Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Στα πεταχτά

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ συνεχίζεται στα μέρη μας. Καλοκαιρία όμως, είναι αυτή ή κακοκαιρία; Πού ξανακούστηκε Δεκέμβρη μήνα και να μην έχει ρίξει μια σταγόνα νερό και να βαδίζει στα χνάρια του και ο Γενάρης!

ΣΑΝ ΝΑ μου φαίνεται ότι πρέπει να κάνουμε καμιά λιτανεία για να βρέξει. Για να δούμε πώς θα πάει το πράγμα μέχρι τ' Αγι-Αντωνιού και βλέπουμε. Για να δούμε.

ΜΑ ΚΑΛΑ, την ημέρα του Μεγάλου Αγιασμού βρήκαν να κάνουν τον έλεγχό τους στα Υπουργεία μας οι απεσταλμένοι του Αλμούνια; Και δεν ευρέθηκε ένας παπάς να τους πει: “ξου καλικαντζαραίοι, ξου... τρομοκράτες των Βρυξελλών; Χάθηκαν οι άλλες μέρες!”.

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ πάνε, επιθεωρητές έρχονται, επιθεωρητές πηγαινοέρχονται. Θα βαρεθούμε να το βλέπουμε, θέλουμε δεν θέλουμε, αυτό το έργο. Τρία χρόνια θα παίζεται.

ΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν υπουργός Ανάπτυξης, και η υπουργός Ανάπτυξης Λούκα Κατσέλη ήταν υπουργός Οικονομικών, πόσες γραμμές θα είχε η Κυβέρνηση; Μία; Δύο; Τρεις; Ή καμία; Εγώ δημοσκόπηση κάνω, ερωτήματα θέτω.

ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ την απόδειξη απ' όπου κι αν ψωνίζεις/ μην πιάνεσαι κορόιδο, κιανιούς μην την χαρίζεις! Απ' τον και συνεργάτη της στήλης, γνωστό μαντιναδολόγο, Ηλία Σταματάκη, η συμβουλή. Σαν απόδειξη της βούλησής του να συνεχίσει κι εφέτος τη συνεργασία του.

Η ΓΡΙΠΗ των χοίρων, κατά που φαίνεται, με το τέλος του 2009 μας τελείωσε! Καλώς, να υποδεχθούμε εντός του 2010 τη γρίπη των προβάτων! Αυτό έλειπε, να ξωμείνουμε από γρίπη! Τι θα κάνανε οι φαρμακοβιομηχανίες; Μπρίκια θα πουλούσανε;

ΤΟΣΟ θα κατέβει το έλλειμμα, τόσο θα ανέβει ο τιμάριθμος, τόσο θα κατέβει η ανάπτυξη, τόσο θα ανέβει η ανεργία. Κανένα μα κανένα λάθος στα σχέδια επί χάρτου μέχρι χιλιοστό. Πάντα ήμασταν καλοί σ' αυτό. Και το λαλούμε και πάμε.

ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ πρασίνου το στρατόπεδο Μαρκόπουλου! Η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας. Μια απαίτηση που πρέπει να γίνει και γραμμή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για να αναπνέει η πόλη.

ΑΝΤΕ να τελειώνουμε κάποτε με τον Βόρειο Οδικό Άξονα, για να πιάσουμε τον Νότιο! Αισιόδοξη ή απαισιόδοξη η εν λόγω τοποθέτηση επί του θέματος;

ΓΕΛΑΣΕ το χειλάκι κάθε πικραμένου Αεκτζή ύστερα από τη νίκη, και μάλιστα μέσα στο "Καραϊσκάκη" της ομάδας του, επί του Ολυμπιακού, προχθές. Αυτοί, όμως, που έκαναν πάρτυ ήταν οι Βάζελοι. Στην κωλότσεπη το 'χουνε λέει το πρωτάθλημα!

ΔΥΟ ΝΕΟΙ ζωγράφοι, ο Μνησίδημος κι ο Καλλικράτης, που ήταν μαθητές του Απελλή, έφτιαξαν κάποτε από έναν πίνακα, πάνω στο ίδιο θέμα, και τους πήγαν για να τους δει. Ο Μνησίδημος υποστήριζε ότι είχε νικήσει γιατί τέλειωσε τον πίνακά του σε 15 ημέρες, ενώ ο Καλλικράτης χρειάστηκε έξι μήνες. Ο Απελλής του είπε: "Έχεις δίκιο. Εσύ τελείωσες το έργο πρώτος, αλλά ο Καλλικράτης το τέλειωσε καλύτερα!"

Για δες παράξενοι που γίναν οι καιροί:/ Να φαρμακώνει η δροσιά της νύχτας,/ να 'ναι θανατερό τ' αγέρι./ Να φαρμακώνει το πρωτόβροχο,/ να 'ναι θανατερή η Μάνα Φύση./ Να τρέχει θάνατο η πηγή,/ να 'χει τα βρόγχια στήσει ο χάρος/ στις λίμνες, στις ακρογιαλιές./ Να 'ναι θανατερός ο ήλιος,/ δότης ζωής σ' άλλους καιρούς”...
Από το ποίημα του Γιάννη Θ. Πολυράκη "Οι σύγχρονοι καιροί..."

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(hppt://petaxta.blogspot.com)

>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου