράθυρα.

ΕΝΑΣ ένας... ξεμυτίζουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές που, ούτως ή άλλως, θα γίνουν του χρόνου τέτοιο καιρό. Εκ των ων ουκ άνευ ότι κάνουν τον σταυρό τους και με τα δυο τους χέρια να μην έρθει εν τω μεταξύ ένας νέος "Καποδίστριας" και τους αφήσει με τις υποψηφιότητες στο χέρι.

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ του πολίτη. Ο συνήγορος του κόμματος. Ο συνήγορος του διαβόλου. Ο συνήγορος, του συνηγόρου, τον συνήγορο, ω συνήγορε!

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ άκουε τον μαθητή του τον Αλκιβιάδη να υπερηφανεύεται για τα πλούτη του και προπάντων για τα κτήματά του στην Αττική. Του έφερε, λοιπόν, έναν χάρτη και του ζήτησε να του δείξει την Αττική. Ο Αλκιβιάδης του την έδειξε. Ο Σωκράτης του παράγγειλε να ζητήσει και να βρει τα κτήματά του. "Τα κτήματά μου δεν είναι σημειωμένα εδώ", του είπε ο Αλκιβιάδης. "Κρίμα που εσύ υπερηφανεύεσαι για τόσο ασήμαντα πράγματα, που ούτε ελάχιστο μέρος της δεν αποτελούν" του είπε ο Σωκράτης.

“...Γονατιστός θα φέρω μπροστά σου/ Τα μεγάλα ανδράκια της ιστορίας/ Αμαζών άγρια, εσύ δικαστής γυναίκα/ Να δικάσεις γι' αυτό που σου στέρησαν/ Κι όχι για ό,τι σου πήραν...”
Από το ποίημα "Γυναίκα του μεταξιού" του Χρήστου Κοντοβουνήσιου
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

e-mail:kakatsakis@sch.gr

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου