Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΠΑΜΕ Μουντιάλ! Πάμε Νότια Αφρική! Πάμε στη ζούγκλα με τον ταρζάν. Με τον Ρεχάγκελ, αυτός είναι ο Ταρζάν, και τους παίχτες του: τον Κυργιάκο, τον Κατσουράνη, τον Καραγκούνη, τον Χαριστέα, τον Σαλπιγγίδη και τ' άλλα παιδιά! Τα ταρζανόπουλα!
Μ
ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ επινίκια για την πρόκριση της Εθνικής μας, ύστερα από την εκτός έδρας νίκη της επί της Ουκρανίας με 1-0. Σιγά που θα το άφηνα να περάσει στο ντούκου.
Κ

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ δεν άλλαξε ούτε κατ΄ελάχιστο το σημερινό γκρίζο τοπίο της ελληνικής οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας η νίκη της Εθνικής μας επί της Ουκρανίας, μια νίκη που σημαίνει την πρόκρισή μας στο επόμενο Μουντιάλ, στην κορυφαία δηλαδή παγκοσμίως ποδοσφαιρική συνάντηση. Μας έδωσε όμως το δικαίωμα να πανηγυρίσουμε. Έστω κατά μόνας. Να ξεχαστούμε λιγάκι πανηγυρίζοντας και να πανηγυρίσουμε ξεχνώντας. Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη.

ΒΡΗΚΕ τα πράγματα χειρότερα απ' ότι τα περίμενε, λέει, δια χειλέων Γιώργου Παπανδρέου, η Κυβέρνηση. Τι περίμενε, δηλαδή, ότι θα τα βρει καλύτερα; Και τι περιμέναμε εμείς, ότι αν τα έβρισκε καλύτερα θα μας το έλεγε;

ΧΡΩΣΤΩ, χρωστείς, χρωστεί, χρωστούν, όλοι μαζί χρωστούμε/ Χαρίστε μας τα χρέη μας να σας ευγνωμονούμε. Δεν χάνει τίποτα να στείλει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ως υπουργός των άδειων ελληνικών ταμείων, αυτή την μαντινάδα στους Αλμούνιοτρισέδες. Πού ξέρετε! Μπορεί και να τους συγκινήσει απ' τη μια η ειλικρίνειά μας και απ' την άλλη το ποιητικό μας τάλαντο.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ της κούρσας τα πράγματα έδειχναν ότι η Ντόρα θα κάνει περίπατο. Στη συνέχεια τα πράγματα έδειχναν ότι ο Αντώνης θα κάνει περίπατο. Τώρα τα πράγματα δείχνουν ότι έχουμε το απόλυτο ντέρμπι. Μέχρι τις 29 βέβαια θα κυλήσει ακόμα πολύ νερό στους ποταμούς της χώρας.

ΕΠΕΙΔΗ, όπως μου γράφει στο μήνυμα που μου έστειλε ο Ηλίας Σταματάκης "το σημμισιακό σκουτέλι γή σπάσιμο γη χ... θέλει", αντί να συμπληρώσει τη μισή μαντινάδα, έγραψε μια ολόκληρη: Να ΄μουνα λάδι της ελιάς στο λύχνο σου κερά μου/ να καίγομουν να φώτιζα εσένανε χαρά μου. Καλοδεχούμενη.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ! Μια! Εμβολιαστείτε! Δυο! Εμβολιαστείτε! Τρεις και το λουρί της μάνας! Άμα σας το ξαναπώ να μου τρυπήσετε τη μύτη! Αμάν πια!

ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ, λέει, γουρούνι στο σακί ο Μπόμπ Κοζώνης! Ακούς εκεί γουρούνι στο σακί η Αεκάρα μας, γείτονα!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ Μπουρνάζο, Αθήνα: Σαν κόρες οφθαλμών φύλαξα τα αποκόμματα της εφημερίδας με τας "Αυγερινάς του ηλίου ακτίνες" σου. Κλασικό κείμενο. Να 'σαι πάντα καλά, Γερω-Χαράλαμπε!

Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ, η γυναίκα του Οδυσσέα, έστησε στην κάμαρά της αργαλειό κι ύφαινε τρία χρόνια ένα πανί ολοκέντητο, σάβανο του πεθερού της του Λαέρτη. Κι έλεγε πως όταν θα το τελείωνε, τότε θα παντρευόταν κάποιον από τους μνηστήρες. Όμως όλη τη μέρα ύφαινε κι όλη τη νύχτα ξήλωνε. Τρία χρόνια κράτησε αυτό το τέχνασμά της, ώσπου το μαρτύρησε μια δούλα της.

“...Λίγο να κάμεις πως ξεχνιέσαι και κρυώνεις/ παραπατάς, τραβάς την κατηφόρα/ μπαίνεις στο έρημο τοπίο που νυχτώνει/ ακούς φωνές και ψίθυρους πνιγμένους/ τραγούδια που γυρεύουν απαντήσεις/ κι εσύ δεν έχεις ούτε μια κουβέντα.”
Από το ποίημα "Δημοτικό 1" της Ελένης Μαρινάκη.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!


>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου