Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΕΞΩ πάμε καλά. Για να είμαι ακριβής. Έξω πάμε ολοένα και καλύτερα. Τουλάχιστον προσώρας. Μέσα όμως; Εδώ σε θέλω, κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα. Εν μέσω απεργιών και κάθε λογής διαμαρτυριών...

ΗΜΕΡΑ γενικής απεργίας η σημερινή. Οι εργαζόμενοι στους δρόμους διαδηλώνουν. Δεν φταίμε εμείς για την κρίση, για να πληρώσουμε τη νύφη, φωνάζουν.

ΜΙΣΟΑΔΕΙΟ πρόσφερε το ποτήρι στον Γιώργο Παπανδρέου η Άνγκελα Μέρκελ. Μισογεμάτο του το πρόσφεραν ο Νικολά Σαρκοζί και ο Μπάρακ Ομπάμα. Πάμε παρακάτω.

ΜΕ ΤΟΝ ίδιο τον θεό! Μόνο μ' αυτόν δεν έχει ακόμα συναντηθεί ο Πρωθυπουργός. Από πού πάνε για την κορφή του Ολύμπου, αλήθεια; Ή μήπως έπαψε να κατοικοεδρεύει εκεί ο Δίας;

ΑΝ ΣΩΘΕΙ η παρτίδα θα σωθεί και η πατρίδα. Αντιθέτως αν χαθεί η παρτίδα χάθηκε και η πατρίδα. Σωστό αυτό. Μόνο που όταν κάποιοι αγωνίζονται υπέρ πάτρης, κάποιοι άλλοι αγωνίζονται υπέρ... πάρτης. Καιρό είχαμε να τα πούμε με τον φίλο τον γερω-δάσκαλο.

ΚΡΑΜΕΡ εναντίον Κράμερ! Συγγνώμη! ΠΑΣΟΚ εναντίον ΠΑΣΟΚ, ήθελα να γράψω. Από 'δω οι καλοί βουλευτές κι απο κεί οι κακοί υπουργοί. Δεν πιάνει ν' ανακατέψει λιγάκι την τράπουλα ο Γιώργος, λέω εγώ.

Η ΚΡΙΣΗ άλλαξε πολλά και όπου θέλεις ρώτα/ μα 'γω χαρά μου σ' αγαπώ, ως σ' αγαπούσα πρώτα. Άλλο το 'να κι άλλο τ' άλλο για τον μαντιναδολόγο της στήλης, τον Ηλία Σταματάκη. Η κρίση, κρίση και η αγάπη, αγάπη.

ΗΡΘΑΝ τα αύριο, να διώξουν το σήμερα. Ένα αυτό. Ήρθαν τα σήμερα να διώξουν το αύριο. Ένα άλλο. Διαλέγετε και παίρνετε.

Η ΕΚΘΕΣΗ με τον τίτλο "Η Τέχνη και ο Τόπος: 52 Σύγχρονοι Χανιώτες Καλλιτέχνες" που λειτουργεί από τις 8 Φεβρουαρίου στην Πόλη μας, έπρεπε να γίνει. Για πολλούς λόγους. Κι ας γίνεται... της Πινακοθήκης. Κάποτε μπορεί να μάθουμε και να κουβεντιάζουμε ήρεμα, ήσυχα...

ΧΟΧΛΙΟΙ με χόντρο, κουκιά ξερά στιφάδο, μελιτζάνες γεμιστές, ροδίκιο με κρέας, ροβιθοπίλαφο με ντομάτα, χόρτα τσιγαριαστά με αυγά... Κάποιες απ΄ τις σελινιώτικες γεύσεις που παρουσιάστηκαν στον σχετικό διαγωνισμό που οργάνωσαν ο ΣΕΔΗΚ και οι δήμοι Σελίνου. Καλή όρεξη!

ΓΙΑΝΝΗ Σ. Τσακιράκη, πρόεδρο Συλλόγου Αρμενιανών Χανίων "Ο Κριτοβουλίδης", Αθήνα: Άξιος πολλών συγχαρητηρίων ο Σύλλογός σας και η εφημερίδα του "Ελευθερόπολις" της οποίας είστε εκδότης και διευθυντής για την επανέκδοδη του βιβλίου "Απομνημονεύματα του περί Αυτονομίας της Ελλάδος πολέμου των Κρητών" (1859) του Κυριάκου Καλλινίκου Κριτοβουλίδη. Σας ευχαριστώ που με συμπεριελάβατε στον κατάλογο εκείνων που το στείλατε και σας εύχομαι να προΐστασθε πάντα, τέτοιας λογής, εθνικής σημασίας, έργων. Αυτά προσώρας...

Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ γάλλος συγγραφέας Ντιντερό διηγόταν στους φίλους του ότι τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση στη ζωή του την δοκίμασε όταν μια μέρα κάποιος συγχωριανός του τον συνάντησε στο Παρίσι και του είπε: "Φαίνεται ότι είσαι σπουδαίος άνθρωπος, γιατί όλοι σε ξέρουν για τα βιβλία που έγραψες. Αλλά μην πιστέψεις ποτέ ότι πρόκειται να φτάσεις την αξία που είχε ο πατέρας σου. Ποτέ δεν θα φτάσεις την καλοσύνη του."

“...Αν έχει υπομονή/ ίσως τούτη τη φορά/ εύρει διέξοδο/ στην ιδιωτική παλαίστρα./ Εκεί, η συνείδησή του/ τον τάζει αντιμέτωπο/ με τον δικό του μονομάχο./ Απόψε, περασμένα τα μεσάνυχτα,/ ελπίζει να πνίξει/ με τις γυμνές παλάμες του/ το ίδιο κτήνος./ Στοιχειωμένος σπαθιστής,/ σε εποχή με αναχρονιστικούς/ Μινώταυρους.”
Από το ποίημα "Αρένα" του Γιώργου Χ. Κουλούρη

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα Νέα(11.03.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου