Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
e-mail:kakatsakis@sch.gr


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΑΓΩΝΙΑ κι αυτή! Θ' αρχίσει η ευρωπαϊκή εαρινή, προς όφελος της Ελλάδας, επίθεση ή δεν θ' αρχίσει; Θα εκστρατεύσουν τα γερμανικά τάνκς εναντίον των κερδοσκόπων, που μένουν οχυρωμένοι στις θέσεις των, κρατώντας τα σπρεντ των ελληνικών ομολόγων πάνω απ' τις 300 μονάδες ή δεν θα εκστρατεύσουν;

ΟΠΑ, όπα, όπα!/ Όπα και αλλάζουμε,/ όπα και βουλιάζουμε!/ Όπα, όπα όπα!/ Όπα και ματώνουμε,/ όπα και θυμώνουμε!/ Όπα, όπα, όπα!/ Όπα εμπιστευτείτε μας,/ όπα ελεήστε μας!/ Όπα, όπα, όπα!

ΤΡΕΙΣ τοποτηρητές θα μας στείλουν λέει οι Βρυξέλλες. Ο πρώτος θα ελέγχει τη Στατιστική Υπηρεσία, ο δεύτερος τις επιδοτήσεις και ο τρίτος τα φορολογικά. Η "αγία τριάς" διαφυλάξαι πάντας ημάς. Καλημέρα σας!

ΕΝΤΑΞΕΙ με το δημοσιονομικό έλλειμμα. Ας πούμε πως παλεύεται σε βάθος χρόνου. Εντάξει με το έλλειμμα αξιοπιστίας. Ας πούμε πως αντιμετωπίζεται. Με το έλλειμμα εμπιστοσύνης με την κοινωνία είναι τα δύσκολα.

Ο ΦΑΥΛΟΣ κύκλος της οικονομικής κρίσης θα μετεξελιχθεί σ' ένα ενάρετο ορθογώνιο βιώσιμης ανάπτυξης. Για τους επιβιώσαντες. Μάλιστα!

ΕΤΣΙ το 'θέλαν οι καιροί κι οι βουλισμένοι χρόνοι/ να 'χουν οι σοσιαλιστές του Νότου το τιμόνι. Στην Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου, στην Πορτογαλία ο Ζοζέ Σώκρατες και στην Ισπανία ο Χοσέ Λουίς Θαπατέρο. Ελλάς, Πορτογαλία, Ισπανία/ κάτω η όποια κερδοσκοπία!

ΚΑΤΑ κύματα άρχισαν από χθες οι αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά είδη. Το καλάθι της νοικοκυράς άρχισε ήδη να μαρτυρεί περί τούτου.

ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ αυτό που είμαστε. Ας το έχουμε υπόψη μας αυτό. Σαν οικογένεια, σαν σχολείο, σαν κοινωνία. Εικόνα μας είναι τα παιδιά μας και μας μοιάζουν. Το συμπέρασμα μιας κουβέντας που είχα με τον φίλο μου τον γερω-δάσκαλο για τα αυξανόμενα κρούσματα φασιστικών συμπεριφορών.

Η ΚΡΙΣΗ και η αποσύνθεση του δυτικού πολιτισμού, που είναι κατά τη γνώμη μου υπαρκτή, εκφράζεται ακόμα πιο έντονα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν έχει κατορθώσει ακόμα να συγκροτηθεί πραγματικά ως πολιτική κοινωνία και ως οικονομία. Εισέβαλε εδώ γύρω στο 60 ο μοντέρνος καπιταλισμός διαλύοντας παλιές δομές, αξίες, ήθη και έθιμα... Ο Κορνήλιος Καστοριάδης έφυγε νωρίς, τα που είπε, ωστόσο, μένουν.

Τ' ΑΓΙΟΥ Αλεξίου, ανθρώπου του θεού, αύριο 17 Μαρτίου, κι ο νούς μου από χθες στον συμπολίτη μας ποιητή Αλέξη Ζερβάνο είναι κι εφέτος πηγεμένος. Τι να συλλογιέται άραγε ο "πίθηκός" του μ' όλα τούτα; Χρόνια σου πολλά, ποιητή!

ΔΕΥΤΕΡΑ ειδοποίησις προς τους κυρίους αναγνώστας και τα κυρίας αναγνωστρίας. Τα όποια αποθέματα ιστορικών ανεκδότων διαθέτει το παρόν κατάστημα οσονούπω εξαντλούνται. Στείλτε ό,τι σχετικό έχετε, αν έχετε, αν θέλετε να μην μείνει η στήλη χωρίς ιστορικό ανέκδοτο.

Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ στρατηγός του Ιουστινιανού Βελισσάριος ήταν προικισμένος με απερίγραπτη γενναιότητα και δεν έπαιρνε την παραμικρή προφύλαξη. Αναφέρεται ότι πριν από μια επικίνδυνη μάχη που έδωσε στη Σικελία είπε τα εξής: "Αν το σώμα μου ήξερε πού θα το οδηγούσε σε λίγο η καρδιά μου θα πέτρωνε από τον φόβο".

“...Τα ερωτήματα της άγρυπνης στιγμής/ είναι πλοκάμια που σου πνίγουν την ανάσα/ κι όσο κοιτάζεις πιο ψηλά/ νοιώθεις το δίχτυ να σε σφίγγει σαν παγίδα./ Ο Οδυσσέας τις θάλασσες νίκησε,/ τον Πολύφημο τύφλωσε/ κι ο καπνός της Ιθάκης χαιρετά τα καράβια,/ μα εκείνος ο Πολυμήχανος, της Τροίας ο Πορθητής,/ πού να βρίσκεται απόψε;”
Από την ποιητική συλλογή του Αλέξη Ζερβάνου
"Ένας πίθηκος συλλογιέται"
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου