Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο
Βαγγέλης Κακατσάκης
e-mail.kakatsakis.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ να περάσει η μια κακοκαιρία κι έρχεται η άλλη. Και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Το θέμα είναι όταν θα σφηνωθούν κι οι δυο μαζί στην πόρτα και θα την κλείσουν. Γιατί κάποτε θα σφηνωθούν, δεν γίνεται να μην σφηνωθούν. Όσοι μέσα κι όσοι έξω τότε. Και καλά οι από μέσα. Με τους απ' έξω, όμως τι γίνεται;

ΤΟΥΤΟ τον Φλεβάρη αν τον (την) πηδήσουμε,/ τον άλλον τον Φλεβάρη θα καζαντήσουμε! Ζήσε μαύρε μου, για να φας τον Αύγουστο τριφύλλι.

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. Το Φορολογικό. Το Εισοδηματικό. Το Μεταναστευτικό. Οι αριθμητές των ομώνυμων κλασμάτων που έχουν σαν παρανομαστή το Οικονομικό. Προσθέστε τους αριθμητές και αφήστε τον ίδιο παρανομαστή.

ΚΑΙ ΣΑΝ καρπούζια που πάει να τα χωρέσει η Κυβέρνηση στην ίδια μασχάλη μπορούν να ιδωθούν τα παραπάνω ουδέτερα ουσιαστικά. Πλην του Οικονομικού που το παίζει βαρύ πεπόνι.

ΩΔΙΝΕΝ μήνες τέσσερις και έτεκεν λιτότητα πολυετή. Ο “βοριάς” στα “9 μποφόρ” (βλ. εφημ. “Χριστιανική”, Πέμπτη 4 Φεβρ. τ.ε.) το γράφει. Εγώ απλώς το προσυπογράφω με αστερίσκο. Ζούνε τα τετραμηνίτικα;

ΑΝ ΔΕΝ απεργήσουν τώρα οι εργαζόμενοι πότε θα απεργήσουν αλήθεια; Είναι κι αυτό ένα ερώτημα.

ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ και με τη σειρά! Στις 10 του μήνα η ΑΔΕΔΥ, στις 24 του μήνα η ΓΣΕΕ. Έτσι ήταν το πρόγραμμα, μα τώρα έτσι δεν είναι. Και η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ μαζί στην επόμενη απεργία.

ΜΑΖΕΥΩ αποδείξεις, μαζεύεις αποδείξεις, μαζεύει αποδείξεις, μαζεύουμε αποδείξεις, μαζεύετε αποδείξεις, μαζεύουν αποδείξεις. Το μάθατε; Κλίνετε τώρα, πάντα σε χρόνο ενεστώτα, το ρήμα “γίνομαι” συνοδευόμενο από τη φράση “φοροεισπράκτορας της Κυβέρνησης”. Πάμε: Γίνομαι φοροεισπράκτορας της Κυβέρνησης,...

ΦΟΒΟΥ τους Δαναούς και δώρα φέροντας. Δίκιο είχε ο Λαοκόων που το είπε. Αν οι Δαναοί, λέμε τώρα, πρόσφεραν στους Τρώες δανεικά, θα το έλεγε; Προβληματισμός κι αυτός.

“Η ΑΜΑΡΤΙΑ κατά της φύσεως είναι αμαρτία και κατά του ανθρώπου. Είναι άρνησις της κοινωνίας και της σχέσεως, άρνησις να μοιρασθώμεν τα του κόσμου με τους άλλους. Δεν υπάρχει βιώσιμος ανάπτυξις η οποία να μην συναρτάται με τον σεβασμόν της φύσεως και του συνανθρώπου.” Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ομιλία στο ΤΕΙ Καλαμάτας, 1.2.2010.

“ΔΙΑΒΑΖΩ σχεδόν όλα τα «πεταχτά» σου και ό,τι άλλο δικό σου και σε συγχαίρω για όλα”, μου γράφει σε ηλεκτρονικό μήνυμα που μου έστειλε ο πάντα δάσκαλος, τ. δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και καλός φίλος Πέτρος Πανηγυράκης. Και συμπληρώνει: Με αφορμή τον πίνακα ζωγραφικής με δύο γυναίκες αγκαλιασμένες, ο οποίος συμβολίζει, όπως εξηγεί ο ζωγράφος την ευεργεσία και την ευγνωμοσύνη, οι οποίες σπάνια συναντώνται (Χ.Ν. 2.2.10), σε παρακαλώ γράψε και αυτό που μου είπε προ ημερών ένας «φιλόσοφος» επιχειρηματίας της πόλης μας: Αγαπητέ φίλε, από τη στιγμή που θα γνωρίσεις τη ζωή, θα συναντήσεις δύο φίλες σφιχτά αγκαλιασμένες. Ευεργεσία και αχαριστία. Περπατούν μαζί, ομοφυλικά, παντοτινά, ερωτευμένες! Συμφωνώ κι εγώ!" Να 'σαι καλά Πέτρο. Και για τα καλά σου λόγια. Μπορείς να αναδειχθείς πολύτιμος συνεργάτης της στήλης.

“Είναι δύο άνθρωποι· ο ένας με μαχαίρι, ο άλλος άοπλος./ Αυτός με το μαχαίρι λέει στον άλλο. «Θα σε σκοτώσω»./ «Μα γιατί;» ρωτά ο άοπλος «τι σου ’χω κάνει; Πρώτη φορά βλεπόμαστε. Ούτε σε ξέρω, ούτε με ξέρεις»/ «Γι' αυτό ακριβώς θα σε σκοτώσω. Αν γνωριζόμασταν, μπορεί να σ' αγαπούσα», λέει αυτός με το μαχαίρι/ ...”.
Από την ποιητική συλλογή του Αργύρη Χιόνη “Τότε που η σιωπή τραγούδησε και άλλα ασήμαντα περιστατικά”
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου