Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Eυθύβολα και μη...

Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ.
KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: nek@haniotika-nea.gr

Καλώστονε...

Οοοϊ, δεν καλωσορίζω μόνο το νέο χρόνο, ούτε την νέα δεκαετία με τον παραπάνω τίτλο! Μην προτρέχετε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας! Αφήστε το κείμενο το ίδιο να σας αποκαλύψει ό,τι είναι να αποκαλύψει και απλά... χαλαρώστε όσο μπορείτε, κι απολαύστε τούτο εδώ το πρώτο γραπτό της στήλης για το 2010!
Οσο για τον τίτλο του παρόντος, σε 'μένα απευθυνόταν (απευθυνόμουν) πρωτίστως και με καλωσόριζα, συγχρόνως δίνοντάς μου κουράγιο και... φόρα! Διότι μετά από μια 15θήμερη αποχή από το γράψιμο, όσο και να πεις μια υποβοήθηση -όποια κι αν είναι αυτή- την χρειάζεσαι!
Πολλώ δε μάλλον, όταν έχεις επιστρέψει από ένα ολιγοήμερο ταξίδι, άκρως ανανεωτικό στο εξωτερικό όπου... "ζαλίστηκαν" (sic) τα μέσα και τα έξω σου και μπερδεύτηκαν οι σκέψεις σου, τα αισθήματά και τα συναισθήματά σου σε βαθμό που -αλίμονο- θέλησες να απαρνηθείς την χώρα που σε γέννησε! Μια άρνηση που φτάνει ως την μετανάστευση, τίποτα σπουδαιότερο! Κι ας ήταν μόνο μια σκέψη που δεν γίνηκε πράξη, ωστόσο... την έκανες! Κι όταν κάτι τέτοιο για πρώτη φορά στη ζωή σου συμβαίνει, αν μη τι άλλο, σου κτυπά ένα καμπανάκι και σε αναστατώνει!
Ψάχνεις να βρεις τα "τι" και τα "γιατί", αρχίζεις να το συζητάς με φίλους και γνωστούς όπου βρεθείς κι όπου σταθείς, αναλύοντας και φιλοσοφώντας την κατάσταση... της πατρίδος! Στην ουσία... αναλύεις τα χιλιοαναλυμένα δηλαδή, για να ξαναφτάσεις και πάλι σε μια μοναδική διαπίστωση ότι "τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν σε αυτόν τον τόπο"!
...Κι επιπλέον, για ακόμη μια φορά, εκτός των πολλών άλλων συμπερασμάτων, καταλήγεις και συ όπως κι οι συνομιλητές σου, ότι αν κάτι σε έχει συγκρατήσει από το να μη μεταναστεύσεις από αυτόν τον τόπο, είναι μοναχά μια λέξη: η λέξη "πατρίδα"! Διότι αυτή η έννοια μπορεί και μιλά βαθειά μες στα κατάβαθα του ασυνείδητου και της ψυχής σου... και δεν σε αφήνει να της γυρίσεις την πλάτη!
...Κι ίσως αυτή η πολιτική πράξη, κάποιες φορές σε κινητοποιεί για να εξακολουθείς να ελπίζεις και να προσπαθείς ώστε να καλυτερεύσουν τα πράγματα...


>> τυπώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου