Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
-mail:kakatsakis@sch.gr


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΜΠΟΥΡΟΥΔΙΑΣΕ ο καιρός χθες, πλην όμως δεν έβρεξε στα μέρη μας. Καιρός για ελιές θα έλεγε ο πατέρας μου. Αν, βέβαια, υπήρχαν στα δεντρά ελιές για μάζωμα και δεν τις είχε προ πολλού φάει το χώμα.

ΑΓΓΟΥΡΟΦΑΣ ΝΙΚΑ! Μαζώξτε ό,τι απόμεινε στα δεντρά, γιατί σε λιγάκι δε θα βρίσκετε ούτε τα κουκούτσια. Γενική οδηγία προς λιομαζωχτάδες.

ΛΑΔΙ ΤΥΝΗΣΙΑΣ! Εδώ το καλό λάδι! Πάρε κόσμε! Και κινέζικο λάδι θα διαθέτουμε προς πώληση οσονούπω! Ετοιμη η λύση στην αγορά. Ουδέν κενόν. Κάποιοι βλέπουν κιόλας τα ράφια στα σουπερμάρκετ γεμάτα.

ΚΑΙ ΚΑΛΑ οι Αλμουνιοτρισέδες, είναι ανάγκη να... κρούουνε το καμπανάκι και οι δικοί μας οι Προβοπουλαίοι; Πάμε για φούντο, λέει.

ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ να λάβει η κυβέρνηση μέτρα. Και για το πάγωμα των μισθών και για το Ασφαλιστικό και για τη φοροδιαφυγή και για τούτο και για τ’ άλλο και για το παράλλο. Από σχέδια επί χάρτου άλλο τίποτα. Ολοι οι έχοντες και κατέχοντες απ’ την... Πάρο και όχι απ’ την... Τήνο είναι σ’ αυτόν τον τόπο.

ΝΤΑΝ, ΝΤΙΝ, ΝΤΑΝ! Το καμπανάκι που χτυπούν οι Αλμουνιοτρισέδες. Ντιν, νταν, ντιν! Το καμπανάκι που χτυπούν οι Προβοπουλαίοι! Σε κηδεία μας καλεί και το ένα, σε κηδεία μας καλεί και το άλλο. Δεν μας αφήνουν στην κακομοιριά μας, λέω εγώ!

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ η κατάσταση στην οικονομία! Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Ασφαλιστικό. Στη Νέα Δημοκρατία όμως, τα πάντα είναι υπό έλεγχο. Την Κυριακή που μας έρχεται, άντε τη μεθεπόμενη, 6 Δεκεμβρίου, εκλέγουν αρχηγό. Αρχηγός να ‘ναι κι ό,τι νάναι. Τα όργανα θα αρχίσουν να παίζουν μετά.

ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ υποψήφιοι, οι δυο πάνε για ξύλα/ για μένα όποιος και να βγει μεγάλη μου σκασίλα! Τάδε έφη σε μήνυμά του, όπως πάντα μέσω κινητού, ο και μαντιναδολόγος της στήλης Ηλίας Σταματάκης.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ πάντως, και ειδικότερα βέβαια στα Χανιά, απαξάπαντες οι νεοδημοκράτες στηρίζουν Ντόρα. Απαξάπαντες, πλην λακεδαιμονίων. Πλην... μεσσηνιζόντων στην περίπτωσή μας.

ΑΛΕΞΗΣ εναντίον Αλέκου. Σαν να λέμε Κράμερ εναντίον Κράμερ. Τουλάχιστον δέκα φορές το έχω δει τούτο το έργο. Βαρέθηκα πια.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ είναι επιπλωμένη η βίλα Μπερλουσκόνι. Η πρωθυπουργία της Ιταλίας αργότερα.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ που κατά κοινή ομολογία διακρινόταν για το θερμό ζήλο του, έγινε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, περνώντας όλους τους βαθμούς της ιεροσύνης αρχιεπίσκοπος. Ενας άλλος μοναχός, φίλος του, του έστειλε δύο χρόνια μετά μια επιστολή που άρχιζε έτσι: “Προς τον αδελφό Νικόδημο, μοναχό φλογερό, ιερέα θερμό, επίσκοπο χλιαρό, αρχιεπίσκοπο ψυχρό...

“Είναι πάντα η παραμονή της Γιορτής/ Αλλά δεν το νίκησα το Βουνό, ούτε το ξεγέλασα/ Το κατέβηκα μονάχα. Μένει ένας λυγμός/ μετά την απογραφή, αλλά ό,τι περισσεύει,/ φωτίζει. Κι εγώ εντάσσομαι πάντα/ γιατί ζω με τα ένδοξα χρώματα/....”
Από το ποίημα "Παραμονή της γιορτής” της Στέλλας Αρκάδη

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(petaxta.blogspot.com)

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου