Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ.ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
email:kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

Ο ΦΛΕΒΑΡΗΣ κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει! Αυτή η παροιμία μου 'ρθε στο νου αρχίζοντας τη στήλη, αυτήν γράφω. Οχι θα την άφηνα να μου ξεφύγει. Κάτι θέλει να μου πει, κάτι θέλει να μου φανερώσει. Κάτι με τον καιρό που άρχισε να το παίζει καλοκαίρι, ίσως. Μπορεί και κάτι με την ελληνική οικονομία, που εντάξει έχει τη μαύρη μαυρίλα της, κάποια στιγμή όμως δεν μπορεί παρά να συνέλθει.

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, κάποτε, σε κάποια τέρμενα. Σε κάποια χρόνια, σε κάποιους αιώνες. Οτι θα συνέλθει, όμως, θα συνέλθει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Εχουμε περάσει μπόρες και μπόρες στο διάβα των αιώνων εμείς. Σιγά που θα φοβηθούμε τη νέα φραγκοκρατία!

ΝΑ ΓΙΝΕΙ εξεταστική επιτροπή για την οικονομία από το 1981 για να δούμε τι παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία. Και γιατί να γίνει από το 1981 και να μη γίνει από το 1821 για να δούμε τι παρέλαβαν οι καπετάνιοι της επανάστασης από τους Τούρκους;
ΤΟ ΠΛΟΙΟ πλέει προς το παγόβουνο, ενώ η ορχήστρα εξακολουθεί να παίζει. Δεν σας αρέσει αυτό, γιατί σας παραπέμπει στον "Τιτανικό"; Κανένα πρόβλημα. Ετοιμη σας την έχω την αρχαία ελληνική φράση: Των οικιών ημών εμπιμπραμένων, ημείς άδομεν.

ΤΑ ΕΝ ΟΙΚΩ μη εν δήμω! Σωστό, δεν λέω, αυτό. Ελα σου, όμως που ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι;

ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ο ΦΠΑ στο 38% απ' το 19% που είναι τώρα. Να πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι μήνα- παρά μήνα. Να δύο μέτρα που θα σώσουν την ελληνική οικονομία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ αστυνόμευση σε λίγο... Αποτελεσματικότερη αστυνόμευση σε λίγο... Αποτελεσματικότερη αστυνόμευση σε λίγο. Οταν ξεκολλήσει η βελόνα, ειδοποιήστε με!

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που υπάρχουν κάποια ιδρύματα κι αναλαμβάνουν να ξαλαφρώνουν τις μανταρινιές απ' το βάρος των μανταρινιών. Και στο ξαλάφρωμα των ελιών από του χρόνου με το καλό! Ή μήπως άρχισε από φέτος και δεν το πήραμε χαμπάρι.

ΣΤΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ το μισό λίτρο η αμόλυβδη βενζίνα. Τόσο θα την πουλάει σήμερα το βενζινάδικο της παρακάτω γωνίας. Τρέξε κόσμε, ν' αγοράσεις! Η φτήνια τρώει τον παρά.

ΚΑΙ ΚΑΛΑ, έκανε ό,τι έκανε χθες το βράδυ ο Παναθηναϊκός με την Ρόμα. Για να δούμε τώρα το άλλο, το σπουδαιότερο. Τι θα κάνει στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για το εγχώριο πρωτάθλημα. Εκεί ξυρίζουν τον έλληνα γαμπρό...

ΤΑΚΗ (Σταύρο) Γεωργιακάκη, Χανιά: Οτι θα τηρούσατε την υπόσχεσή σας και θα προχωρούσατε στην έκδοση κι ενός δεύτερου τόμου για την Οικογένειά σας, την Οικογένεια των Γεωργ(ι)ακάκηδων, το περίμενα. Ενας αληθινός καπετάνιος κρατά πάντα τον λόγο που δίνει. Μένω, προσώρας, στα θερμά συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια και τις εκ βαθέων ευχαριστίες για την αφιέρωση.

Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ζωγράφος της αρχαιότητας Παρράσιος (5ος αιώνας π.Χ.) δεν λυπόταν καθόλου όταν οι άλλοι ζωγράφοι κατηγορούσαν τα έργα του. Οταν κάποιος φίλος του τού ανέφερε μια τέτοια κακόβουλη κριτική ο Παρράσιος χαμογέλασε ευχαριστημένος και του είπε: "Σ' ευχαριστώ για την καλή είδηση που μου έφερες. Για να κατηγορούν το έργο μου, σημαίνει ότι το ζηλεύουν. Αρα το έργο μου κάτι αξίζει".

"... Μου είπε πως θα το περάσω το ποτάμι./ Εκτοτε φοβήθηκα./ Ούτε ως το γόνατο δεν άντεχα το νερό./ Το πώς πέρασα απέναντι είναι θαύμα./ Υποψιάζομαι πως δεν υπήρξε ποτάμι./ Ούτε κι εγώ για να το περάσω./ Αλλά πάλι είμαι με το νερό/ όπως το κρασί με το ποτήρι του Ζορμπά./ Αρα πέρασα."
Από το ποίημα "Μετά την παράσταση του Ζορμπά"
της Στέλλας Αρκάδη

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου