Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

30.04.2010
Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!

“ΕΙΝΑΙ οι προσπάθειές μας, των συφοριασμένων,/ είναι οι προσπάθειές μας σαν των Τρώων”, μας λέει στο ποίημά του “Τρώες” ο Κ.Π. Καβάφης. Να βάλουμε, προς το παρόν, ύστερα από το "σοκ και δέος" που μας βρίσκει με την αναμενόμενη ανακοίνωση των νέων μέτρων, στο τέλος του δεύτερου στίχου ένα ερωτηματικό για να προχωρήσουμε παρακάτω ή να μη βάλουμε;

Ελλας Ελλήνων απεργών Καθολικώς Διαμαρτυρομένων. Γενική απεργία στις 5 Μαΐου από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Χώρια όλα τ’ άλλα που άρχισαν να τρέχουν ή που θα τρέξουν. Χαμός...

Η ΕΛΛΑΔΑ θα τα καταφέρει με πολλές θυσίες και μάλιστα πικρές από τους αδύναμους, δήλωσε τις προάλλες ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Πάντα οι αδύναμοι την πληρώνουν. Πάντα στο αδύναμο κρέας κολλούνε οι μύγες. Μόνο που τώρα, που θα γίνει περισσότερο αδύναμο, θα παρακολλήσουν.

ΕΝΤΑΞΕΙ, η Ελλάδα ανήκει στα ξερά και πρέπει να καεί. Εντάξει και η Πορτογαλία και η Ισπανία στα ξερά ανήκουν και πρέπει να καούν ωσαύτως. Έλα σου, όμως, που μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά, τα όποια χλωρά του κοινού ευρωπαϊκού μας δάσους! Πού είναι αλήθεια η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη;

ΔΕΝ Θα καναμε λέει, αναδιάρθρωση του χρέους. Και στο ΔΝΤ δεν θα πηγαίναμε. Αλλά τελικά πήγαμε.

ΕΝΤΑΞΕΙ, τον Απρίλη τον βγάλαμε, όπως τον βγάλαμε! Τον Μάη να δούμε!

ΚΑΙ ΣΤΗΝ… τούρλα του Καλλικράτη, όπως έγραψε προχθές στη στήλη της “περί τοπικών και άλλων δαιμονίων”, η πάντα εύστοχη στις αναλύσεις της Νανώ Σπανουδάκη - Κουτσάκη. Αυτό έλειπε! Όπου γάμος και γιορτή η Βασίλω, και μη με ρωτήσετε ποια είναι η Βασίλω, πρώτη!

ΕΙΣ Τ' ΑΠΡΙΛΙΟΥ τις δεκαοχτώ ψόφησε η πέρδικα στ' αυγό. Ν' αλλάξουμε την ημερομηνία και να την πάμε δέκα μέρες παραΰστερα; Σιγά που θα κολλήσουμε στην παροιμία. Εδώ έχουν έρθει τα πάνω κάτω και τα κάτω πάνω.

ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑ, χθες το μεσημέρι, γείτονα! Φάση τη φάση ήθελα να μου περιγράψεις τον προχθεσινό αγώνα της ΑΕΚ, της ομάδας μας, με τον ΠΑΟΚ. Τουλάχιστο το δικαίωμα να κουβεντιάζουμε ποδοσφαιρικά κανένα ΔΝΤ δεν μπορεί να μας το κόψει.

ΤΑ 'ΜΑΘΕΣ αναγνώστη μου τα χθεσινά μαντάτα/ τα “πεταχτά” μου χάθηκαν στου Ίντερνετ τη στράτα… Να σκάσω πήγα προχθές αργά το βράδυ, όταν επικοινώνησαν μαζί μου από την εφημεριδα (είχα κλείσει το κινητό λόγω της εκδήλωσης της Ευδοκίας) και μου είπαν ότι δεν πήραν τα “πεταχτά” της Πέμπτης. Άλλο κακό, θα μου πείτε…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ Τοράκη, Χανιά: Κάλλιο αργά, παρά ποτέ, όπως λένε και στο χωριό μας! Για την υπόσχεση που σου έδωσα σχετικά με τη δημοσίευση των στίχων του Τάσου Λειβαδίτη, που μου έστειλες, μιλώ. Να 'σαι πάντα καλά!

ΕΝΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ, που του άρεσε ν' απαγγέλλει τους στίχους του, είπε κάποτε μετά από κάποια απαγγελία: “Δεν είναι τίποτα πιο δύσκολο, από το να απαγγέλλεις στίχους σου”. Ένας απ' τους ακροατές του, χωρίς να χάσει καιρό του απάντησε: “Το πιο δύσκολο είναι να τους ακούς”.

… “Και να που φτάσαμε εδώ/ Χωρίς αποσκευές/ Μα μ' ένα τόσο ωραίο φεγγάρι/ Και εγώ ονειρεύτηκα έναν καλύτερο κόσμο/ Φτωχή ανθρωπότητα, δεν μπόρεσες/ ούτε ένα κεφάλαιο να γράψεις ακόμα/ Σα σανίδα από θλιβερό ναυάγιο/ ταξιδεύει η γηραιά μας ήπειρος/ Αλλά τα βράδυα τι όμορφα/ που μυρίζει η γη”.
Από το ποίημα “Αλλά τα βράδυα” του Τάσου Λειβαδίτη.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα Νέα(30.04.2010]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου