Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Eυθύβολα και μη...

Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ.
KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: nek@haniotika-nea.gr

Απ’ τα ψιλά...

"Δεν ξέρω τι ακριβώς να σκεφτώ αλλά εξακολουθώ να το σκέφτομαι..."
Να, κάτι τέτοια, όπως και το παραπάνω εκστομίζω κάποιες φορές και παίρνουν τα μυαλά μου αέρα! Νιώθω ενός είδους αναζωογόνηση και μια πρωτόγνωρη ευεξία λες και η όποια "εξυπνάδα" αναγραφεί στην οθόνη του υπολογιστή, έχει μια ιδιάζουσα "βαρύτητα" που με ωθεί να συνεχίσω να υπογράφω δημόσια τις όποιες σκέψεις μου!
Επανέρχομαι όμως σε αυτήν την πρώτη εισαγωγική αράδα, η οποία, σίγουρα -τώρα που την ξαναβλέπω- προέρχεται από την είδηση που αντίκρυσα στα "ψιλά" κάποιας κυβερνοεφημερίδας κι ενώ έπινα τον... δεύτερο πρωινό καφέ μου! Μοιάζει να προέρχεται αποκλειστικά από αυτήν και από την επιμονή μου να θέλω και να προσπαθώ να την αποβάλλω από το μυαλό μου, ξέροντας μάλιστα και το γιατί!
"Από το βράχο της Ακρόπολης έπεσε σήμερα στις 10:10 το πρωί 25χρονος αλλοδαπός, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο νεαρός πήρε φόρα και πήδηξε από το βράχο, γι' αυτό ως πιθανότερη αιτία εξετάζεται από την αστυνομία η αυτοκτονία, ενώ τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά".
Προσπαθώ να αποβάλω από το μυαλό μου την όλη εικόνα του νεαρού 25χρονου αλλοδαπού καθώς "έπαιρνε φόρα" για να δώσει ένα... τέλος!
Προσπαθώ να εξοστρακίσω όλες τις σκέψεις που γεννούνται από την ίδια του την πράξη, από τη γεννεσιουργό της αιτία!
Την σκέψη ότι "...πήρε φόρα και πήδηξε από το βράχο της Ακρόπολης" όταν εγώ τέλειωνα τον πρώτο καφέ μου καθώς οδηγούσα!
Την σκέψη ότι στις 10:10 το πρωί όταν έψαχνα θέση για πάρκινγκ, αγχωμένος που δεν μπορούσα να βρω, εκείνος έχανε τη ζωή του!
Σκέψεις όπως αυτές τις παραπάνω κι όπως και άλλες που σχεδόν καθημερινά περνούν κι εκείνες στα... ψιλά!

Υπάρχουν άπειρες φορές που έχω βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση, αυτήν που θέλοντας να εξηγήσω ή απλά να σχολιάσω μια είδηση -κάτι που συνέβη και πλέον έχει πάρει τη θέση του ως γεγονός στην Ιστορία- αδυνατώ, διότι "συναντώ" εκατοντάδες επεξηγήσεις που μοιάζουν ανώφελες τελικά...


>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου