Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
e-mail:kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ πράγμα που κάνω με το που ξυπνώ κάθε πρωί είναι να κοιτάξω έξω απ' το παράθυρό μου. Κάθε μέρα άλλο τοπίο που μου λέει καλημέρα. Κάθε μέρα ένας άλλος πινάκας με τα ίδια υλικά.
Διάφανο το χθεσινό πρωινό. Ανέφελος ο ουρανός. Ωραίος σίγουρα ο νοεμβριανός ήλιος που αναμένονταν.

Εκεί που περίμενε να κάνει ένα υγιεινό περίπατο η Ντόρα Μπακογιάννη της προέκυψε ντέρμπι ο αγώνας της για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας με τον Αντώνη Σαμαρά. Σκληρό καρύδι ο Μεσσήνιος. Για να δούμε τι θα μας πούνε και οι μετασυνεδριακές δημοσκοπήσεις.

ΣΑΝ ΤΑΥΡΟΣ εν υαλοπωλείω είχε μπει στο παιχνίδι της διαδοχής που παίχτηκε στο ΠΑΣΟΚ, πριν από δύο χρόνια ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το θυμάστε; Το θυμούμαστε θα μου πείτε όλοι. Άσχετο. Σχετικό. Πάντως η Κρήτη από τη μία άκρη μέχρι την άλλη στην μεγάλη της πλειοψηφία στηρίζει Ντόρα. Ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση. Καλλιά να 'ναι μια "χωριανή" μας στα πράγματα.

ΔΕΝ ΘΑ σας ξαναστείλουμε ψεύτικα στοιχεία... Δεν θα σας ξαναστείλουμε ψεύτικα στοιχεία... Δεν θα σας ξαναστείλουμε ψεύτικα στοιχεία... Δεν θα σας ξαναστείλουμε ψεύτικα στοιχεία... 'Εντεκα εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες περίπου φορές έβαλε ο Χοακίμ Αλμούνια τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να γράψει, σαν πρώτη τιμωρία, την παραπάνω φράση. Για λογαριασμό όλων των κατοικούντων και παρεπιδημούντων αυτήν την χώρα. Πονηρός ο Φράγκος; Σιγά που θα το γράψει ο δικός μας!

ΔΕΝ της έκατσε τελικά της Κατσέλη κι έστειλαν τον Ανωμερίτη να φέρει τα κάτω πάνω στο Λιμάνι. Αν δεν τα καταφέρει θα στείλουν το βαρύ πυροβολικό με την απειλή να κάνει τον Πειραιά Πεκίνο!

ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια θα χρεωκοπήσουν τα ταμεία, σύμφωνα, λέει, με τις έρευνες. Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι τότε!

ΠΡΟΒΛΕΨΗ. Εφέτος το πρωτάθλημα θα το πάρει ο Παναθηναϊκός. Είναι που πρέπει να 'χουμε ολική επαναφορά του πράσινου χρώματος.

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ αυτού "ΕΝ ΝΙΠΠΩ". Για ένα ακόμα ιστολόγιό μου, που βγήκε από προχθές, ύστερα από κάποιους πειραματισμούς, στο Διαδίκτυο, ο λόγος. Όσοι Νιππιανοί και φίλοι του Νίππους, επισκεφτείτε τo. (http://ennippo.blogspot.com)

ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΙ, εμβολιαζόμουν, εμβολιάστηκα, θα εμβολιάζομαι, θα εμβολιαστώ, έχω εμβολιαστεί, είχα εμβολιαστεί, θα έχω εμβολιαστεί. Οι χρόνοι του ρήματος στην οριστική. Η υποτακτική και η προστακτική δεν παίζουν.

Ο ΓΑΛΛΟΣ συγγραφέας Μπαλζάκ είχε τόσο πλούσια φαντασία ώστε, έβλεπε με τα μάτια του ό,τι του περνούσε από το μυαλό. Έτσι μην μπορώντας να στολίσει το σπίτι του με τα έργα τέχνης που ποθούσε, ξεγελούσε τον εαυτό του, ότι τα είχε δικά του, σημειώνοντας τον τίτλο τους στο κάθε μέρος όπου θα τα τοποθετούσαν, αν τα αποκτούσε. Έτσι, μπαίνοντας κανείς στο σπίτι του έβλεπε γραμμένο με μολύβι στους γυμνούς τοίχους: "Ο Δαυίδ του Μιχαήλ Αγγέλου", "ο Ερμής του Πραξιτέλη", "Η Τζοκόντα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι" κ.τ.λ.

“Η κυρία Π. λέει στο σκυλάκι της./ -Πότε θα γίνεις άνθρωπος, ε;/ Γιατί δεν έρχεσαι αμέσως όταν σε φωνάζω;/ Όσο μεγαλώνεις γίνεσαι ένα γαϊδούρι./ Ο Χάτιν από την αντικρινή οικοδομή κοιτάζει και χαμογελά./ Πικρά χαμογελά.”
Το ποίημα "Η κυρία Π." της Μαρινέλλας Βλαχάκη

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!


>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου