Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Eυθύβολα και μη...

Συγκίνηση πολλή, θλίψη περισσότερη


Γράφει ο NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
nek@haniotika-nea.gr

“Συγκινούμαι όταν βλέπω ανθρώπους στον δρόμο να μου λένε ότι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τον μισθό τους για την πατρίδα”, τάδε έφη Γεώργιος Α. Παπανδρέου. “Θλίβομαι όταν βλέπω ανθρώπους στον δρόμο και είναι έτοιμοι να τα μπήξουν γιατί δεν έχουν να φάνε, γιατί οι συντάξεις τους δεν τους φτάνουν ούτε για να πληρώσουν το νοίκι, γιατί χάσαν τις δουλειές τους, γιατί τρέχουν από το πρωί έως το βράδυ για να τα φέρουν βόλτα και τσίμα - τσίμα! Ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια στις λαϊκές αγορές να ξεδιαλέξουν για τον επιούσιό τους...”, τάδε έφη... Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης!
Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί που λένε το μακρύ τους και το κοντό τους για τη δημιουργηθείσα κατάσταση όπως ο κ. Ρεν που -ευγενικός μου φάνηκε ο ανθρωπάκος- μας ευχήθηκε σε άπταιστα ελληνικά “kalo kouragio” κι απήλθε, αφήνοντάς μας στην ελληνική σύγχρονη πραγματικότητα των πολλών αντιθέσεων και των πολλών παραλόγων...
...Των αντιπαραθέσεων των πολιτικών μας που μόνοι τους έβγαζαν ο ένας του άλλου τα άπλυτα στη φόρα όταν μιλούσαν για σκάνδαλα, για κράτος διαφθοράς, για μίζες, για γκόλντεν μπόις, για επανασύσταση ενός κράτους όπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει ότι το κράτος έχει τα μαύρα του τα χάλια κ.λπ. κ.λπ.
Επομένως δεν μας φταίει η Ευρώπη -στην οποία ανήκουμε, έχοντας εκτός από δικαιώμτα... και υποχρεώσεις, κάτι το οποίο συνεχώς ξεχνούμε- για τον λάκκο που εμείς σκάψαμε και μπήκαμε μέσα! Οι φταίχτες βρίσκονται ανάμεσά μας, πατριωτάκια μας είναι -τα ’χουμε ξαναπεί αυτά- και είναι αυτοί που... δεν θα πληρώσουν τα σπασμένα! Είναι αυτοί που δεν θα νιώσουν την κρίση, δεν θα αλλάξουν καθόλου τον τρόπο ζωής τους, ενδεχομένως και να επωφεληθούν από αυτήν! Είναι εκείνοι που μας μάθανε να τους συνδράμουμε από το υστέρημά μας “κτυπώντας μας στο φιλότιμο”! Δεν αμφισβητώ τα λόγια του πρωθυπουργού ότι τον συναντούν στον δρόμο και ότι του λένε ότι θα θυσιάσουν τους μισθούς τους υπέρ πατρίδος! Εγώ πάντως δεν έχω συναντήσει κανέναν τέτοιο! Αντιθέτως· έχω μιλήσει με πολλούς που το μόνο που δεν σκέφτονται είναι να... θυσιαστούν!
Επειδή μάλιστα βαρέθηκα να... θλίβομαι και θα ’θελα λίγο να συγκινηθώ όπως ο κ. πρωθυπουργός, θα επιθυμούσα να μου τους δείξει, εκείνους που τον συναντούν στον δρόμο(!) και να τους συγχαρώ για τον πατριωτισμό τους...

Χανιώτικα Νέα(03.03.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου