Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΚΑΛΟ μήνα και καλά κρασιά! Με δύο μέρες καθυστέρηση η πρώτη ευχή, αφού ο Νοέμβρης μπήκε από προχθές, στη μέρα της ωστόσο η δεύτερη, αφού σήμερα είναι τ' Αϊ Γιώργη του Μεθυστή, που δοκιμάζουμε τα καινούργια κρασιά. Όσοι μεθυσμένοι κι όσοι αμέθυστοι, λοιπόν!

ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ, επ' ευκαιρία, καλά κρασιά! Και να μην ξεχνούμε τη παροιμία βέβαια. Το Νοέμβρη και Δεκέμβρη να φυτεύουμε καταβολάδες. Κάθε είδους καταβολάδες. Καταλάβατε;

ΗΘΕΛΑ, λέει, να ΄μαι στην αλλαγή φρουράς. Τη στιγμή που ο Οκτώβρης παρέδιδε τη σκυτάλη του χρόνου στον Νοέμβρη. Να 'ξερα τι παράγγειλε ο πρώτος και τι υποσχέσεις έδωσε ο δεύτερος! Σε επίπεδο καιρικών συνθηκών, μα όχι μόνο. Άκου να δεις απαιτήσεις!

ΑΛΛΟΙ κάνουν τους λαγούς και άλλοι κάνουν τα κουνέλια αυτόν τον καιρό στη Νέα Δημοκρατία. Μια διάσταση. Άλλοι θέλουν να δείρουν τον γάιδαρο και δέρνουν το σωμάρι κι άλλοι θέλουν να δείρουν το σωμάρι και δέρνουν το γάιδαρο. Μια άλλη διάσταση του όλου θέματος.

ΣΚΙΑ έκαναν, λέει, στον Αντώνη Σαμαρά τα βέλη που εκτόξευσε εναντίον του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σε διατεταγμένο ρόλο ενός εκ των τριακοσίων Σπαρτιατών, λίγο πριν τη Μάχη των Θερμοπυλών, ο Μεσσήνιος. Δεδομένο φαίνεται είναι ότι οι Μήδοι θα διαβούνε...

ΟΣΟ ΔΕΝ τοποθετούνται στα υπουργεία γραμματείς, βρίσκουν την ευκαιρία και ξεσπαθώνουν οι φαρισαίοι, μου είπε. Πες μου ποιους θεωρείς φαρισαίους για να σου πω αν συμφωνώ, η απάντησή μου.

ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΙ, δεν εμβολιάζομαι, εμβολιάζομαι, δεν εμβολιάζομαι, εμβολιάζομαι, δεν εμβολιάζομαι... Όχι δεν μαδώ καμιά μαργαρίτα επί του προκειμένου. Απλώς τη μία το βλέπω το πράγμα έτσι και την άλλη αλλιώς. Κατά το πώς μας το παρουσιάζουν...

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ προσωπικά η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου για να προχωρήσει στον Νομό μας το πρόβλημα σχολικής στέγης ζητά ο νομάρχης Γρηγόρης Αρχοντάκης. Να ελπίζουμε ότι δεν θ' απαντήσει "απ' το άλλο μου αυτί, γιατί 'ναι η μάνα μου κουφή", παίζοντας την Πινακωτή. Όπως την έπαιζε η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου.

“ΑΚΟΥΣΟΝ, ω πετεινέ και τούτο. Να μην επαίρεσαι ούτε δια το στέμμα σου, ούτε δια την λαμπρότητα των πτερών σου. Η ειμαρμένη είναι συνήθως τοσούτον ανεπιτηδεία και βιαστική, ώστε αποσπώσα εν στέμμα από μίαν κεφαλήν, το αποσπά ενίοτε μαζί με το δέρμα”. Από την "Χρυσή Διαθήκη" του Πολύβιου Δημητρακόπουλου.

ΟΤΑΝ κάποτε η βασίλισσα των Ασσυρίων Σεμίραμις θέλησε να αρπάξει την εξουσία απ' τον άνδρα της τον παγίδευσε ως εξής: Του ζήτησε να της προσφέρει, ως δείγμα της αγάπης του, την εξουσία για 24 ώρες. Ο Βασιλιάς εκάμφθη και υπέγραψε το σχετικό διάταγμα. Όταν όμως η τρομερή Σεμίραμις πήρε το θρόνο η πρώτη διαταγή που εξέδωσε ήταν να συληφθεί ο Βασιλιάς και η δεύτερη ν' αποκεφαλιστεί. Έτσι έμεινε μόνιμος κάτοχος του θρόνου.

“...Ο ίδιος αδιατάρακτος Νοέμβρης/ με σημαίες παντού χτεσινής του βροχής/ παραδομένα στη γύμνια τα δέντρα/ δύο τρία φύλλα μόνο εστίαζαν υπάρχοντας./ Το στρογγυλό λιβάδι σαν περιβραχιόνιο/ στην ελεύθερη εξάπλωση της φύσης/ και πάλι έσκυβα να πιω μέσα απ' την ίδια ακινησία/ που έπιναν σκυμμένα εκείνα τα μουλάρια...”
Από το ποίημα "Ατροφικό ένστικτο" της Κικής Δημουλά

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

e-mail:kakatsakis@sch.gr

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου