Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ευθυβολα και μη...

Eυθύβολα και μη...
Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ.
KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: nek@haniotika-nea.gr

Η παγκόσμια ημέρα
της παγκόσμιας ημέρας...
...Και για όσους δεν το ξέρουν ή δεν το 'χουν πληροφορηθεί: σήμερα, 9 του Δεκέμβρη είναι "η διεθνής ημέρα κατά της διαφθοράς".
Δεν μπορείτε να καταλάβετε τη χαρά μου! Εκπέμπω... μια λάμψη, άλλο πράγμα, για τούτο το απρόσμενο δώρο· να δώ κάπου στο διαδίκτυο την συγκεκριμένη είδηση, να την "αλιεύσω" και να διαβάσω όλο το κατεβατό το σχετικό, για το οποίο δεν θα αναφέρω εδώ ούτε το ελάχιστο, κι ο νοών νοείτω!
Χαρά απερίγραπτη η χθεσινή, το λοιπόν, κι έπειτα έκανα μια μικρή παύση να ηρεμήσω και να αρχίσω να οργανώνω τις σκέψεις μου και να τις καταγράφω, εμφανώς ικανοποιημένος που το θεματάκι της στήλης εξασφαλίστηκε!
Σας εξέπληξα, έτσι δεν είναι; Εγώ τουλάχιστον μιαν έκπληξη την... έπαθα, διότι διαβάζοντας όλα τα σχετικά και διάφορα για τους σκοπούς που... υπάρχει στη ζωή μας και αυτή η "Διεθνής ημέρα", μου 'ρθαν πολλά κατά νου και μέσα σ' αυτά και η παροιμία: όλα τα 'χε η Μαριορή μόνο ο φερετζές της έλειπε!
Τουτέστιν, δε μας φτάνει που ζούμε μέσα στη διαφθορά και το ξέρουμε, και το... παλεύουμε, και το "ανεχόμαστε", αλλά επιπλέον φτάσαμε και στον παραλογισμό να το... "γιορτάζουμε" κιόλας, όσοι το "γιορτάζουμε"!
Αφού, έτσι μού 'ρχεται να βγω στους δρόμους και να τραγουδήσω το σουξέ του Καλλίρη εν έτει '93 "γιορτάζω, γιορτάζω/ μ' ακούτε που το φωνάζω;/ θα διασκεδάζω ως το πρωίίί!".
Και μετά τη διασκέδαση, το πρωί της 10ης Δεκεμβρίου θα ξαναγυρίσω πίσω στις άλλες 364 ημέρες της... διαφθοράς, περιμένοντας την επόμενη "Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς της 9ης Δεκεμβρίου του 2010 για να το ξαναγιορτάσω...
Από την άλλη, σκέφτομαι ότι ίσως λανθασμένα να την αποκαλώ "γιορτή" αφού γιορτή δεν είναι αλλά και πώς να τη αποκαλέσω; Να την πω επέτειο; Ούτε επέτειος είναι!
Ισως γι' αυτό εκείνοι που την... εφηύραν -διότι περί μεγίστης εφεύρεσης μου μοιάζει- την τοποθέτησαν στη κατηγορία "Παγκόσμιες ημέρες"!
Αποτέλεσμα αυτού; Κάθε ημέρα του χρόνου να είναι πια αφιερωμένη σε πάνω από μία, δυο, τρεις, τέτοιου είδους "Παγκόσμιες ημέρες"!
Οφείλω όμως να αναφέρω και τούτο ως τελευταίο για όσους το γιορτάσουν, ότι το θέμα του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας κατά της Διαφθοράς είναι "μην αφήνετε τη διαφθορά να σκοτώνει την ανάπτυξη"!
Σημ.: Η ανάπτυξη μας μάρανε...

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου