Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Eυθύβολα και μη...

Μπιράλ... uber alles

Γράφει ο NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
nek@haniotika-nea.gr

Το άκουσα και αυτό: Να σαμποτάρουμε λέει όλα τα γερμανικά προϊόντα! Ο,τι προέρχεται από τη χώρα εκείνη, η οποία βάσει των τελευταίων εξελίξεων παρουσιάζεται ως ο κύριος εχθρός μας! Τη χώρα που, δίκαια ή άδικα, δεν μας αφήνει σε χλωρό κλαρί κι ούτε θέλει να μας συνδράμει τους κακόμοιρους που τα φάγαμε από δω κι από κει και τώρα βγήκαμε σε μια ιδιότυπη ζητιανιά!
Αφού δεν μας βοηθούν λοιπόν, να μη τους βοηθήσουμε ούτε εμείς κάνοντάς τους... σαμποτάζ! Δε λέω, είναι κι αυτό μια λύση! Να σταματήσουμε να τους ενισχύουμε! Ούτε σέντσι βρε αδερφέ σε εκείνους που χρηματοδοτούμε τόσα χρόνια καθημερινά αγοράζοντας προϊόντα τους! Και αν το καλοσκεφτεί κανείς, γιατί όχι, να μην κάνουμε το ίδιο και με άλλες χώρες που θεωρούμε ως εχθρούς της πατρίδος! Να αρχίσουμε να τους κτυπούμε εκεί που... πονούν πιο πολύ... στην τσέπη τους! Θα το μπορέσουμε; Είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο;
Ακούγεται πολύ "προχώ" αλλά... "ναι, είναι δυνατόν"!
...Κάποιος γνωστός μου έχει να πιει εκείνο το πασίγνωστο αμερικάνικο ποτό που κυριαρχεί στις μάζες κάπου 10 χρόνια! Αφορμή για να σταματήσει την κατανάλωσή του, ήταν ένα άρθρο που είχε διαβάσει -εκείνη την εποχή- στο οποίο εκτός πολλών άλλων αναφερόταν ότι στα σχέδια της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν να εγκαταστήσει βρύσες, δίπλα στη βρύση του νερού, μέσα στα σπίτια -όσων βεβαίως το επιθυμούσαν- από τις οποίες θα έτρεχε το... ποτό αυτό!
Τόση ήταν η αλγεινή εντύπωση που του προκάλεσε αυτή η είδηση, ώστε αποφάσισε να μην το ξαναβάλει στο στόμα του...
Οσο κι αν ακούγεται κάπως "παράξενη" αυτή του η αντίδραση, τουλάχιστον εκείνος θεωρεί ότι κάνει κάποιου είδους αντίσταση! "Καλλιά 'χω να πίνω... μπιράλ" λέει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί!
Το... πρόβλημα βέβαια είναι ότι το μπιράλ δεν μπορεί να το βρει όπως το άλλο ποτό που βρίσκεται παντού! Αλλά γι' αυτό δεν ευθύνεται εκείνος!
Εκείνος νιώθει ότι εδώ και 10 χρόνια αντιστέκεται, δίχως τυμπανοκρουσίες και δίχως αφορισμούς ενάντια σε κανέναν, απολαμβάνοντας την όποια ανεξαρτησία του και ζώντας μια ευτυχισμένη ζωή πίνοντας το μπιραλάκι του..


Χανιώτικα Νέα(24.02.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου