Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail:kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!

ΟΛΑ τα 'χε η Μαριωρή ο φερετζές της έλειπε! Η γηραιά ήπειρος είναι η Μαριωρή στη συγκεκριμένη περίπτωση. Που δεν την έφταναν τα μύρια όσα τραβά ήρθε και η ηφαιστειακή στάχτη και τα 'κανε όλα στον τομέα των αερομεταφορών στάχτη και μπούλμπερη.

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ κι ένα διάλειμμα. Ας πάρουμε μια ανάσα. Στη σειρά περιμένουν οι ηφαιστειολόγοι και οι ηφαιστειολογούντες.

ΑΝ ΕΝΑΣ ποταμός περιμένει εκατό χρόνια για να βρει το δίκιο του, ένα ηφαίστειο μπορεί να περιμένει μέχρι και χίλια. Η φύση εκδικείται με πολλούς τρόπους. Η Ισλανδία με τον τρόπο της. Αντιδρώντας στην πτώχευσή της και εν τη πτωχεία της.

ΣΤΡΑΒΟ το κλήμα του ελληνικού τουρισμού, άρχισε να το τρώει κι ο γάιδαρος του ηφαιστείου. Άστα να πάνε!

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ μας τελείωσαν. Όλα τα ζητούμενα εν όψει. Όπως λέμε: Όλα τα μωρά στην πίστα.

ΟΥΔΕΝ κακόν αμιγές καλού. Μας δόθηκε η ευκαιρία να το φιλοσοφήσουμε για ένα τριήμερο το πράγμα. Τίνι τρόπω δηλαδή, αφού δεν μπορούμε ν' αποφύγουμε τον βιασμό, να τον απολαύσουμε τουλάχιστον.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Επιτροπή του Όλι Ρεν. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα του Ζαν Κλοντ Τρισέ. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο του Ντομινίκ Στρος Καν. Οι τρεις σύγχρονες προστάτιδες δυνάμεις. Βοήθειά μας!

ΚΙ ΟΜΩΣ, κάτι μπορεί να γίνει στο τέλος και ν' αλλάξουν συμπεριφορά οι αγορές. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του.

Η ΝΕΑ Δημοκρατία είναι πολύτιμη για το ΠΑΣΟΚ ως αντίπαλος και επικίνδυνη ως σύμμαχος. Κάπου το διάβασα και σας το μεταφέρω. Ποια Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και πράσινα άλογα!

ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΝΟΜΑΙ, αυτομαστιγώνεσαι, αυτομαστιγώνεται, αυτομαστιγωνόμαστε, αυτομαστιγώνεστε, αυτομαστιγώνονται. Όχι δεν έφτασε ακόμα η ώρα και η στιγμή για την κλίση αυτού του ρήματος. Ο Ενεστώτας πάντα μας τρομάζει.

ΔΗΜΟΣ Χανίων με πρωτεύουσα τα Χανιά, Δήμος Ρεθύμνου με πρωτεύουσα το Ρέθυμνο, Δήμος Ηρακλείου με πρωτεύουσα το Ηράκλειο και Δήμος Λασιθίου με πρωτεύουσα τον Άγιο Νικόλαο. Σαν Κρήτη καθαρίσαμε με τον «Καλλικράτη». Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Κι αφήστε τους άλλους στην άλλη Ελλάδα να κουρεύονται.

ΚΑΙΡΟ έχεις να γράψεις για τον γείτονα, μου παραπονέθηκε μεταξύ αστείου και σοβαρού, προχθές ο γνωστός και μη εξαιρετέος αεκτζής γείτονας, εννοώντας τον ευατό του. Τι να γράψω, ρε Μήτσο; Ασε να δούμε πρώτα τι θα γίνει με τον Σκόκο.

ΟΤΑΝ οι Αθηναίοι πρώτα προσέβαλαν τον Θεμιστοκλή και μετά θέλησαν να του εμπιστευτούν την εξουσία τους είπε: “Δεν μπορώ να υπηρετήσω τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τον ίδιο σκεύος και σαν καθίκι και σαν κρασοπότηρο”.

“Τιμή σ' εκείνους όπου στη ζωή των/ ώρισαν να φυλάγουν Θερμοπύλες./ Ποτέ από το χρέος μη κινούντες·/ δίκαιοι κι ίσιοι σ' όλων τες πράξεις,/ αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία·/ γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν/ είναι πτωχοί, παλ' εις μικρόν γενναίοι,/ πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε,/ πάντοτε την αλήθειαν ομιλούντες,/ πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους...”.
Από το ποίημα “Θερμοπύλες” του Κ.Π. Καβάφη.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα Νέα(20.04.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου