Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων που έγιναν προχθές και εν αναμονή των νέων που έρχονται. Δεν μπορούν να τα χωνέψουν τα μέτρα οι εργαζόμενοι ούτε με... άλκα σέτζερ. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι αυτοί χωρίς να φταίνε πληρώνουν το μάρμαρο που το έσπασαν ή το έκλεψαν άλλοι. Μπορεί κανείς να τους πείσει;

ΤΟΥ... παραλυτικού προχθές, του... κωφάλαλου χθες, του τυφλού σήμερα. Κι όμως δεν μπορεί παρά να υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ. Δεν γίνεται να μην υπάρχει.

ΥΣΤΕΡΑ απ' το γύρο του κόσμου σε εφτά μέρες που έκανε ο Πρωθυπουργός, μήπως πρέπει ν' αρχίσει να κάνει το γύρο της Ελλάδας, αφού πάρει τα κατάλληλα αναπτυξιακά μέτρα; Ακόμα κι αν χρειαστούν εφτά φορές τις εφτά μέρες. Πάντως μόνο το “έξω πάμε καλά”, σίγουρα δεν φτάνει.

ΜΕ ΤΙΣ ευχές όλων των Ελλήνων ορκίστηκε χθες ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για τη δεύτερη προεδρική του θητεία. Ουδείς Λακαιδεμόνιος στην περίπτωση αυτή.

ΑΛΛΟ να λέμε ότι ο λαός στο facebook δείχνει την οργή του κι άλλο ότι ο λαός του facebook δείχνει την οργή του. Με την έννοια ότι άλλος είναι ο Θοδωρής κι άλλος είναι που θωρείς.

ΤΟ ΘΕΜΑ δεν είναι να πάρεις το πιστόλι απ' τα χέρια των κερδοσκόπων, αλλά να το δώσεις στα χέρια των κυβερνήσεων. Αν αυτές επιθυμούν να το πάρουν βεβαίως βεβαίως.

Η ΕΛΛΑΔΑ χρειάζεται περισσότερο σεβασμό! Άλλο να το λέμε εμείς και να το διαβάζουμε μόνο σε ελληνικές εφημερίδες κι άλλο να το λένε ξένοι στις ξένες εφημερίδες. Και να το διαβάζουν οι ξένοι.

ΠΗΓΑΙΝΕΙ ολοένα προς τα δεξιά ο Αντώνης Σαμαράς και προς τα κεντροδεξιά ο Γιώργος Καρατζαφέρης ή ιδέα μου είναι; Τι να απαντήσω στον φίλο που με ρώτησε. Να μείνει με την ιδέα του ή να μη μείνει;

ΟΜΠΡΕΛΑ για την ελληνική οικονομία ετοιμάζουν λέει στις Βρυξέλλες. Καλό αυτό σε μία πρώτη ανάγνωση. Φτάνει βέβαια να την ετοιμάσουν πριν μας πνίξει η βροχή και να μην έχει τρύπες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ με αγωνία τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας μας και θεωρώ ότι είναι χρέος απέναντι στην πατρίδα μου, που με τίμησε με το αξίωμα του Ευρωβουλευτή να παραιτηθώ από τη σύνταξη που λαμβάνω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους... Εντάξει! Δεν είναι η μόνη πλούσια σ' αυτήν τη χώρα η Νάνα Μούσχουρη. Είναι η μόνη όμως, σαν την καλαμιά στον κάμπο που έδειξε έμπρακτα την ευαισθησία της.

ΤΑ ΒΑΜΜΕΝΑ... πράσινα μαλλιά του Σισέ, δεν βοήθησαν προχθές τον Παναθηναϊκό που κατέβασε μαύρες πλερέζες, ύστερα απ' τον αγώνα με την Στάνταρ Λιέγης. Τι ανώμαλη προσγείωση κι αυτή αλήθεια! Να νικάς τους Ρωμαίους και να τη βρίσκεις απ' τους Φλαμανδούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ σήμερα, Κυριακή αύριο! Όλο και σε κάποια εκδήλωση ή και σε κάποια έκθεση απ' τις πολλές που γίνονται στον τόπο μας θα πρέπει να πάω. Να πάω πάντως σ' όλες των αδυνάτων αδύνατο.

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ της Σκωτίας Ιάκωβος Β' που φημιζόταν για την καλοσύνη του ρώτησε κάποτε εναν επαναστάτη που τον έφεραν μπροστά του. “Ξέρεις, ότι είναι στο χέρι μου να σε τιμωρήσω”. Ο επαναστάτης του απάντησε: “Και βέβαια είναι στο χέρι σας. Δεν είναι όμως στη φύση σας”. Και γλίτωσε.

“...Σεβάσου τα νερά που σε φιλοξενούν,/ με προσοχή και δέος να τα σκίζεις./ Μόνο έτσι θα σε λυπηθούν κι εκείνα/ και θα σ' αφήσουν λεύτερο/ να βρεις τον προορισμό σου./ Κι όσο παλιώνεις και γερνάς/ σεβάσου τα ακόμα πιο πολύ./ Μια που το σφρίγος σου στερεύει/ κι αδύναμο πολύ έχεις γίνει”
Από το ποίημα “Σ' ένα νέο πλοίο” του Ανδρέα Στεφανόπουλου.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)


Χανιώτικα Νέα (13.03.2010
)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου