Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
e-mail:kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

Η ΕΛΛΑΔΑ εξακολουθεί στα μπλόκα να αναστενάζει, ενώ στις ξένες αγορές ταυτόχρονα δανεικά για την επιβίωσή της ψάχνει. Σε άλλη ανάγνωση. Η Ελλάδα στις ξένες αγορές για την επιβίωσή της δανεικά ψάχνει, ενώ εξακολουθεί στα μπλόκα να αναστενάζει. Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

ΤΟ ’ΓΡΑΨΑ και τις προάλλες, θα το γράψω και σήμερα, αυτό που λέει η μάνα μου. Σε αδύναμο κρέας κολλούνε παιδί μου, οι μύγες. Παραέγινε “αδύναμο κρέας” η Ελλάδα κι από μύγες, να κάτι μύγες, άλλο τίποτα! Ο,τι προλάβουν...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εύκολες οι θύρες/ όταν η χρεία τες κουρταλεί... Διαχρονική ισχύ έχουν οι στίχοι του ποιητή. Αχ αυτή η χρεία! Κατά πόδας ακολουθεί την Ελλάδα ανά τους αιώνες.

ΚΙΝΙΝΟ για να αντιμετωπιστεί ο κίτρινος πυρετός! Ηθελα να ξέρω ποιoς είναι ο γιατρός που συνιστά α υτό το φάρμακο. Ακου να δεις περιέργεια που έχει ο άνθρωπος!

ΑΛΙ ΑΛΙ και τρισαλί/ στην Κατερίνα Μπατζελή! Κυρίως γιατί κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ της σέρνουν τα εξ αμάξης σε ιδιωτικές τους συζητήσεις. Λες κι αν ήταν αυτοί στη θέση της θα ’λυναν στο “πίτσι φιτίλι” τα μπλόκα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ο Κάρολος Παπούλιας για τον τόπο. Ακόμα και τα κόμματα της Αριστεράς που δεν τον ψηφίζουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας το αναγνωρίζουν. Να κι ένα καλό που έκανε ο Κώστας Καραμανλής. Δική του επιλογή ήταν.

ΠΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗ Χριστοφοράκο Α’ επιστολή, Κώστα Καραμανλή το ανάγνωσμα. Κάτι ξέρει ο ψάλτης και έβαλε το “Α” ή του ξέφυγε; Ιδωμεν.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος. Για το Εφετείο το γράφω. Αν σας φαίνεται βαρύς ο τίτλος αλλάξτε τον. Κάντε τον για παράδειγμα: το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου ή το χρονικό μιας προαναγγελθείσης αποφάσεως...

Ο ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣ, η προαναγγελθείσα, το προαναγγελθέν. Επίθετον. Τριγενές και τρικατάληκτον. Στην Γραμματική θα το ρίξουμε τώρα.

“ΤΑ ΛΟΓΙΑ είναι περιττά όταν μιλάμε για την φιλοξενία των Χανιωτών, τη θετική τους διάθεση, τον αυθορμητισμό τους. Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαιρετική κρητική κουζίνα και φρέσκια τσικουδιά σε γραφικό περιβάλλον στα χωριά του ορεινού Αποκόρωνα Χανίων, αλλά κυρίως με τη συντροφιά των Χανιωτών. Είναι πηγαίοι, είναι πρόσχαροι, είναι απλοί και φιλόξενοι...” Απ’ τα που έγραψε η Ελένη Διαφωνίδη στην εφ. “Εμπρός” της Ξάνθης (27.1.2010) σχετικά με την Ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Περιφερειακού Τύπου. Σαν δείγμα γραφής και πολλών παρόμοιων δημοσιευμάτων. Καλά να’ σαι Ελένη!

ΜΙΑ ΜΕΡΑ εκλήθη ο διαπρεπής χειρουργός Μπουντόν από τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Ντυμουά να του κάνει μια σπουδαία εγχείρηση. “Δεν φαντάζομαι να με μεταχειριστείτε με τον ίδιο τραχύ τρόπο που μεταχειρίζεστε τους φτωχούς και αθλίους αρρώστους στο νοσοκομείο σας”, είπε ο πρωθυπουργός στον χειρουργό. “Ο καθένας απ’ αυτούς τους αθλίους, όπως τους ονομάζετε, αρρώστους μου, είναι για μένα ένας πρωθυπουργός”, του απάντησε ο Μπουντόν.

“Οσο περνούν τα χρόνια/ Τόσο πιο πολύ μιλώ με τους ανθρώπους μου που έχουν φύγει./ Κι όλο και περισσότερο τους νιώθω δίπλα μου./ Μάλιστα χθες, έφαγα με τους γονείς μου πατάτες με τα μάραθα./ Πεντανόστιμες!”.
Το ποίημα “Νόστιμον ήμαρ” της Μαρινέλλας Βλαχάκη.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου