Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Eυθύβολα και μη...

Ο άνθρωπος που του άλλαζαν... ονόματα
Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ.
KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: nek@haniotika-nea.gr

O Γιωργάκης λοιπόν έγινε... Γιώργος. Αυτό ουδείς το αμφισβητεί πλέον, ούτε κι εκείνοι που στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές τον είπαν ακόμη και George! Κι αν υπάρχουν κάποιοι λίγοι που επιμένουν στο... ξενικό, βρίσκουν απέναντι πολλούς περισσότερους οι οποίοι με αγωνία αλλά και μεγάλες προσδοκίες, περιμένουν τον Γιώργο να γίνει... Γιώργαρος, και να προσφέρει όλα εκείνα για τα οποία ο κόσμος τον ψήφισε και τον τοποθέτησε στον πρωθυπουργικό θώκο!
Εκείνος ο κόσμος που έχει αποθέσει όλες τις ελπίδες του σ’ αυτόν, σίγουρα τον θέλει Γιώργαρο, όμως...
...Ομως τα πράγματα κάθε άλλο από απλά είναι! Το παραπάνω πιστεύουν κάποιοι -ίσως απόλυτα δικαιολογημένα- γι’ αυτό δεν προσβλέπουν σε άλλη μία “αλλαγή” του ονόματος του πάλαι ποτέ... Γιωργάκη! Αυτοί δεν τον θέλουν -σώνει και καλά- Γιώργαρο, αφού οι ίδιοι θα είναι ικανοποιημένοι αν το όνομα παραμείνει τουλάχιστον ως έχει: "Γιώργος"!
Ως πιο συνετοί και “εντός της πραγματικότητας”, περιμένουν από τον Γιώργο να φέρει εις πέρας την πανθομολογουμένως δύσκολη αποστολή διακυβέρνησης του καραβιού -που λέγεται Ελλάς- και έξοδο αυτού από τους υφάλους στους οποίους βρίσκεται!
Κι αυτό γιατί καταλαβαίνουν τη δυσκολία της κατάστασης αλλά και του εγχειρήματος και ευτυχώς μοιάζει να αποτελούν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Γιώργου και όχι απαραίτητα του ΠΑΣΟΚ!
Το παραπάνω συμπέρασμα εκτός πολλών άλλων βγαίνει και από το ύφος, το ήθος και το μέγεθος των πανηγυρισμών που ακολούθησαν μια τέτοιου είδους συντριπτική νίκη· πανηγυρισμοί συγκρατημένοι, ήπιοι που σε καμία περίπτωση δεν θύμιζαν άλλων εποχών λαϊκά πανηγύρια!
Ολοι αυτοί έχουν δώσει απλώς την εντολή ή αν θέλουμε να είμαστε ακόμα πιο κυνικοί, την ευκαιρία στον Γιώργο να αποδείξει στην πράξη εκείνα που τόσο καιρό λέει!
...Και πλέον βρίσκονται από το βράδυ της Κυριακής εν αναμονή, για να δουν αν ο Γιωργάκης που έγινε Γιώργος, παραμείνει Γιώργος καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του ως Πρωθυπουργός της χώρας και δεν ξαναγίνει Γιωργάκης όπως ο προκάτοχός του, ο οποίος τελικά και βάσει αποτελεσμάτων φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων και από Κώστας έγινε... Κωστάκης!


>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου