Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ σαν να μη σου χρειάζονται χρήματα. Να αγαπάς σαν να μην σε έχουν πληγώσει ποτέ. Να τραγουδάς και να χορεύεις σαν να μη σε παρακολουθεί κανείς. Να ζεις σαν να είναι ο παράδεισος στη γη. Ωραίες συμβουλές, δεν λέω. Φτάνει, βέβαια να έχεις λυμένα κάποια βασικά, με πρώτα αυτά της υγείας και της εργασίας, ζητήματα.

ΥΓΕΙΑ να υπάρχει! Δεν αντιλέγω. Να υπάρχει όμως και τύχη. Εχαιραν άκρας υγείας κι εκείνοι στον Τιτανικό. Δεν είχαν όμως τύχη και πήγαν... άναυλοι.

ΚΑΙ ΘΕΜΑ τύχης είναι να βρει δουλειά ένας άνεργος στη σημερινή Ελλάδα. Ποιος έχασε την τύχη του για να την βρει ο άλλος!

ΘΕΤΙΚΟ, ΛΕΕΙ το αποτέλεσμα στο μέχρι τώρα έργο της Κυβέρνησης. Κι ας έλειπαν οι γενικοί γραμματείς. Ή μάλλον γιατί έλειπαν οι γενικοί γραμματείς. Ή μάλλον γιατί έλειπαν οι γενικοί γραμματείς και δεν έχουν κάνει ακόμα την εμφάνισή τους οι Φαρισαίοι.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ. Ο πρωθυπουργός μίλησε για θετικό έργο τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Για να δούμε όμως τί θα πούνε και οι δημοσκοπήσεις. Βήμα δεν μπορούμε να κάνουμε στην Ελλάδα χωρίς αυτές.

ΤΙ ΚΑΛΑ που ήταν στην Αντιπολίτευση! Να δουλεύει ο χρόνος για σένα κι όχι εσύ για τον χρόνο. Μανία, βρε παιδί μου κι εσύ, να γίνεις Κυβέρνηση!

ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΗ επιτήρηση έβαλαν ο... Αλμούνινηδες και οι... Τρισέδες την Ελλάδα. Θα μας κόψουν, λένε, το νερό και θα ξεραθούν τα λάχανα. Σε τα μας, τώρα; Σε τα μας;
ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ Πράσινους συναντήθηκε, λέει, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Τα παιδιά του ΠΑΣΟΚ ή τα παιδιά των Οικολόγων;
ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ εις τη Νου Δου τραβούσε μπρος η Ντόρα/ μα ο Αντώνης τώρα δα της έκοψε τη φόρα. Με το που βγήκαν στο γυαλί πιασμένοι χέρι χέρι, που λέει ο λόγος, ο Σαμαράς με τον Αβραμόπουλο για να αναγγείλουν την συνεργασία τους, ατάκα κι επιτόπου μου ‘στειλε τη μαντινάδα ο Ηλίας ο Σταματάκης. Αμεση αντίδραση.

ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ τους λαγούς και άλλοι τα κουνέλια στη Νέα Δημοκρατία. Είναι, όμως, οι λαγοί λαγοί και τα κουνέλια κουνέλια;

ΤΣΙΝ, ΤΣΕΝ, ΤΣΑΝ, τσουν, τσον. Τσεν, τσαν, τσουν, τσον, τσιν. Τσαν, τσουν, τσον, τσιν, τσεν. Συνεχίστε. Σχηματίστε τις δύο επόμενες προτάσεις.

ΟΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΣ Κωνσταντίνος αποφάσισε λέει, να κάμει τη νέα του πρωτεύουσα, δεν διάλεξε αμέσως το Βυζάντιο, αλλά την Τροία, την πόλη του Αινεία, ο οποίος, όπως λέει η παράδοση, είχε έρθει από κει στην Ιταλία και θεμελίωσε τη Ρώμη. Ενώ, όμως, βρισκόταν στην Τροία και ρύθμιζε τα όρια της μελλοντικής πόλης, κάποιος Αγιος παρουσιάστηκε στον ύπνο του και τον προέτρεψε να διαλέξει μια άλλη τοποθεσία για πρωτεύουσα. Μετά από αυτό ο Κωνσταντίνος διάλεξε τελικά το Βυζάντιο.

“Πίσω απ’ την αστραφτερή όψη του ήλιου, διακρίνω την περιπλάνηση του φωτός/ κάθε φορά που προσπαθώ/ την ερημιά της νύχτας να διασχίσω./ Είναι η συμπαντική αιθρία που κρατάει/ τ’ όραμα της λύτρωσης του κόσμου,/ από την άβυσσο του άψυχου κόσμου,/ μα ωστόσο, είναι όραμα μονάχα,/ δίχως η λάμψη του ευοίωνου φωτός/ στην υπέρτατη δύναμή της να ελπίζει”
Το ποίημα “Πίσω απ’ τον ήλιο” της Αλεξάνδρας Βαΐτση- Βάκρου

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!



>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου