Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΑΛΙΜΟΝΟ και τρισαλίμονό του απού δεν έχει νύχια να ξυστεί και περιμένει να τον ξύσουνε οι άλλοι. Κι αν ισχύει για την Ελλάδα προπάντων τη σήμερον ημέρα τούτη η λαϊκή ρήση!

ΝΑ ΠΑΤΕ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στον Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Άλλος συμβουλάτορας κι αυτός!

ΠΑΝΤΩΣ μέχρι τις 15 του Μάρτη την βγάλαμε καθαρή! Μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Μπορεί να 'ρθουν τα πάνω κάτω και τα κάτω πάνω. Μπορεί, λέμε τώρα, να κατέβει ο ουρανός στη γη και ν' ανέβει η γη στον ουρανό.

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ βάλει στο λούκι να κλαίμε για τον 14ο μισθό που θα μας κόψουνε, ενώ ο 13ος έχει κάνει ήδη φτερά, και ο 12ος έχει αρχίσει να φυλλορροεί.

ΦΤΑΙΕΙ το ζαβό το ριζικό μας./ Φταίει ο θεός που μας μισεί./ Φταίει το κεφάλι το δικό μας./ Φταίει πρώτα απ' όλα το κρασί! Ας τους έχει υπόψη της αυτούς τους στίχους των "Μοιραίων" του Κώστα Βάρναλη η προαναγγελθείσα Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία. Ό,τι πρέπει για να τους χρησιμοποιήσει στο πόρισμά της, είναι.

ΣΤΟ 1,20 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης βενζίνας. Τόσο πουλούσε χθες ο βενζινάς της παρακάτω γωνίας τα 3/4 του λίτρου. Άντε τώρα να λογαριάσεις πόσο πουλούσε το λίτρο για να βρεις αν σε σύμφερε. Πρόβλημα πρακτικής αριθμητικής.

ΗΤΑΝ που ήταν στον αέρα τα προγράμματα "Βοήθεια στο Σπίτι", τώρα κατά που φαίνεται θ' αναληφθούν στους ουρανούς. Θα επανέλθουν κατά τη Δευτέρα Παρουσία.

ΝΑΙ στην αξιοποίηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου από την τοπική κοινωνία λέει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Ναι στην αξιοποίησή του λέει στον Υπουργό και η τοπική κοινωνία. Φτάνουν αυτά τα δύο ναι για να πάμε παρακάτω; Ίδωμεν.

ΗΛΙ, ΗΛΙ, στείλε μαντιναδί! Καιρό έχει να μου στείλει μαντινάδα ο μαντιναδολόγος μας ο Ηλίας ο Σταματάκης κι είπα να τον φωνάξω. Δεν πιστεύω να νιώθεις εν μέρει ανεπιθύμητος στη στήλη, Ηλία!

“Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ευτυχία δεν είναι αντικειμενική, είναι υποκειμενική. Έκαστος άνθρωπος γεννάται με την ευτυχία εντός του, και την τοποθετεί όπου θέλει. Δια τούτο οι δυστυχείς ή δεν έχουν πλέον εντός των το πτηνόν αυτό, ή δεν ευρίσκουν που να το τοποθετήσουν. Από την "Χρυσή Διαθήκη" του Πολύβιου Δημητρακόπουλου.

ΛΕΝΑ Σεπτέμβρη, καλλιγράφο, ποιήτρια, Χανία: Οποία ευχάριστη έκπληξις το με πολύ ευαισθησία φτιαγμένο ημερολόγιο του 2010 που μου έστειλες σαν αντίδωρο "για την ωραία παρέα" από τα "Χ.Ν." Οδοδείκτες για όλους μας τα ένθετα λόγια, προμετωπίδες στους μήνες. Ευχαριστώ εκ βαθέων και διά της στήλης.

ΚΑΠΟΤΕ ο Πέρσης φιλόσοφος και ποιητής Σααδί επισκέφτηκε έναν πλούσιο για να του ζητήσει ένα ποσό που θα το έδινε σε μια φτωχή οικογένεια. Ο πλούσιος για να τον πειράξει του είπε: "Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί ο σοφός χτυπά την πόρτα του πλούσιου, ενώ ο πλούσιος δεν χτυπά ποτέ την πόρτα του σοφού;" Ο Σααδί του αποκρίθηκε αμέσως: "Γιατί ο σοφός γνωρίζει τη χρησιμότητα του χρήματος, ενώ ο πλούσιος δεν γνωρίζει τη χρησιμότητα της σοφίας."

“Κι αν η ζωή φοβάται/ εσύ μη φοβηθείς/ τι τάχα θα πετύχεις;/ Τον πόνο και τα δάκρυα/ δεν τα γλιτώνεις/ μα και το γέλιο, τη χαρά/ μήτε κι αυτά θα λείψουν/ πλεγμένα είναι όλα/ σε τούτο το κεντητό/ κι εσύ κλωστή ανάμεσα/ να ξεφύγεις δεν μπορείς/ μα ούτε και που θέλεις/ Κεντητό πολύχρωμο/ είναι η ζωή/ κι αυτό που πλέκει/ δεν ξεπλέκει.”
Το ποίημα "Το κεντητό" της Λένας Σεπτέμβρη.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου